napadlo mě věnovat samotné vlákno softwaru Motoscan. Co jsem si všimnul, tak pár lidí už s touto diagnostikou začalo pracovat a myslím si, že jich bude víc..takže se zde může vše probírat.
Zde stránkahttps://www.motos... výrobce softu. Nebo samotná aplikace na googlu Obchod play - Motoscan.
Já tuto dignostiku používám na svou 1150 GSA, v chybách mi to vykazuje probrém s halem. Což nevím proč, motorka normálně jezdí. Nevíte někdo pro č tomu je? Dále se nemohu spojit s ABS, teda jestli to vůbec jde?
Lítám pomalu a nízko..
MOTOSCAN sice nepoužívám (mám jinou diagnostiku), ale - řídící jednotky z let poplatných době výroby R1100, 1150 jsou ještě natolik "tupé", že bez točícího se motoru vyhodnotí snímače polohy klikové hřídele (Hall senzory) jako vadné - prostě za klidu nedávají signál = jednotce se jeví jako vadné. Načti si chybové "hlášky" za chodu motoru a uvidíš, že to bude bez chyby. Nevím jak Motoscan, ale HEX (a myslím, že i ATAL a TEXA) to mají při načtení chyb za klidu motoru uvedené pod chybovou hláškou (je tam poznámka, že když se netočí motor, nemusí to být chyba).
Co se týká "nespojení" se s ABS jednotkou, tak nemohu sloužit - může to být chyba (nekompatibilita) kabelu, chyba software... Jestliže by ti to s jinou diagnostikou fungovalo, tak budeš muset zkusit podporu výrobce - jestli ji mají nějak funkční.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Taky s tím začínám. Některé věci nejdou s nižší verzí licence Motoscan, některé nejdou s čínskejma kopiema adapréru, některé že je nepodporuje daná motorka atd.
Třeba se tu objeví někdo zručnější, kdo už to poznal víc do hloubky. Prolejzat k tomu fóra v anglině ještě jde, ale němčina už je horší a to je k tomu tak 90% diskusí právě v němčině. Z google a microsoft překladačů lezou strašný blbostě
napadlo mě věnovat samotné vlákno softwaru Motoscan. Co jsem si všimnul, tak pár lidí už s touto diagnostikou začalo pracovat a myslím si, že jich bude víc..takže se zde může vše probírat.
Zde stránkahttps://www.motos... výrobce softu. Nebo samotná aplikace na googlu Obchod play - Motoscan.
Já tuto dignostiku používám na svou 1150 GSA, v chybách mi to vykazuje probrém s halem. Což nevím proč, motorka normálně jezdí. Nevíte někdo pro č tomu je? Dále se nemohu spojit s ABS, teda jestli to vůbec jde?
A četl jsi pořádně stránku na kterou jsi dal link? Tam se o tom píše:
Starší BMW motocykly (R1150GS a podobné v této generaci) s tlakovým ABS modulátoru RTD má diagnózu pro řídicí jednotky ABS někdy na čepu 2 konektoru diagnostiky a řídicí jednotky ABS sám má nestandardní diagnostické rozhraní. Diagnostika řídicí jednotky ABS u těchto motocyklů proto není k dispozici u všech adaptérů ELM327 a OBDLink.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Tak i já jsem v klubu... Redukční kabel a Wi-Fi elm mam z ebaye .. apku Motoscan ultimate za 1350,- v telefonu...a delam uplne vše.. Včetně kódování ..tj. Zapnout vypnout abs asc rdc atd servisní věci jako kalibrace esa, servo pohonu klapek, zkouška motorku abs atd.. Super věc... Kdyby nekdo neco potreboval neni problém... Budu li to umět.. Ale asi nejcasteji je mazání servisu a chyb. Tady v olomouci to nikdo nedela....
Upravil Bedabanjo dne 15.03.2019 16:56
Tak jsem se také přidal k majitelům této diagnostiky, takže v případě potřeby diagnostiky kolem Mladé Boleslavi, jsem tu :-) Jinak zkusil jsem adaptér za tři stovky z Aliexpresu, ale nemakalo tam úplně všechno, myslím všechny funkce, možná na starším stroji by to šlo, ale novější už mají rozšířené kódování a to asi ten starší chip neuměl. Takže jsem nakonec vzal přímo od výrobce Motoscanu z říše. To se zdá funguje na 100% alespoň co jsem měl možnost zkusit.
