Ahoj, mozna se to uz resilo, ale nenasel jsem to v diskuzi.
Mam najeto kolem 9000km a na displeji se mi obevil servis po 1000 km a ubyva.
V servise jsem to uz mel - klasika po roce jezdeni - filtr, olej, atd .. .
Muze se to ingnorovat a nebo se musi do BMW servisu, aby tam nekde zmenili na pocitaci, ze je to ok ? Aby mi to po 10000 km neprestalo jezdit :-) .. . Popripade je neco specialniho co se musi a umi udelat jenom BMW orig servis.
(( Originalni servisum se z dalky vyhybam .. diky referencim , ktere jsem o nich slysel. A pokud se pouzivaji originalni dily BMW a servis ktery ma zivnost na servis moto, na zaruku to vliv nema --> Info od prodejce BMW z Nemecka ))
Mafator napsal:
Ahoj, mozna se to uz resilo, ale nenasel jsem to v diskuzi.
Mam najeto kolem 9000km a na displeji se mi obevil servis po 1000 km a ubyva.
V servise jsem to uz mel - klasika po roce jezdeni - filtr, olej, atd .. .
Muze se to ingnorovat a nebo se musi do BMW servisu, aby tam nekde zmenili na pocitaci, ze je to ok ? Aby mi to po 10000 km neprestalo jezdit :-) .. . Popripade je neco specialniho co se musi a umi udelat jenom BMW orig servis.
(( Originalni servisum se z dalky vyhybam .. diky referencim , ktere jsem o nich slysel. A pokud se pouzivaji originalni dily BMW a servis ktery ma zivnost na servis moto, na zaruku to vliv nema --> Info od prodejce BMW z Nemecka ))
Diky za info.
./Maf
promin, ale prijde mi to jako trochu smes polopravd...
...jestli jsi moto koupil u prodejce v DE, proc si tam nezajedes alespon na garancku do servisu, kdyz uz neveris tem hroznym servisum v CZ (mimochodem ja mam s Autecem velmi dobre zkusenosti)?
Taky doufam, ze ti ten "prodejce ze nemecka" take uzna pripadnou zaruku...
tu hlasku ti smaznou na diagnostice a byt Tebou, tak desetitisicovou, dvacetitisicovou atd. v autorizovanem udelat necham...
-
dalsich par podnetu:
- jak ten tvuj servis resi "svolavacky"? chcipani za jizdy? ABS? tekouci trubky? benzinova pumpa? ventil nadrze?
- zjisti si neco o kulanci.
Buenos kilometres
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mafator...po 10000 ti to nepřestane jet, já jsem byl v servisu až při 11 500, dřív jsem to nestihnul, ale jak píše Hicks, pokud to máš v záruce, volil bych raděj autorizovaný servis v ČR,případně v A nebo D . Měl jsem možnost při poslední garančce ve Vídni sledovat servisáka přes skleněnou stěnu,jak se hraje s mojí 800. a bylo vidět, že tu práci dělá poctivě, že nic neojebává. Raději vysolím o pár éček víc,ale mám jistotu,že vše udělal jak má , podle doporučení výrobce.
Je tu take popsane co maji prodejci a vyrobci narizene ohledne reklamace zakonem v eu. Problemy jsem zadne zatim nikdy nemel ( chcipani za jizdy atd. ) O jednom vim a to je nepresne udani Dojezdu v km, ale jinak nic. Jedine minus co vim je, ze neresi jak tomu ty rikas : svolavacky. Takze jsem na zadne nebyl. Ale souhlasim s tebou a mel jsem to i v planu, zajet si jednou za cas do bmw servisu na prohlidku a udelani vsech uprav co byly na tech svolavackach.
A tato hlaska to asi uspisi :-). Tedka bydlim v Brne, takze to asi vidim na Viden.
./Maf
Je tu take popsane co maji prodejci a vyrobci narizene ohledne reklamace zakonem v eu. Problemy jsem zadne zatim nikdy nemel ( chcipani za jizdy atd. ) O jednom vim a to je nepresne udani Dojezdu v km, ale jinak nic. Jedine minus co vim je, ze neresi jak tomu ty rikas : svolavacky. Takze jsem na zadne nebyl. Ale souhlasim s tebou a mel jsem to i v planu, zajet si jednou za cas do bmw servisu na prohlidku a udelani vsech uprav co byly na tech svolavackach.
A tato hlaska to asi uspisi :-). Tedka bydlim v Brne, takze to asi vidim na Viden.
vyridi za tebe MGMOTO take reklamaci?? zkus se zamyslet, kdo bude resit pripadnou pakarnu.
