Včcera jsem vyjel z domu po cca 3 km najednou chcípla, tak jsem podřadil a zkusil přes spojku a nic dostal jsem se do smyku. Zastavil jsem a znovu nastartoval a dal 160 km bez problémů. Tak a nevím přoč to scíplo??Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Mohlo by to být elektrikou.Mrkni,jestli se ti někde nedotýkají dráty rámu atd.Kdysi mě to dělalo uplně stejně,ale na jiné moto.... BMW R 1100GS vzor kačer
mě takhle chcípla za jízdy taky, ale už jsem jí nenastartoval, startér se normálně snažil, ale nenaskočila.
problém byl v elektronice palivového čerpadla.
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Tak dnes zase chcípla a myslím, že to je spínač bočního stojanu. Dá se to nějak vyčistit, nebo koupit novej?
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
No tak určitě bych ho já osobně nerušil. Praskne pružina nebo obě na bočáku, nebo se vyvlíkne-nou , stojan se vyklopí a v levý zatáčce seš mrtvý muž. Stalo se mi to kdysi na rýži, a bylo dost nepříjemný.../ mě praskla tyčka navařená na rámu ,na který byla zachycená vratná pružina ..... jo Honda /
Baltazare, asi bych to zkusil totálně prolejt WD 40 sprejem. Normálně vystříkat zhora, zespodu, vyklopit bočák, to zopakovat vícekrát, celkově jej po zimě rozchodit . Celkově prolejt Wdéčkem Stop snímač.A nezapomenout na kontakty přívodního kabelu, taky je tam konektor......ten kabel má asi 30cm, tak konektor je cca v úrovni vzduchového filtru na levé straně stroje.
Ono to WD fakt funguje, vytěsňuje a čistí i zoxidované plochy-.
Tedy , ale za předpokladu jak píšeš , že je to bočák....... . Mě nejela letos 12tka prvních cca 150km, neboť jsem jí v zimě dost často startoval /každé 2-3 týdny/ tak se zanesl kat sazemi. Bylo to udušené, dusila se jak když má o 20 koní míň, neakcelerovala jako obyčejně a pičítač ukazoval stále 6,5-7 l/100 i při klidný jízdě. Ale, jak vylítaly saze, jde zase normálně, jak na podzim.
Tak zkus příteli, vše tam prolejt WD a vícekrát tomu stop spínači pomoci vyklopení bočáku a vytříkáním konektorú. Prostříkat, vyklopit a zaklopit. ..pak vystříkat ve vyklopeném stavu a to vše vícekrát opakovat. Když to nepomúže pátráme dál.
Jenom poznámčičku : kdyby ti to chcíplo znovu , tak zkus ihned vymačknout za jízdy spojku a zmáčkni startér. Když to ihned chytí za jízdy i s rychlostí = snímač bočáku to není.
Upravil W dne 09.04.2009 21:02
No já jsem si užil před rokem, tady je odkaz, kde jsem to řešil na fóru a nakonec to byl Halův snímač otáček. Po výměně šlape jak hodiny. Akorát mě to zdechlo vždy po zahřátí, a nastartoval jsem až po schládnutí.
Tak jak píše LiborJ Halův snímač ten je prevít a projevuje se těmi příznaky, mně to dělalo prozměnu na VW Polo. Chvilku jelo pak zase ne. Start až po zahřátí.
Wing díky vyzkouším, dnes 200 km bez problémů, jdu stříkat WD hotovo!
jen nebudu mít čas až v úterý na vyzkoušení
Upravil Baltazar dne 09.04.2009 21:08
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
WD dobrá věc ale obsahuje perolej a ten jak známo vysychá tak že pomůže okamžitě ale nekonzervuje jestli to je boční stojan resp. čidlo vem spíše kontox nebo něco podobnýho na kontakty WD prostříknout rozhejbat pak kontokxem konzervovat vytěsnuje vodu a takovej ten zelenej humus na kontaktech.