potreboval bych pomoc v nouzi, seslo se mi asi vice zavad najednou.
Nejprve odesla volnobezka a tak jsem ji komplet vymenil, vycistil vse od sponek, dal novy olej a ujel jen par km kolem baraku, parada. Pak jsem asi dva mesice nejezdil a motorka mi po natoceni po chvili tak 3x chchcipla . Nakonec se zadarilo a ja si uzil prvni delsi vylet 3km na postu... Bohuzel pak pesky s motorkou zpatky, protoze jsem uz nenastartoval. Moto jen toci a nechytne. Polibila me muza a rikal jsem si, ze by to mohly bejt jeste nejake sponky na snimaci. Ted v nedeli znovu rozborka a vskutku tam lehce sponek bylo, takze jsem vse jeste dokonale procistil a udelal znovu olej a filtr. Nasledne vse slozil a s usmevem na tvari a vitezoslavnym pocitem pred celou rodinou, jsem to zase nenatocil
Baterka je nova od dubna a pravidelne ji aspon nabijim, starter normalne toci motorem, ale moto nechytne. Pri otocenim klicku do polohy on, se neozve cerpadlo. Promackal jsem chcipak, zkousel startovat bez stojanku a na neutral s vymacklou spojkou. Nic. Takze mam bud mrtve cerpadlo nebo nejakej z prepinacu, co mu brani v chodu.
Muzu Vas poprosit o nejake tipy, kde a jak nejlip zacit?
tak jsem sundal spinac bocniho stojanu, zadnej defekt na kabelazi nevidim.
Pokud otacim packou dole, slysim spinat a vypinat relatko, na jednu stranu blikne kontrolka na budikach jedou, na druhou 3x. Zrovnatak chcipak vypada ok, pri stlaceni je slyset relatko... Cerpadlo stale mlci..
Nejakej tip?
Zitra je posledni teplej den... dik za kazdej napad.
Zkus přivést 12v na čerpadlo pokud pojede hledej problém někde jinde, pokud nepojede vytáhnou ho a podívej se na dráty bývají za ty roky zkřehlé a tady se lámou, jen pozor muže být přerušeny drát ale buzirka bude v pohodě.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Ahoj,
pujdu na to, nechtelo se mi, ale musim ho vyloucit. Cerpadlo ma 4 piny. Hnedo-zeleny, modro-bily, hnedy a hnedy. Modrobily s hnedym dava 10,5V na hnedozelenem se neukaze napeti ani na chvili.. Nemuzu nikde sehnat wiring-diagramy, tak jdu laborovat..
Dik
Nevim, jak je to u x-country, ale x challenge ma obcas problem v konektoru do cerpadla, myslim, ze nej tlaci sedacka pri prosednuti a konektor se casem vyzkratuje. pokud jsi jeste tak neucinil, zkus vytahnout konektor pod sedackou co vede do cerpadla a zkontroluj, jestli je priskvarenej. Druha vec, co bych zkontroloval je chcipak na riditkach (pripadne premostit) treti vec cidlo stojanku a neutralu.