Zdar další problém, při vyjíždce jsem začal cítit benzín, tak jsem rychle dojel domu a skoro u baráku už na mě z čerpadla stříkal benzín. Po okouknuti je prasklá plastová přiruba co drží palivovou hadičku, tudíš si myslím že je to neopravitelné. Je to na 19 klíč a pod ním je to prasklý. Co byste mi poradily? Jsem ze Slavonic. Mohu motorku kdyžtak naložit na vozík a někam dovést. Díky
Nemec1983 přiložený následující obrázek:
pokud je prasklá jen ta spojka tak je to ok pokud není stal jsi se majitelem nového čerpadla. protože jak koukám uz je na tvé moto svolávačk hotová
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Nevíte na jakých typech se tyto čerpadla používali? Na tipmotu jich pár je co vypadají stejně ale jiný ročníky třeba 2007 ale i 2016. Je mozné že jsou stejné?
Kdyby se nekomu stala tato zavada nekde na ceste (jako memu kamaradovi minuly tyden v Rumunsku) a byl praskly ten dil do ktereho se zacvakne hadicka, nasli jsme dve reseni:
1) sehnali jsme v rumunsku soustruh a nechali si udelat provizorni reseni - viz. obrazek
Hadicku jsme pripojili sponkami a mohlo se pokracovat
2) nechali jsme si poslat do Rumunska opravny dil - viz. link
(z nemecka byl pres DHL express za tri dny v rumunsku)
A nebo tak.
Musim, ale pochvalit nemeckeho prodejce jumiparts. Jeste o pulnoci komunikoval pres WhatsApp a hned rano posilal do Rumunska.
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC
Nedávno to tu někdo psal. Tohle je řešení do budoucna
[https://www.dex.cz/produkt/hadicove-rychlospojky-pro-motocykly/#totab3
Píšu na mobilu tak sorry za odkaz
Upravil RobocopCap dne 01.10.2019 13:48
Upřímnost nadevše
Nemec1983 - psal jsi výše, že to máš prasklé až pod tou rychlospojkou (samicí) na přírubě. Tam by ti ten díl, co nabízí v DEXU byl prd platnej.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
v BB som riesil toto iste, zavada bola odstranena nasadenim spevnovacieho kruzku nakolko podla vyjadrenia mechanika praskliny neboli dostatocne hlboke az k prirube
aj ked moje oko si pamatá niečo iné. Prijímací technik ma následne uistil že ak to praske nanovo tak on tú zvolávačku vie znova otvoriť a bude sa to riešiť výmenou čerpadla.
live fast, die young be wild, have fun