Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

BMW? KTM? Jawa?
MotoPaja
Přidané 06.04.2009 21:17

Registrace: 29.07.08
Přátelé včerejší noc mě donutila k zamyšlení, jestli opravdu KTM značí toho "Kdo Tlačí Motorku" a co potom značí BMW a jestli jsem si pomoh co do spolehlivosti když jsem vyměnil 40 letou Jawušku za 5 letý BMW.
Konečně se udělalo hezky tak jsem jezdil, ve čtvrtek do Prahy do školy, v pátek po Praze (Carservis dal nový plexi, dorazy a seřídil synchro) a kolem Prahy, v sobotu přes Slapy a Milevsko domů a v neděli s kamarádem přes Třeboň na Novou Bystřici, Slavonice a spodem k Vranovu. Když jsme se vraceli jeli jsme akorát do deště, tak jsme už pod mraky zastavili, že si vezmu nepromok a dám teplý vložky do hadrů. Pauza bratru 30 minut.
Pak začalo akorát kapat, kamarád osedlal Varana a že jedem, tak sednu, zapnu zapalování, vše OK, máčknu starter a ozvalo se jen ťuk. Máčknu podruhý a ozvalo se zase ťuk a navíc všechno zhaslo (i FID). A to byl konec tádydádydá.
Po chvíli naskočili hodiny, ale zapnutí zapalování nic. Zato pokus o zapnutí jakýhokoliv spotřebiče ved na zhasnutí hodin.
Za chvíli se kamarád, kterej nečekal až nastartuju a jel, vrátil, tak jsme vytahali všechny relátka, odpojil jsem světla i horní zásuvku a nic. Pojistky od pohledu OK. To už pršelo moc hezky. A bylo 7 hodin večer. Takže kamarád mě hodil do vsi do hospody, motorku jsem zamknul u lesa ke stromu a zavolal jsem si domácí odtahovku. Než však se sehnala kára řidič (domácí odtahovka, táta, měla pivoSmile ) bylo 10 večer. No domů jsme se dostali a GSA složili do garáže ve 4 ráno.
Teď jsem v Praze ale ve čtvrtek se hned na něj hodlám vrhnout a vyzkoumat co špatného se mi v té elektroinstalaci stalo.
Nicméně mě tak napadlo, Jawu jsem koupil, přivez na káře a podruhý se vezla na káře až za pár let v důsledku defektu. BMW jsem koupil, přijelo samo a na káře se vezlo už po půl roceShock
Takže trochu zklamání. Nehledě k tomu co si vyslechnu od kamarádů Hondistů a Yamahystů Shockargue
Takže všem kteří jezdíte přeju plno bezproblémových km Wink
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?

bystricke
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 06.04.2009 21:23

Registrace: 04.11.07
maksimálně si koupíš novou baterku a budeš jezdit dalších 50 let,zatímco ostatní už budou chodit pješkyGrinuvidíšthumbs upbmw je fajnlol
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz

www.begr.cz
stepan
BMW? KTM? Jawa?

Registrace: 05.06.07
Hele, jako první bych viděl slabou baterku. To samé se stalo i mně na pumpě na první vyjížďce. Prostě startuje, startuje a najednou z ničeho nic přestane. Roztlačit to sice jde, ale chce to trochu kopeček a hlavně na TROJKU, dvojka se ani nechytá.
Takže zkus nejdřív tu baterku, třeba dobít, jestli půjde, případně připojit na jinou a vyzkoušet. Taky jí můžeš změřit napětí. Nová gelovka stojí do 3tis, kyselinová asi půlku.
Upravil stepan dne 06.04.2009 21:24
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black

http://kouzelnyzi...
https://www.faceb...zelnyzivot

http://kouzelnyzivot.cz
Thomasson
BMW? KTM? Jawa?

Registrace: 10.03.08
To se stane hele ... Když si to takhle sesumarizuješ, tak to zamrzí, ale když si uvědomíš, kolik elektroniky je
v BMW a kolik v Jawě... kolik toho umí BMW a kolik Jawa...
Je to o smůle a tak doufej (a budu držet pěsti, že máš smůlu vybranou dopředu...Wink
Hlavně to dej dokupy a mnoho š'tastných km!!!thumbs up
Upravil Thomasson dne 06.04.2009 21:24
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) ----- www.bmwgs.cz/images/smiley/lol.gif

ant
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 06.04.2009 21:26

Registrace: 30.06.08
no jsou to moc chytre motorky, me teda jednou kixla take po 10titisicem kilometru, predtim jsem mej jen Hondu a Suzuki a nevedel jsem co je to tlacit moto Wink nicmene jsem to motorce prominul.btw neni jen spatna aku ? pritelkyni to jednou udelalo to same a byla to spatna serie akumulatoru..zdar a silu Lukas
WILL RACE FOR FOOD

brtnik
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 06.04.2009 21:26

Registrace: 06.05.08
Stejnej nazor, vypada to na obycejnou baterku, stalo se mi to podobne, nevypnul jsem pridavny svetla a baterka to uz neustala, vyresili jsme to tak, ze kamos koupil na benzince startovaci kabely za 180Kc a nastartoval jsem, po dobiti baterky je vsjo OK.

