Zdravím vás pánové. Požádám vás touto formou o radu. 24.7.2019 mi byla odcizena z mého domu R1100GS. Dílem náhody jsem jí na silnici zahlédl a přes PČR se motorka dohnala a pachatel zadržel. Před dopadením mi ten zmetek motorku v poli vyválel a poškodil. Moje otázka zní, mám nárok na jinou náhradu škody, než v trestním, popř. občanskosprávním řízení, kdy budu škodu vymáhat po zloději, nebo by v takovém případě mohla zafungovat např. Kancelář pojistitelů, která by mi škodu za způsobenou dopravní nehodu uhradila a pak vymáhala po zloději.
bohužel to musíš vymáhat po tom, kdo to udělal... navíc, když je známo, kdo to je...
Leda že by jsi měl pojistku na vyválení se na poli, což nepředpokládám, že máš...
Jo a nevím, jak by jsi chtěl tvrdit, že se dopravní nehoda stala na poli....
a zadalší, pole nemá pojistku na to, že ti poškodilo motorku... byť budeš tvrdit, že do Tebe narazilo...
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
Me ukradl auto, pak podpalil... nasli ho, od soudu mi doslo ze dostal 4 roky.mel dalsi 4 auta, nejaky drogy...zabavili mu praznou petku, balicek se zelenou susenou hmotou, rukavice, plechovku od toluenu atd...takze chudak nic nema. Smolik pro me. este sem musel na vlastni naklady odklidit ten vrak...Tak to proste je, zajimavy jak je to na tem svjete zarizeny...
Kupredu spatki ni krok...
..tak. Nejspis ze zmetka nedostanes nic - ale i tak podej zalobu na nahradu skody nebo se pripoj do trestniho rizeni a nahradu skody vznes tam (pokude bude rozumny zalobce, tak to tam necha). Mno a pak to muzes zmetkovi poslat jako dalsi exekuci do sbirky..... Zlamal si u toho aspon hnaty?
Upravil Bubak dne 26.07.2019 17:10
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Zmetek si vyhlédl motorku a otipoval místo. Po mém odjezdu na dovolenou se vloupal do baráku a odcizil mi ji. Náhodou jsem ji na silnici asi 60km od baráku poznal (den po odcizeni), když jsem se vracel domů podat trestní oznameni. Náhoda. O pár cm mi ujel. Honička s policií, vrtulník a po dalších cca 50km ho chytli. Pred dopadenim nevybral zatáčku a poslal to do pole. Má narazena žebra, modřiny, potřeboval by ještě pořádně přes tlamu, ale to se už nestihlo. Kluci policejní byli dost šikovní. Několikrát se ztratil a vždy ho našli. Je to zmetek na druhou, nic nemá a budu několikátý v pořadí. Proto jsem se ptal na jiná řešení. Samozřejmě jsem připojen s náhradou škody, bude to ale formalni, ten se nepolepsi. Stejně mi to nedá a 1100 uvedu do lepšího stavu, i když prodělam. Jak řekla přítelkyně, je to jak dítě ( s nadsazkou).
Akorát že ta vyčíslená škoda, uvedená v článku, se pravděpodobně vztahuje ke všem vyjmenovaným deliktům. Alespoň tak mi to přijde.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Na takového šmejda byl vznesem účinný návrh na lék v Pulp Fiction od Vincenta Vegy.
Aplikoval bych bez výčitek svědomí.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz