Pořídil jsem F8GS, a páč je to pro mě úplně nový svět rovnou se na něco zeptám než si tu bramboru zničím.
Přijde mi že když nastartuju na neutrál tak ve spojce jakoby rachtá, něco tam o sebe klepe (lamely?) muj dotaz je jednoduchý, je to běžné a normální Před tím jsem měl horneta a tak nemám s čím srovnat Klidně to nahraju. Když zmáčknu páku spojky nebo hodím kvalt tak se to zklidní.
V manuálu jsem nenašel nic co by říkalo v jakých kilometrech se má dělat taková nebo maková udržba.
Mašina má nakrouceno 37 tis km, a nerad bych zanedbal servis. Je něco co bych měl teď dělat, nebo o čem víte že ze zkušenosti je dobré servisovat ?
Ahoj osmistovka je takový šicí stroj každopádně tě čeká velký servis ve 40 tis. Kontrola ventilů,svíčky, vzduch. filtr, chladicí kapalina po dvou letech.Já jsem měl shodou okolností taky hornet a je to velký rozdíl.Spojka když zmáčkneš páčku ztichne to je myslím normální jev.Jinak jak se motor zahřeje je spojka tišší.
Upravil cepik dne 11.06.2019 12:57
Krom jiného me ještě cekaji vymackane loziska krku. ;(
mas predstavu v jakych castkach se pohybuje ten velky servis ?
Prave bych se do toho co nejdrive rad pustil ar to mam z krku a hlavně at je masina v top stavu kolik treba vyjde ts kontrola ventilů ? tady absolutně nevim co je rreba delatt a co si pod tim predstavit.
ps sry za zy chyby. pisu z dotykace a ne.mam na to nervy:-D
Upravil Casari dne 11.06.2019 19:36
Jezdím kousek od Brna na servis ,ale ne do BMW takže ceny ti neřeknu,Ventily jsou spíš o práci že se motorka musí dost odstrojit.Mrkni tady do fóra zkušenosti ze servisy a určitě někoho v okolí najdeš.Já jezdím tady k Tondovi je tady na fóru známý ,ale má toho až nad hlavu takže i kdyby si udělal výlet tak je to zadlouho.
Ak Ti nepresakuje. olej cez veko ventilov, tak je pri 40 kkm zbytočné kontrolovať ventily.
Kludne by som kontrolu vôle potiahol do 50 kkm a vtedy vymenil aj sviečky.
Pri spojke daj hlavne bacha aby si mal vôlu na lanku.
Ložiská v krku vymeníš aj sám, na vylisovanie vnútorného krúžku spodného ložiska sú v okuliaroch dve diery.
Logry jsou běžně dostupné v prodejnách já kupuju SKF, asi bude k dostání i sada i s prachovka někde na netu alespoň na Honda to je
Upravil kim dne 13.06.2019 13:58
Ok, kolega mi koupil nějaký tourmax tak snad to bude dobré, když tak je zas vyměním dřív Máš představu kolik tak cca vyjde ta kontrola vůle ventilů Uvažuju že bych to nechal udělat už teď až mám klid. Momentálně mám nakrouceno 38 a přijde mi že u 5tis a víc to necinká, ale vydává to takový zvuk,, no nevím jako turbo ? možná jsem ale jen paranoidní nemám to s čím porovnat
Jo a ještě jeden dotaz, možná stupidní ale přece... mám k te motorce servisku... ale tam je jen napsane kdy to bylo v servisu a žádné další info o tom co se s tím dělalo. když zavolám do BMW, řeknou mi jaký servis konkretně na tom byl dělaný ? páč pokud ne, tak je mi taková serviska celkem k ničemu :-/
pokud je servis v BMW je tam vzdy zaznam co se delalo, je to naprosteo stejny jak zasznamy u aut
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček