Ahoj kluci,kamarád má na 1200gs 2004 v háji spojku,chce to dát do servisu ale neví kolik hodin běžně trvá výměna a kolik stoji material a práce,samozřejmě +- diky vám za názor.
BMW r1200gs Adventure 2012 Aprilia Scarabeo 500 light 2013.
BMW C650GT
Honda CB750KZ
Pocitej komunse to dostane do ruk. Pokud budou prasata a daji jen lamelu tak. Ale spojka je bohuzel na tohle blba muzento vykakat na nesmysl.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Kolik je cena materialu a kolik hodin je běžně ztrávený čas touoto vyměnou?diky
BMW r1200gs Adventure 2012 Aprilia Scarabeo 500 light 2013.
BMW C650GT
Honda CB750KZ
Material nejde rict presne zalezi co je v haji. A prace to stejny. Pocitej ze to zabere taky treba 15h kdyz narazis na nejaky problem. Nebo kdyz budes delat i prevodovku tak daleko vic
Mně nacenili v BMW loni výměnu samotné spojky na asi 40tisíc a s varováním, že to určitě bude víc, za dodělky okolo - převodovka, ložiska... Bylo to teda na R1100, ale v obtížnosti montáže se to nebude asi natolik lišit.
Letos v létě jsem si to po odpolednech udělal sám, trvalo mi to asi 14 dní. Nechal jsem to až po dovolené, takže v klídku, nikam jsem nespěchal.
Jouda1 - Jen samotná kompletní spojka je cca 18000Kč. Při rozborce klidně narazíš na další věci které budou "načaté" a budeš je muset opravit-vyměnit taky. Můžeš mít opotřebovanou hřídel převodovky, můžeš mít těsně před smrtí kardanovou hřídel, zjistíš průsak oleje u vstupní hřídele do konc.převodu, zteřelé manžety, vyměníš gufera na klice a vyvažovací hřídeli......no a máš to bratru třeba za 35-40000Kč. A s tím jdou přímo úměrně i hodiny práce - můžeš to dělat třeba 6-8 hodin a taky třeba 20h. Tohle ti opravdu nikdo přesně neřekne.
Upravil Tonda dne 11.10.2019 12:59
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
agenthonza napsal:
Mně nacenili v BMW loni výměnu samotné spojky na asi 40tisíc a s varováním, že to určitě bude víc, za dodělky okolo - převodovka, ložiska... Bylo to teda na R1100, ale v obtížnosti montáže se to nebude asi natolik lišit.
Letos v létě jsem si to po odpolednech udělal sám, trvalo mi to asi 14 dní. Nechal jsem to až po dovolené, takže v klídku, nikam jsem nespěchal.
pekne ja vcera dodelal spojku na 1100 a bylo tam neco okole jeste a stalo to 25t protoze se musela pouzit origo sada bmw
Upravil servisak dne 11.10.2019 13:05
Ona kachna se da upect za 4 hodiny...
Ale taky ju muzes pect prez noc na 70, rano na 120 a pred polednem dodelat kurcicku...
takze sup, sup vymenit spojku za 18 a dve smeny prace...
nebo skontrolovat vse kolem, repas krizku kardanu , hridel prevodovky, loziska, gufera prevodovky, motoru, vyvazovaku, procistit loziska kyvky, novy manzety, odbahnit, visusit, promazat...
Kupredu spatki ni krok...