Zdravím Vás páni. Chcel by som poradiť ako zväčšiť priemer gripov. Videl som že na novších modeloch sú gripy hrubšie. Robí mi to problém hlavne na plyne, mám dlhšie prsty a pri návrate z Francúczska sa mi robily otlaky na dlani, podotýkam že som bol s ladvinkou. Mám model 2008 GSA. Aj som hľadal nejáky doplnok ale nič som nenašiel. Ďakujem za každý nápad.
Da se navlect takovy neoprenovy navlek, to je nejjednodussi varianta, da se to koupit na ebay. Tlumi to vibrace a mas to pak sirsi, na druhou stranu nemas takovy grip - klouzou na tom vic ruce. Takze neco za neco. Nevim jak by sla omatavka na raketu pripadne.
Zde ty neoprenu
[url]https://www.ebay.com/itm/Grip-Puppy-Grip-Covers-Fits-OVER-Standard-Grips/112746581927?hash=it aem1a40384fa7:g:-i0AAOSwbm9ZsU2s[/url]
Používám to 3 rokem ,taky delší prsty , zhorší se samozřejmě výhřevnost heftu ,tak na 60/70%
Ruce na tom určitě neklouže ,jediné kde to klouže tak mezi neoprenem a rukojeti ale to za předpokladu že zabereš fakt silou a snažíš se to otočit ,za mě rozhodně doporučuji.
Pri toceni plynu mi to neklouze, spis jsem mel namysli, ze treba pri manipulaci na miste treba davat pozor, protoze to nechytnes tak dobre jako gumu a uz se mi trochu na tom smekla ruka pri manipulaci.
To same kdyz drzis plyn tak dle me musis mit vic sevrenou ruku, protoze rukavice se taky lepe zachyti za grip.
Kazdopadne na to co to chces to pomaha.
Upravil madmike83 dne 05.07.2018 22:21
Honda XL600R
KTM 790R
BMW GS
Ďakujem Vám za rady.Nemohol som sa skôr ozvať nemal som signál.Kedže neviem nakupovať cez Ebay skúsim tie z Wunderlichu.
Ešte ak sa môžem opýtať, máte niekto skúsenosť s manuálnym tempomatom,je to hlúposť alebo dobrá pomôcka pri diaľničných presunoch?
Ešte raz všetkým ďakujem
jde o to, co myslis manualnim tempomatem? jestli placku na grip, abys nemusel svirat rukojet, ale drzet ji musis nebo utazeni rukojeti zboku ala Kaoko? ja vyzkousel placku, ale nevyhovovala mi, tvori to na rukojeti bouli, ktera me stvala,ale asi se da zvyknout, muj tata s ni jezdi 10 let a je spokojeny, neustale se to pomalu otaci, musis si ji porad prizpusobovat, das vic plynu a levou rukou si ji priplacavas k pravy ruce,jinak postrada smysl, ja si vyrobil utahovani gripu zboku a bez toho uz bych na celodenni dalnicni presun nevyrazil, je to super, ta volnost pravy ruky je k nezaplaceni, uz to ze se muzes celym telem otocit doprava a protahnout se aniz bys prestal zpomalovat, podrbat se pravou rukou kde chces, rukojet nemusis vubec svirat, jsi o ni jen opreny
Ten sroubovaci tempomat je blbost, jedna krizofka a nez to povolis...lepsi je ta pracka... na gripi si nasad hadicu z hovnocucu dyz to mas tenki.
Kupredu spatki ni krok...
Bohumil napsal:
Ten sroubovaci tempomat je blbost, jedna krizofka a nez to povolis...lepsi je ta pracka... na gripi si nasad hadicu z hovnocucu dyz to mas tenki.
Ja teda mam tohle: https://shop.tour...-2013.html
A s tím se nechá při krizovce normálně plynovej heft zaklapnout
Zrovna v sobotu jsem za něl děkoval bohu, když jsem po dálnici v kuse jel 800km.
