Zdravím,
Potřeboval bych radu. Dával jsem obě pneu nové - Mitas E08. Zadní je v pohodě, ale přední pneu je po dofouknuti jakoby trošku šišata. Na jedné straně je disk od té čárky několik mm, na druhé straně je schovaná čárka pod rafkem. Nafukoval jsem to několikrát a i proslapaval. Myslíte, že se to jizdou srovná, nebo je ta guma takovej šmejd? Díky za rady
Samo se to nesrovná, akorát ti to bude házet. Mě v servisu špatně takhle nasadili přední Pirelli Scorpion Trail II a přední kolo mi házelo, tak jsem zajel do jiného a srovnali to
mogul88 napsal:
Samo se to nesrovná, akorát ti to bude házet. Mě v servisu špatně takhle nasadili přední Pirelli Scorpion Trail II a přední kolo mi házelo, tak jsem zajel do jiného a srovnali to
No hlavně aby to šlo srovnat. Ale sundat a nandat pneu někde na cestě a takhle to nesedět..pěkně na hovn..
Gumu mi teda nesundávali, vypustili, promazali kraje tou jejich "vazelínou" a narovnal. Takže asi by to šlo i na cestě, ale asi blbě (podle tuhosti hrany pneu). A srovnat to určitě půjde, se tam musela někdě "přilepit", jarová voda přeci jen není zas tak "kluzká".
Ono asi taky záleží co je to za pneu. Já v domácích komfortních podmínkách nebyl schopný nahodit pneu s airmanem, který se s hobby kompresorem nedá srovnávat. Stěží nafouká 2.2. Naopak na videu jsem s ním viděl borce úplně v klidu pneu nahodit, kdesi vedle cesty. Já měl lubrikační gel, mýdlo a nepařilo na mě slunko, a on neměl nic. V servisu to taky nahazují vyšším tlakem.
Pneu jsem vypustil, namazal mýdlem z pneuservisu, nafoukl na 4-5 bar, dokud pneu krásně nevylezla, upustil na 1,9 bar a hotovo.
Taková blbost...ale nedošlo mi to. Furt jsem si myslel, ze pneu s duší takové problémy nemá. Dřív jsem měl naháče s bezdušovkama, na autě taky....tak to prostě nedocvaklo