Ahoj, prosím o radu.
Na svém GS mám přídavná světla Givi (S310). Delší dobu se mi stávalo, že jedno, nebo druhé po čase přestalo svítit. Prvotně jsem vyměnil žárovky, ale chyba je někde jinde. Všiml jsem si, že už se předemnou někdo "vrtal" v relátku. Je viditelné, že bylo otevřené a nyní je zabalené v izolepě. Předpokládám, že chyba bude právě v tom relé, ale nejde z něj vyčíst o jaké jde. Uměl by mi prosím někdo poradit jaké mám koupit?
Diky
Dokud není všechno ztraceno, není nic ztraceno.
Dojdi do autodilu a ctej spinaci rele. Podle stareho jen spocitej vyvody bud bude 4 nebo 5 nic vic. A nebo kup hned 5ti a jeden nechas volny
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ja mam u pridavnych svetel spinaci i rozpinaci rele ...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Chlapi tak ještě jednou prosím.
Dnes jsem byl koupit relé které jste mi doporučili a ještě bych poprosil o radu jak ho správně zapojit. Našel jsem návod, ale nerad bych něco podělal. Přikládám zapojení originálu a foto nového relé (snad mi prodali správné )
[img][/img]
BarnyUL přiložený následující obrázek:
[76.01Kb]
Dokud není všechno ztraceno, není nic ztraceno.
BarnyUL napsal:
Dnes jsem byl koupit relé které jste mi doporučili a ještě bych poprosil o radu jak ho správně zapojit. Našel jsem návod, ale nerad bych něco podělal. Přikládám zapojení originálu a foto nového relé (snad mi prodali správné )
[img][/img]
Ja jsem mimo... O elektrice vim jen to, ze zabiji
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
BarnyUL napsal:
[img][/img]
Jestli je správné z obrázku nepoznám. Alespoň je na 12V :-)
85 a 86 je cívka. Tedy kam přivedeš vstup z vypínače (malý řídící proud).
Jeden (třeba 85) z nich uzemníš (ve Tvém schématu černý drát s číslem 1)
Druhý (třeba 86) zapoj za vypínačem (žlutý drát).
30 a 87 je spínací kontakt. Ten dodává šťávu světlům (velký proud).
Dej 30 na plus za pojistkou (červený drát) a 87 je pak spínané napětí pro světla (bílý drát).
Poznámka - nezapomeň na drát uzemnění světel, ten černý. Je to společné s 85, tedy natvrdo spojeno - baterka -> kontakt relé 85 -> světlo _b3