Pavel GS vyletnik
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 06.04.2009 21:33

Registrace: 19.11.07
Nevěš hlavu , neudělal jsi chybu. Baterka je věc která jednou 100% zdechne.
Tobě se to bohužel stalo moc brzo po seznámení s Bezvadným Motorovým Wozidlem
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku.
www.diodky.cz

www.diodky.cz
MALI
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 06.04.2009 22:12

Registrace: 17.05.08
Za tohle motorka přece nemůže! Je to určo baterkabye. To se může stát na každý motorce - dokonce i na Jawě i když ta je většinou uzpůsobená i na jízdu bez baterky. Jinak na Jawu nedám dopustit - takovej pérák je u mě nejhezčí a nejlepší motorka všech dobclap

randolf
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 06.04.2009 22:37

Registrace: 27.04.08
1) Delas zaver na zaklade jednne zkusenosti... coz neni moc dobre Smile
2) Jedna vec je jak casto je treba opravovat a druha vec jak dlouho vydrzi
3) Vsak nikdo nerika, ze byly JAWY spatne ...
4) BMW BYVALY spolehlive. Otazka je, jestli to plati doted...nevim.
Neves hlavu, vsak o nic nejde. Nejde udelat stroj, ktery by se nepokazil.

Alda
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 06.04.2009 22:44

Registrace: 20.10.07
Kdybys mel Jawu novejsi, zjistil bys, ze ani ta neumi jezdit bez baterky thumbs up

mencas
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 06.04.2009 23:11

Registrace: 21.05.08
...no řeknu ti to tak....české motorky jsou krásná věc...a hlavně srdeční záležitost....nepotřebují moc péče, jel jsem na nich velké dálky s nulovou přípravou (jen kosmetika)..a všeobecně...to byly závady k pousmátí (smítko v karbecu za celých 1500 km-né na mojí), mám těch českých v garáži 5 ks, ale bude tam vedle nich stát ještě BMW protože co tu vidím kam se s tím kluci vydají, co to umí, tak nevidím jinou volbu....ale je pravda, že na 100% takové privilegia mět s BMW nikdy nebudu jako když někam dojedeme na skútrech lol ...ale su přesvědčený, že to BMW bude správná volba...thumbs up comfort
P.S. a když si nezatlačíš aspoň kousek svojí nejmilovanější mašinu a pořádně se při tem nebudeš potit tak k ní nebudeš mět nikdy takový vztah jako když jsem tlačil motorka přes hráz na protipovodňovém poldru bugsGrin
Upravil mencas dne 06.04.2009 23:13
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy...... hmm!

pavelgs
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 06.04.2009 23:58

Registrace: 03.10.07
Asi teď rýpnu do vosího hnízda,ale jediné motorky které mě nechaly na cestě byly BMW.Kdysi několikrát K100 a minulý rok na podzim GS.Letos na jaře opět GS,ale to jsem vyřešil operativně za pomocí klempířské pájky a místního sedláka na místě secret Vedle GS stojí v garáži 23let stará Kawasaki GTR 1000.Ta mě ve štychu nenechala nikdy a to má na hrbu 180 tis km.Tak nevím.Poslední dobou mám až strach jezdit někam dál,protože se nějak vytratila důvěra v motorku.Pro rýpaly podotýkám,že motorky dostávají vše co mají dostat a ani jedna závada nebyla v důsledku zanedbané údržby.Takže podtrženo sečteno,BMW není o nic spolehlivější než ostatní.Naopak.Těch závad je na můj vkus příliš.

milanosor
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 07.04.2009 03:17

Registrace: 30.12.08
No to jsem zvedavej jak to bude u me. Kupoval jsem v domeni nesmrtleneho stroje a jestli me nekde hned po vyjezdu necha, tak at si me nepreje a jdu zase do JaponceAngryAngry

swat
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 07.04.2009 08:02

Registrace: 18.03.07
Jelikož je ta tvoje motorka (1150ADV) stará 7 let a ne 5, kdo ví jestli byla měněná baterka. Vím že velká bolest byl posilovač brzd u 12GS/ADV od 07 naštěstí už nebyl . Nevěš hlavu, nějak bylo nějak bude alespoň máš o zábavu postaráno flower
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis Smile

toli
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 07.04.2009 08:30

Registrace: 13.10.08
Na f650 sem byl zatím jednou roztlačován,na jawě nesčetněkrát roztlačován a dvakrát na vleku(resp v kufru kombíku).Ještě aby mi tak přišla do baráku KTM(Krásný Terénní Motocykl) .

http://www.toli-moto.wz.cz/
Pol
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 07.04.2009 09:01

Registrace: 28.06.08
Asi nezáleží na tom, jakou máš motorku, když ti odejde baterka. Vždy jsem si myslel, že když se o baterku budu starat, tak že mi dlouho dlouho vydrží, ale spletl jsem se. Jel jsem na Super Tenerce 750 do Chorvatska a v horách jsem zastavil, abych se podívalo kudy tudy cestička. Když vše bylo jastné, tak jsem nenastartoval, prostě mi náhle umřela baterka. Dobíjení bylo v pořadku a tak šla motorka roztlačit, ale můj cíl se náhle změnil do motoobchodu, který jsem začal hledat v Chorvatsku, abych si koupil novou baterku.
Takže bacha na to, pokud máte starou baterku cca 5let, tak ji preventivně vyměnte a nenechte se překvapit, ak jako já. Stále víc jsou kladeny větší nároky na baterku, jelikož se používá více elektroniky a zabezpečení našich miláčků.

