Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

ámen slovensko
bystricke
Přidané 25.04.2009 00:08

Registrace: 04.11.07
Pokud hodláte cestovat na Slovensko, tak je nutno mít podle nových
předpisů KARTU PRVEJ POMOCI. Pokud to nebudete mít ve vozidle hrozí
vám pokuta ve výši 60Euro. Policajti naschval stopují zahraniční návštěvníky,
aby něco vydělali.

http://natankuj.s...omoci.html
Upravil bystricke dne 25.04.2009 00:10
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz

www.begr.cz
grog
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 07:13

Registrace: 11.02.07
tak to je mazec... FrownShock
BMW R 1100GS vzor kačer

holubbb
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 07:35

Registrace: 16.03.07
za chvilu tam jedu tak jestli mne vylosujou tak vam potom zakvakam jak to jehelpless

raptor - neaktivni ucet
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 08:10

Registrace: 09.08.07
este podotknem ze karta prvej pomoci stiahnuta z internetu a vytlacena na domacej tlaciarni je neplatna Angry.. ta oficialna stoji 1 euro co nie je peniaz ale ide o princip argue

to sa zas nejaka firmicka co patri synacikovi tatka co vymyslal legislativu nabalibugs

Pavel GS vyletnik
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 08:18

Registrace: 19.11.07
raptor napsal:
este podotknem ze karta prvej pomoci stiahnuta z internetu a vytlacena na domacej tlaciarni je neplatna Angry.. ta oficialna stoji 1 euro co nie je peniaz ale ide o princip argue

to sa zas nejaka firmicka co patri synacikovi tatka co vymyslal legislativu nabalibugs

O je zas nápad na výbornej kšeftíček. Nic jinýho v tom nevidím.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku.
www.diodky.cz

www.diodky.cz
karcici
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 08:32

Registrace: 03.06.08
......karta ofotena je platna musi byt ale vode odolna....../nepremokavy obal,laminacia a pod/........tak som zvedavy ako pskladam format A4 lamynovany do motky......presne ako povedal Raptor firmičky sa pakujuAngry

vevis
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 08:50

Moderátor
Registrace: 05.03.08
Tak jsem si to vytisknul.Ale vsimnul jsem si,ze je dole napsano doslova:soucast autolekarnicky.Ale ja teda vozim malou motolekarnicku.Tak si nejsem jistej,jestli to pro ni plati taky.helpless
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!Frown

xavier
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 08:51

Registrace: 29.07.07
ja se docetl toto:
Lekárničky nakúpené do 30. apríla 2009, teda aj všetky dnes používané lekárničky sú platné do skončenia záruky obsahu. A sú použiteľné aj bez KPP. Z vyhlášky totiž vypadla tá hnusná veta "len ak je k nim pripojená karta prvej pomoci".

http://blog.paszt...oci-ii.htm
Aktualne 1250 GSA HP

SPEEDY
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 08:56

Registrace: 30.05.07
To je banda buzerantů... A je to tam napsáno Slovensky??? To je potom nějaká hovadina ne???

Koukám, že nejen u nás vymýšlejí občas zákonodárci pěkný PIKAČOVINY...ShockShockShock
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje...
www.X-treme.cz

www.x-treme.cz
Cycli
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 08:57

Moderátor
Registrace: 04.02.07
Tak to je docela hustý. To jako když se nachomejtnu k nehodě a bude tam umírající a krvácející člověk, tak budu postupovat podle přiloženého návodu? Tak to se fakt někdo pakuje. Je to určitý druh přežití finanční krize pro nějaké jedinco, co to budou distribuovat.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi

www.bmwgs.cz/infusions/reklama_seda_panel/img/logo_seda.jpg

http://www.bmwgs..../skype.htm

www.bmwgs.cz
Alda
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 09:06

Registrace: 20.10.07
Cycli: ono je tech hovadin asi trochu vic, silne pochybuju ze bych nekdy vubec pouzil lekarnicku. Btw k cemu je dneska v autech tazny lano, kdyz bez posilovace brzd a rizeni je to absolutne nepouzitelny?? zip it!

Cycli
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 09:08

Moderátor
Registrace: 04.02.07
Lano už není povinná výbava. Ale máš pravdu. Jak bude chvilka času, tak sepíšu zase povinné výbavy pro různé kategorie vozidel.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi

www.bmwgs.cz/infusions/reklama_seda_panel/img/logo_seda.jpg

http://www.bmwgs..../skype.htm

www.bmwgs.cz
Juan
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 09:20

Registrace: 16.03.08
Ta lékárnička mě netrápí, ale trápí mě, že už nemůžu na Slovensku ani na lesní a polní cestu. To totiž není přesupek ale trestný čin. *pissed**pissed**pissed**pissed**pissed**pissed*
www.lc8adv.cz

Baltazar
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 09:21

Registrace: 04.01.08
Cycli napsal:
Tak to je docela hustý. To jako když se nachomejtnu k nehodě a bude tam umírající a krvácející člověk, tak budu postupovat podle přiloženého návodu? Tak to se fakt někdo pakuje. Je to určitý druh přežití finanční krize pro nějaké jedinco, co to budou distribuovat.