Four wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
Bohumil napsal:
kolik takovych krizovek ve 120 na dalnici zazijes? ja ten utahovak plynu pouzivam uz asi 5 let a nikdy jsem s nim nemel problem, zaklapnout se da uplne lehce, ta sila, kterou to musi udrzet je pomerne mala, jinak by ti prdly zily na krku od neustalyho drzeni plynu, podle me blbost je napsat o necem ze je to blbost kdyz jsi to nikdy nezkusil, navic pouzivam to fakt jen na dalnici, mimo ne, takze zadna "krizofka" nehrozi, naproti tomu tu placku budto budes pouzivat porad nebo se na ni vykasles, protoze neustaly nasazovani a sundavani je opruz, stejne jsem ji vzdycky zapomnel nandat kdyz jsem najel na dalnici a vsichni si to mastili bez zastavky 200 km
Mam nasazenou tu placku na gripu na opreni o zapesti a nemuzu si stezovat. Nemusim grip porad svirat, muzu natahnout prsty a jen se opirat, a nic se mi neposouva, jak jsem to jednou nasadil, tak to tam drzi jak prilepene.
jpbmw napsal:
jde o to, co myslis manualnim tempomatem? jestli placku na grip, abys nemusel svirat rukojet, ale drzet ji musis nebo utazeni rukojeti zboku ala Kaoko? ja vyzkousel placku, ale nevyhovovala mi, tvori to na rukojeti bouli, ktera me stvala,ale asi se da zvyknout, muj tata s ni jezdi 10 let a je spokojeny, neustale se to pomalu otaci, musis si ji porad prizpusobovat, das vic plynu a levou rukou si ji priplacavas k pravy ruce,jinak postrada smysl, ja si vyrobil utahovani gripu zboku a bez toho uz bych na celodenni dalnicni presun nevyrazil, je to super, ta volnost pravy ruky je k nezaplaceni, uz to ze se muzes celym telem otocit doprava a protahnout se aniz bys prestal zpomalovat, podrbat se pravou rukou kde chces, rukojet nemusis vubec svirat, jsi o ni jen opreny
Mas nekde foto toho vyrobeneho utahovaku? docela by me to zajimalo jak je to vyrobene.
Nevím, co ten TT, ale viděl jsem tuhle fičuru od Wunderlichu a dotahovalo se to opačně, než se otáčí plynem, takže naprostá blbost. Logicky tam musí být opačnej závit, aby se to dalo dotáhnou nebo povolit přímo manipulací s plynem, jen s přesahem malíčku přes heft... pak je to jakž takž bezpečný, jinak bych to nechtěl. Dotahovat tempomat právě povolováním plynu je naprosto nepochopitelný.
Když se u výroby (potažmo nákupu ) přemýšlí, tak to může být dobrá věc, ale zatím jsem to teda vždycky přežil bez prasklých žil na krku
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
kamarad soustruznik mi utocil kus zavazi, dovnitr vyrizl obraceny zavit a udelal do toho z bronzu samotny utahovak, je to skvela vec a bez ni uz nikdy, tu placku hodnotim podle taty, ten ji ma na transalpu a ten ma tenci gripy, mozna proto se mu to pomalu protaci, na svy 1150 jsem to mel chvili a stvalo me to
pro Mr.GS: samozrejme,ze drzeni plynu ti zily netrha, budto jsi to nepochopil nebo prudis tvuj oblibeny smajlik
jpbmw přiložený následující obrázek:
Bohumil napsal:
kolik takovych krizovek ve 120 na dalnici zazijes? ja ten utahovak plynu pouzivam uz asi 5 let a nikdy jsem s nim nemel problem, zaklapnout se da uplne lehce, ta sila, kterou to musi udrzet je pomerne mala, jinak by ti prdly zily na krku od neustalyho drzeni plynu, podle me blbost je napsat o necem ze je to blbost kdyz jsi to nikdy nezkusil, navic pouzivam to fakt jen na dalnici, mimo ne, takze zadna "krizofka" nehrozi, naproti tomu tu placku budto budes pouzivat porad nebo se na ni vykasles, protoze neustaly nasazovani a sundavani je opruz, stejne jsem ji vzdycky zapomnel nandat kdyz jsem najel na dalnici a vsichni si to mastili bez zastavky 200 km
mas pravdu ten tempomat sem nezkusil takze omluva nevim esli je to blbost. Tu placku ale pouzivam porad a kdyz si ju zapomenu predelat na druhou motorku tak mi to chibi.mam ale takovou tu tvarovanou ne rovnou placku ta me tlacila do ruky...
Kupredu spatki ni krok...