Tak hodně šťastných km
BMW GS 1200, Yamaha XTZ 750
www.roadbook.cz

www.roadbook.cz
JohnyT
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 07.04.2009 09:35

Registrace: 14.05.07
to MotoPaja: presne takhle jsem udelal vitr tehda v Autecu, ze moto ktera je v garanci je rozbita... byla to baterka a ja byl za blbce. Navic se uvolnili kontakty u baterky, takze to tam zkratovalo a dest to uplne dodelal. Nova baterka a bude to zase ok, to si myslim ja Grin Jinak k nadpisu, je jedno na jake znacce, hlavne ve zdravi a s radosti thumbs up
BMW R1150GS MY02

Hrabe_X
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 07.04.2009 10:06

Registrace: 31.10.07
Mám 7 let 1100GS, najeto celkem 102tis km, mých je posledních 60.
Nikdy mě nenechala ve štychu a věřím,že ani nenechá. Takovéhle problémy se řešej operativně na všech motorkách - to není závada, ale maličkost a značka motorky na to nemá vliv.
Zapoměl jsi uvést, kolikrát jsi za život roztláčel Jawu.
Než bych šťoural v pojistkách a volal káru, případně na ní do noci čekal, zkusil bych to x-krát roztlačit, kor v případě, kdy je téměř jasný, že baterka je kaput. Wink
Od kamarádů Japončistů si můžeš vyslechnout, že selhal mezičlánek mezi sedlem a řídítkama, nikoliv motorka. Grin
Na delších štrekách bys měl umět maličkosti řešit nebo alespoň odhadnout na místě, jinak nemáš jistotu, že dojedeš tam kam chceš s žádným strojem.
Není moc lidí,co dali třeba Mongolsko a zpět bez závad. I tak považujou svou motorku za superspolehlivou. Prostě řešení problémů k cestování na moto maličko i patří.
Upravil Hrabe_X dne 07.04.2009 10:14
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /

bystricke
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 07.04.2009 10:44

Registrace: 04.11.07
pavelgs napsal:
Asi teď rýpnu do vosího hnízda,ale jediné motorky které mě nechaly na cestě byly BMW.Kdysi několikrát K100 a minulý rok na podzim GS.Letos na jaře opět GS,ale to jsem vyřešil operativně za pomocí klempířské pájky a místního sedláka na místě secret Vedle GS stojí v garáži 23let stará Kawasaki GTR 1000.Ta mě ve štychu nenechala nikdy a to má na hrbu 180 tis km.Tak nevím.Poslední dobou mám až strach jezdit někam dál,protože se nějak vytratila důvěra v motorku.Pro rýpaly podotýkám,že motorky dostávají vše co mají dostat a ani jedna závada nebyla v důsledku zanedbané údržby.Takže podtrženo sečteno,BMW není o nic spolehlivější než ostatní.Naopak.Těch závad je na můj vkus příliš.
pavle,skaždou předešlou motorkou si byl v albánii,ásii,rumunsku,o víkendech na libavé a v brodechhelpless,když budu jezdit jen po silnici za krásného slunného dne,tak i to báwo bude šlapat jak atomové hodinky ve frankfurtuGrin
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz

www.begr.cz
MotoPaja
BMW? KTM? Jawa?
Přidané 07.04.2009 12:05

Registrace: 29.07.08
jo pánové, pravdu máte, Jawu jsem tlačil nesčetněkrát, na druhou stranu Jawa se tlačit i nechá na rozdíl do tohodle macka Grin
ne já to beru, já se rád hrabu v motorkách, tak teď se konečně pohrabu i v BMW, příště budu aspoň tušit co a jak
nicméně k tej baterce, jo to byla varianta a ještě ta nejlepší, jenže baterka rozsvítí naplno náhradní žárovku a doma po dovozu měla na voltmetru 12,5V a pěkně prosím, po zapnutí klíčku všechno naběhlo !!! ale jak se zmáčknul blinkr /klakson, cokoliv, tak to zhaslo. Takže baterka (originál tam není, je tam tekutá Varta) to asi nebude, protože i slabá baterka by rozsvítila FID. Tam je spíš uapdlej někde drát. Od baterky, možná kostra.
Ad roztlačování - když mi nenaběhne po zapnutí zapalování řídící jednotka, vstřiky, nic, tak to nepude ani roztlačit ne? Wink proto jsem roztlačení rovnou zavrh i když kamarád tlačit chtěl, přesně jsem mu říkal - tohle není Jawa, ta si nasaje i když nepálí, tohle ne Smile
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 97
Členové on-line: 2
Pivos, pavelch

Registrováno: 8,728
Nejnovější člen: danbrabec

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.34 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI