Nevite kde sehnat nejaky poradny plexi? mam na svym 650GS 2004 takovy vyssi ale zakoseny primo n ahelmu, A NAD KILO JE TO DOST OSER, tak bych rad nejaky funkcni ale zaroven trosku esteticky.. opakuju neni to dakar ale GS... rady? fotky stavajiciho v profilu, myslite ze tenhle by byl lepsi? http://www.motosp.cz/d-331st-plexi-cire-bmw-f-650-gs-04-07-vxs-395x440mm-20691.html
jde mi o to aby vedl vzduch nad helmu a ne primo na ni jako tenhle..neba zda to uz neni rozdil a nema to cenu..? diky jo a edit: mam chranice rukou, aby se to o sebe nezasekavalo nejak pri jizde...
Upravil TombaRider dne 09.04.2009 21:49
Miluju bublinky
Opět oblíbené téma. Nevím,jak se tam vkládá adresa, ale podívej na fórum F650GS strana 4 a uprostřed je diskuze jménem "plexi".
Mikes
Nově s KTM... :-)
No, to docela zalezi na tom, jak vysoko to plexi konci. Aby opravdu fungovalo, tak musi byt minimalne do vysky brady. Takze zalezi na tve velikosti, jinak jedny z mala plexi, kterym bych fakt veril vyrabi Wunderlich.
Vysoke poskytuje naprosty luxus a ve 140km muzes jet s otevrenou helmou... na druhou stranu dost brzdi akceleraci a pridava na spotrebe, taky pres nej dost casto koukas, to ale zalezi na vyssce. Mel sem to vyssi a pri padu ho rozsekal, dneska sem si vyzvedl to druhe mensi... Zitra ho nainstaluju a dam vedet. Budu moci porovnat obe vyssky, myslim ze to mensi bude na mych 175cm stacit.
Tady je odkaz na plexi Wunderlich, co mám na motorce, je to to nižší Ergo screen pro model od r. 2004 (čtyři šrouby na připevnění plexi) s originálními chrániči rukou: http://www.wunder...id=8110076
První plexi jsem kupoval v 2B moto Trutnov (objednáno podle katalogu Wunderlich), když jsem ho rozbil, objednával jsem ho v Cartecu (jejich e-shop je teď ale nedostupný). Myslím si, že telefonicky nebo mailem nebude problém toto plexi objednat u kterékoliv z obou firem podle katalogu Wunderlichu, případně ho objednat u Wunderlich.de a nechat poslat z Německa (bude to dražší o poštovné).
K plexi - mám pocit, že na mě dost fouká (přilbu mám v turbulencích), určitě bych snesl to vyšší (odkaz je zde http://www.wunder...id=8110077 ), ale to se mi na motorce nelíbilo. Časem chci vyzkoušet stavitelný spoiler od MRA ( http://www.mrasho...?idart=258 ), na Motocyklu 2009 mi dovozce (Yacomi?) tvrdil, že se to dá asi za 1600 Kč objednat (samotný stavitelný spoiler, celé plexi v tomto provedení na F650 GS nedělají).
Přesto si ale myslím, že lepší plexi u nás běžně dosažitelné není (až na tu cenu )
BMW GS = stroj na radost
Tak dneska sem uspesne namontoval a vyzkousel to mensi Wunderlich a muzu porovnat...
To mensi vypada mnohem lepe, neni citit takovy odpor vzduchu pri akceleraci 100km+. Na druhou stranu helma neni kompletne odkryta od proudiciho vzduchu. Kdo chcete plny komfort i pres ty nevyhody, tak dete do vetsiho. Ale spis bych to vysoke doporucil pouze tem, kteri jezdi ciste silnici a dlouhe trasy. Ja sem spokojeny s mensim.
a ten stavitelnej stitek by sel i na tom mym plexi? to je universalne namontovatelny? a u toho nizsiho wunderlichu je mozny mit protektory na ruce? ty cerny? ja je tam mam a sou prakticky..
Miluju bublinky
Dik pipo, ted uz me jen zajima na jaky plexi je mozny dat to nastaveni za 1600, zda i na to my zaobleny od puigu, to by bylo asi nejlepsi reseni momenalne.. kdyby to neslo tak bych asi sel do malyho wunderlichu.. uz jen sehnat penize, nejsou zrovna levny..
Miluju bublinky
Hele neznate to nekdo? Ja to dnes kamosovi vydrazil.Chtel neco rychle na 650gs 00-03.Tak snad bude spokojenej.Cena za nove 64 eur+postovne.
vevis přiložený následující obrázek:
[11.84Kb]
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
TombaRider napsal:
Dik pipo, ted uz me jen zajima na jaky plexi je mozny dat to nastaveni za 1600, zda i na to my zaobleny od puigu, to by bylo asi nejlepsi reseni momenalne.. kdyby to neslo tak bych asi sel do malyho wunderlichu.. uz jen sehnat penize, nejsou zrovna levny..
Tady je návod, jak zjistit rozměry pro objednání toho spoileru (mistr Google ti to přeloží) www.mrashop.de/cm...herVTA.pdf. V podstatě jde o to, že si uděláš šablonu dle náčrtku a přiložíš ji ke tvému plexi a změříš si vzdálenost mezi body dotyku šablony a plexi (na obrázku vzdálenost "b". Podle tabulky si pak vybereš, které plexi objednat (www.yacomi.cz/).
BMW GS = stroj na radost
TombaRider napsal:
... uz jen sehnat penize, nejsou zrovna levny..
To se ti zdá, že je to plexi drahý, až budeš kupovat během měsíce dvě jako já , tak ti přijde 4000 za jedno ještě jako dobrá cena
BMW GS = stroj na radost
Tak sem to podle navodu na to nastavny mra zmeril na 21 cm. to znamena ze by ot melo jit. je nahoresice takovy prohly do stran, ale snad to tam pujde pripevnit. jeste bych rad poridil misto vika oleje teplomer, to mi poradil turby, koukal sem ze je za 60 ecek, to mam na letosek s upravama co delat, porad je co zlepsovat:-)
Miluju bublinky
No, nevím nechci se opakovat a nedělám to za provizi, ale ten vyšší Wunderlich je vážně fantastický. Kolega (1100GS) má MRA a fouká na tom daleko víc. Řešit aerodymanický odpor je podle mě blbost, protože co nevezme štítek, tak vezmu já, takže velikost čelní plochy zůstává.
Mikes
Nově s KTM... :-)