Máte někdo zkušenosti s rovnáním ráfku? V sobotu jsem cca. ve 120 Km/h přejel provizorní dělíci značku a odrazil jsem přední ráfek. Špice je volná a ráfek o 5 mm od normálu. Dřevo/kladivo???
TomasHoly napsal:
Máte někdo zkušenosti s rovnáním ráfku? V sobotu jsem cca. ve 120 Km/h přejel provizorní dělíci značku a odrazil jsem přední ráfek. Špice je volná a ráfek o 5 mm od normálu. Dřevo/kladivo???
cau,
ja resil podobny problem, ale jen s 2mm vykyvem od normalu a docela to dorovnala nova pneumatika, ktera se dala vyvazit...
co vim, tak tyhle rafky moc lidi-firem nechce rovnat - vypletat (pri je to slozite a nestandartni)... navic uz samotny vylisovany len je sakra pevny a natahovat ho spicema neni ono... uvidis co napisou dalsii za zkusenosti
Upravil rafo dne 09.04.2009 22:51
já sem kdysi jednou vnoci naletěl se suzuki DR 600 do otevřeného kanálu,přední ráfek na jedné straně lehce uhnul,možná i těch 5 mm,rovnal sem to sám,vypustil sem kolo,položil sem ho na kovovou plotnu a kladivem to vrátil zpět,špice sem neutahoval a dokonce ani zlatá barva na ráfku nepopraskala,kolo neházelo,sem měl kliku
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal:
já sem kdysi jednou vnoci naletěl se suzuki DR 600 do otevřeného kanálu,přední ráfek na jedné straně lehce uhnul,možná i těch 5 mm,rovnal sem to sám,vypustil sem kolo,položil sem ho na kovovou plotnu a kladivem to vrátil zpět,špice sem neutahoval a dokonce ani zlatá barva na ráfku nepopraskala,kolo neházelo,sem měl kliku
Zkusím to, sundám gumu a vezmu to gumovou paličkou. Nové kolo 18600 Kč,
přestavba na 21" 40 tis. To mi dodává odvahu.
Zkus to nechat nejdřív vycentrovat. Já měl afriku po bouračce, v předním kole ruplo pět drátů a házelo to, že se s tím nedalo jet.Vyměnil jsem celý výplet a soused co opravuje kola to vycentroval že to nebylo ani poznat.
Při najetí na větší kámen v terénu jsem si ohul ráfěk. Ve velkých rychlostech to není znát ale jakmile brzdím motorem a překračuji 50km/hod tak mi to hází. Vyvážením to není, kontroloval jsem ráfek a je cca 2mm na jednom místě zaražený do středu. Kdo by to mohl narovnat?
BMW GS 1200, Yamaha XTZ 750 www.roadbook.cz
Pol napsal:
Při najetí na větší kámen v terénu jsem si ohul ráfěk. Ve velkých rychlostech to není znát ale jakmile brzdím motorem a překračuji 50km/hod tak mi to hází. Vyvážením to není, kontroloval jsem ráfek a je cca 2mm na jednom místě zaražený do středu. Kdo by to mohl narovnat?
Jestli máš zájem, tak přijeď Mosťáku, podíváme se na to. Alespoň poznám někoho s GS v mém okolí. Mě se to povedlo, vůbec to nehází a ani jsem nevyvažoval.