String1 napsal:
Tak jsem se také přidal k majitelům této diagnostiky, takže v případě potřeby diagnostiky kolem Mladé Boleslavi, jsem tu :-) Jinak zkusil jsem adaptér za tři stovky z Aliexpresu, ale nemakalo tam úplně všechno, myslím všechny funkce, možná na starším stroji by to šlo, ale novější už mají rozšířené kódování a to asi ten starší chip neuměl. Takže jsem nakonec vzal přímo od výrobce Motoscanu z říše. To se zdá funguje na 100% alespoň co jsem měl možnost zkusit.
Což je tenhle jen dovezený do Německa a dráž prodaný dál. https://www.aliex...9a67c8e447
Upravil BIGR dne 19.03.2019 19:57
BMW R1200GS
BIGR: Autor diag. softu doporučuje tenhle a zaručuje plnou funkčnost: https://www.obd-2...oseadapter
Předpokládám, že String1 myslel ten. Já ho mám a na dvouvačce zatím umí vše co jsem testoval.
String1 napsal:
Není. Mám i z ali, nefunguje vše a na vodníkovi nebo třeba xr nezapíše interval servisu kilometrový, jen časový. Je tam potřeba delší čas zapisování a jiný než origo elm to nezvládá
Mám přesně ten, co píše OndraCB. Ten, co doporučuje výrobce.
Zatím plná spokojenost. Tedy nic víc než 800GS model 2013+ jsem zatím nezkoušel, víc toho nemám :-)
Upravil String1 dne 20.03.2019 16:04
Je mám z Ali nejaky za 9 dolaru.. Funguje vše na GSA08 a RT 07.. Budu to brát pak na Big sraz kde už je spousty majitelů novějších GS tak ti tam vyzkousim ale co tak tady čtu tak na LC to asi nepůjde.. Což mi zase úplně nevadi protože to máme hlavne do party kde mame tři vzduchace a tam ti zátim vše šlape... Koukam ze uz stoji 6 dolacu..nam tu verzi 1 s Wifi tento
Upravil Bedabanjo dne 20.03.2019 16:27
Nemám,jen jsem našel stejnou věc na dvou různých stránkách a jak mám v poslední době špatnou zkušenost,tak je vše z Číny,ale tady u nás (i v zahraničí) je na tom slušně přihodí a tvrdí se,že jen ten od nás je pravý originál a ostatní nefungují-hlavně to jinde nekupujte...
BMW R1200GS
Ahoj chlapi, mám prosbu, sháním pro naši malou partu diagnostiku pro 1200 GSA od 2010 a výše ( jen vzducháče) protože jsem IT netalent ;-) potřeboval bych poradit trochu více jednodušeji , můžete mi pls někdo poslat jen seznam (nejlépe s odkazy) co vše je potřeba koupit... ;-) hlavně co funguje..
Zdar, chci se pozeptat. Aktuálně mám licenci Motoscan Professional. Pokud povýším na verzi Ultimate, v čem si pomůžu? Využiji to jako běžný uživatel (výměna oleje, reset servis. intervalů, mazání chyb ...) anebo to už je spíše pro lidi, kteří se v moto "vrtají" už celkem hodně a nastavují více věcí? Díky.
Zalezi co chceš dělat... Rozdíl ceny mezi profesionál a Ultimate nebo zas tak velký tak ja jsem rovnou koupil full... Na to co píšeš ti stačí to co mas...v té full verzi jsou navíc servisní funkce a kódování... Tzn že si třeba pustis abs čerpadlo když potřebuješ.. Nebo různe muzes zapínat světla.. Kalibrovat ESA ...resetovat krokove motorky volnoběhu...to kódování je o tom že třeba vypnes RDC senzory .. Různé další data na palubce pridas nebo odebere atd... Zalezi na tobe.. jen to chce na to kódování a složitější servisní funkce ten jejich adaptér... Cina to moc nepobere