Ad nepresny dojezd.. fajn, dily za cca 200-6500,- Kc... ZAJED DO VIDNE(!)
mam uz treti pumpu, celkem dily asi za 12 tisic.
17 cm
Ahoj, ano, v pripade problemu reklamaci viridi za mne. Maji to tam i napsane :-). Do Vidne si to objednam prez mgmoto. Uvidime co mi tam bmw vymeni :-).
S tema vymenama .. to je zajimave .. ,ale opravdu jsem problemy nikdy nemel. Asi ji nedavam takovy kour jako ty :-) . A nebo mam jenom stesti na kus.
./Maf
No Hicksi nestraš ho. Já tam žádné polopravdy nevidím. Nikde nepíše kde a valstně ani co koupil. Vlastně nepíše o své moto nic. Ani ty kilometry nejsou popsány 9tis celkem? nebo od posledního servisu. Pokud je to od posledního servisu je to správně pokud celkem je někde chyba
Co se kulance týče tady je přesný citát z BMW:
Na vozidla se vztahuje 2letá záruka, počínaje prvním uvedením do provozu. Tuto záruku poskytuje výrobce vozidla tj. BMW A.G. München, a je možno jí uplatnit v kterémkoliv autorizovaném servisu BMW po celé Evropě.
Výrobce BMW A.G.München dále poskytuje nadstandartní záruky tzv. KULANCI. Kulance je druh záruky kde výrobce BMW A.G. München hradí náhradní díly, nebo jejich část a práci hradí zákazník. Kulance je vždy individuelně posuzována přímo BMW A.G.München a není právně vymahatelná.
Podmínky kulance: 1) stáří vozidla do 3 let
2) najeto do 100 000km
3) výměny olejů + inspekce v autorizovaném servisu BMW
V ojedinělých případech BMW A.G. München uzná kulanci i v případě, že nejsou splněny podmínky uvedené v bodě 1 nebo 2.
Záruka běží při koupi kdekoli 2 roky. Její uplatnění viz výše.
Kulance je víceméně k prdu pokud nedojde k nějaké brutální závadě. Vzhledem k cenám dílů které se tu nejčastěji řeší t.j. trubky manžety EWS bude cena práce nad cenou ND.
Mafe :
Ano jsou věci které musí udělat jen servis ani nemusí být origo, ale musí mít vybavení diagnostikou (a né jen tou OEM) týká se zejména testů ABS.
Mafator napsal:
Ahoj, ano, v pripade problemu reklamaci viridi za mne. Maji to tam i napsane :-). Do Vidne si to objednam prez mgmoto. Uvidime co mi tam bmw vymeni :-).
S tema vymenama .. to je zajimave .. ,ale opravdu jsem problemy nikdy nemel. Asi ji nedavam takovy kour jako ty :-) . A nebo mam jenom stesti na kus.
no ja mam najeto necelych 20k...
to BB: zajimavy.. ja mam od patku nove cerpadlo + ventil u nadrze (podle mych informaci jsou tohle 2 priciny prusvihu s ukazatelem -- POZOR PRI SYCENI AZ OTEVRETE NADRZ U BENZINKY(!) = zadreny odvzdusnovaci ventil17 cm
Hups než jsem to dopsal tak je tu celá strana - tak nic no.
- mi zatím advík jezdí tak 15000 má za sebou a už po záruce. Potřebuju vyměnit manžetu mezi převodovkou a ramenem a jak sem psal ani nevím jsestli to nechám udělat na kulanci (mi bylo nabídnuto) obávám se totiž, že při ceně hodinové práce BMW a ceně 1500 za manžetu bude rozumnější koupit a vyměnit. (rovnou obě)
Tu kulanci jsem zminil jen jako posledni bod, z hlediska bezpecnosti mi prijde prevence chcipani (mne se nestalo), vodni trubka (mne tesnila) a ABS (ukroutil se mi kabel v 17 tisicich) prece jen docela dulezity...
17 cm
Dej to sem, já ti tam zajedu
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
randolf napsal:
Ouuups, takze kdyz mi to syci POKAZDE, a jako ze docela dost (jednou se i ohledli lidi), tak to asi mam vyreklamovat, co?
mne to taky sycelo... az tak, ze jsem na ruce citil pruvan
pry to neni featura, ale bug.. ten ventil zadreny (hlinik vs ocel), deformuje se pak nadrz... a blbe to ukazuje (to muze mit jeste dalsi pricinu)
17 cm
Mafator napsal:
Tak jak jsi dopadl?
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis