17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Taky mě to vždycky zvedne ze židle, když slyším ty kecy o vrtulích.
Když to je někde na m.cz, tak jen zakroutím hlavou, ale když to jde z huby nějakýho letitýho "fanouška" BMW nebo se to člověk dočte na FB nějakýho klubu, tak bych blil.
Ale osvěta je naneštěstí stejně marná, jako vysvětlovat lidem, že neexistuje žádnej šusplech a blástr, ale schutzplech a buster.
Ono, když tyhle hovadiny, fámy a zkomoleniny podporují i takový "doborníci" jako v touratechu, tak se není čemu divit
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Taky je mi to u zadele.
MrGS myslel zajisté schutzblech. Prostě se některý výrazy počešťují, takže v tom problém nevidim. Pořád lepší než když někdo přispívá na fórum a když už nezvládá základní pravopis, tak by si to mohl aspoň nechat zkontrolovat. Výjimka je Bohumil - to je naprostej originál
Upravil MALI dne 21.08.2019 19:29
MALI napsal:
Taky je mi to u zadele.
MrGS myslel zajisté schutzblech.
Spousta slov v lidovém nářečí vznikla zkomolením německých slov a nikdo si dnes nedělá hlavu s tím, ze hastrman je wasserman.
Jinak je mi BMW u pr... a kdykoliv jiná automobilka začne nabízet lepší výrobek v podobné cenové relaci, klidně prebehnu
pod trvalým dohledem
MALI napsal:
Taky je mi to u zadele.
MrGS myslel zajisté schutzblech. Prostě se některý výrazy počešťují, takže v tom problém nevidim. Pořád lepší než když někdo přispívá na fórum a když už nezvládá základní pravopis, tak by si to mohl aspoň nechat zkontrolovat. Výjimka je Bohumil - to je naprostej originál
S odsouzením názvu "blaster" bych byl opatrný, podle překladu z angličtiny:
bust = roztřískat, rozflákat, rozmlátit
buster = "ničitel, rozbíječ"
avšak
blast = odstřelit, trhat, utrhnout
blast je synonymum k "gust" což je česky poryv, náraz, nápor (větru, deště ap.) no jak to na řidítkách funguje? Jako ochrana proti větru, dešti, roští, větvím, ...