Pro všechny kdo mají zájem. Vyřešil jsem problém upevnění navigace GARMIN StreetPilot sárie 5xx (510,530). Nechci tu řešit v hodnost ši nevhodnost tohoto přístroje pro použití na motorce. V loni jsem narazil na výprodej a za velmi slušný peníz jsem si pořídil ve výprodeji novou navigaci c510 s kompletní výbavou CitiNav, Atlas10, TopoCZ, TopoSK. Používám ji v autě a na moto jsem našel u TT držák pro c3xx(310,320) který vypadal podobně. U TT mi sice na rovinu řekli, že neví jestli bude pasovat, ale pro velkou podobnost obou typů jsem to risknul a zakoupil 1ks. Samozřejmě nepasovala ale, problém je vyřešen úpravou oiginálního TT držáku pro c3xx, která spočívá v :
- přelepení postranních pryžových podložek směrem k čelu navigace o cca 3,5cm
- výrobou nových bočních dílů pohyblivé části uchycení
- dvou válečků pro vymezení horního a zadního uložení přístroje (nejsou na fotce jsou tam jen vidět otvory pro jejich upevnění
Čas úpravy : člověk, který udrží v ruce šroubovák a nůž to zvládne 15minut
Výrobní náklady na nové díly z broušeného nerezu 100kč/2ks
Válečky si dělám sám. Kdo nemá jak tak asi jedny sparty pro soustružníka.
Fotky jsou v příloze.
vlada-adv přiložený následující obrázek:
materiál dílů je nerez 2mm tuhost je OK. Pro napájení lze použít postranní USB. K použití systémového konektoru by byly potřeba další úpravy a to vzledem k účelu nepovažuju za smysluplné. Cíl jednoduché uzamykatelné upevnění navigace vhodné pro běžné ježdění. Kdo chces motorkou tonout ať ve vodě nebo v písku pořídí si jiný pristroj. Kdo potřebuje po Evropě najít pumpu nebo adresu popřípadě v lese zjistit kudy ven má řešení. Pro případ deště je od TT k dodání (nebo byla) úhledná originál "pláštěnka". Rovněž vlastním a ta pasuje bez úprav.
Celkově mě to stálo 100kč a asi hodinku práce s AutoCadem na výkrese.