Já u takový nehody byl a musím říct, že některý lidi u tý nehody opravdu dělaj kokotiny(jsou v šoku), myslím, že ten návod je možná pro něco dobrej, ale není jednoduší zavolat zachranáře? Po telefonu Vás navedou opravdu dobře, už jsem byl takhle u třech nehod a vždy nám po telefonu radili co dělat.
Kolik lidí tady má znalost první pomoci? A kolik z těch lidí, kteří první pomoc teoreticky ovládaj, by při nehodě by bylo schopný znalosti použít?
Moje žena má školení první pomoci snad pětkrát a věřím, že by byla v šoku a nevěděla by co má dělat, proto možná návod, kterej ve stresu třeba někomu pomůže.
I když já návod vždycky čtu až na posledWink
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto

vlada-adv
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 09:36

Registrace: 12.02.08
Baltazere lidi v šoku nic neudělaj ani podle návodu. Lidem v šoku poskytují pomoc ti kolem jedoucí a ti pokud neomdlí poskytnou pomoc. To co se vejde na tu A4 snad ví každý normální člověk. Ta slovenská cedule je jen výsledek lobismu skupin, které na tom vydělají. Jezdím hodně u nehod jsem byl, někdy jako první a na čtení není čas. Zastavit krvácení musíš hned a né hedat návod, brýle baterku(v noci) a mezitím ti člověk prostě vykrvácí. Kdo neumí (nemyslím nemůže protože je mu mdlo) poskytnou první pomoc je prostě ........

raptor - neaktivni ucet
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 18:00

Registrace: 09.08.07
Juan napsal:
Ta lékárnička mě netrápí, ale trápí mě, že už nemůžu na Slovensku ani na lesní a polní cestu. To totiž není přesupek ale trestný čin. *pissed**pissed**pissed**pissed**pissed**pissed*

chuan polna cesta pokial viem nie je priestupok, ten drbnuty zakon sa vztahuje na tie lesne cesty

na jednej strane chapem polovnikov ze sa im nepacia partie nahanajucich sa motokrosarov na druhej strane argument ze nicia zivotne prostredie tazko obstoji pri lesnych mechanizmoch ktore v lese jazdia a vyryvaju inaksie brazdy ako nejaka 1150 GS Angry

ako pikoska, ten blby zakon bol prijaty strasne rychlo a pokial viem tak spustacim mechanizmom bolo vyrusenie nasho najvyssieho sudcu Harabina (vasnivy polovnik) nejakym motokrosarom ked mal na muske volaky trofejny kus ktory mu samozrejme zdrhol ked sa tam objavil ten motorkar clap

toto som nasiel na slovenskom webe

Dobrou informáciou je to, že do starých lekárničiek nie je potrebné dopĺňať karty prvej pomoci a môžu sa používať až do doby ich exspirácie. Horšie je, že prechodné obdobie pre predajcov je veľmi krátke.

Z uvedeného plyne, ak policajt bude kontrolovať vo vozidle lekárničku bude postupovať asi takto: Najprv zistí či máte starú alebo novú lekárničku, prípadne lekárničku s prechodného obdobia.

Ak máte starú lekárničku, skontroluje či obsahuje všetko podľa starého predpisu, pričom skontroluje dátum exspirácie každého komponentu. Ak je čo len jeden komponent po dátume exspirácie máte smolu.

Ak máte lekárničku s prechodného obdobia od 1.mája 2009 do 31. júla 2009, skontroluje či obsahuje kartu prvej pomoci podľa nového predpisu a či obsahuje všetko podľa starého predpisu, pričom skontroluje dátum exspirácie každého komponentu.

Ak máte novú lekárničku skontroluje či máte správny typ lekárničku podľa druhu vozidla, ak áno skontroluje obal lekárničky či je oranžový a či má biely kríž, skontroluje prítomnosť karty prvej pomoci a dátumy exspirácie všetkých štyroch modulov.

Určite ste si položili otázku ako policajt rozozná lekárničku uvedenú na trh pred 1.5.2009 od lekárničky uvedenej na trh v období od 1.5.2009 od 21.7.2009, v ktorej už musí byť karta prvej pomoci. Odpoveď jej jednoduchá, podľa dátumu výroby. Lekárničky uvedené na trh pred 1.5.2009 nemuseli mať na sebe dátum výroby.

K obsahu lekárničiek sa nevyjadrujem, nakoľko je to parketa pre záchranárov a lekárov. Samotnú kartu prvej pomoci vítam ako návod pre ľudí, ktorí chcú pomôcť ale z titulu veľkého stresu pri dopravnej nehode zabudnú čo majú robiť.

Prajem veľa kilometrov bez toho aby ste museli lekárničku vo vozidle použiť. Je vždy lepšie keď po nejakom čase vyhadzujete vyexspirovanú lekárničku ako keď lekárnička prežije dlhšie ako vy.

3X
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 21:40

Registrace: 07.03.09
to raptor: by mě zajímalo, jestli se u vás prodávají ty KPP v různých jazycích? Pochybuji, že třeba Němec porozumí slovenskému textu. Sad

fakt dobrá buzerace

Juan
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 21:49

Registrace: 16.03.08
raptor napsal:
Juan napsal:

chuan polna cesta pokial viem nie je priestupok, ten drbnuty zakon sa vztahuje na tie lesne cesty

na jednej strane chapem polovnikov ze sa im nepacia partie nahanajucich sa motokrosarov na druhej strane argument ze nicia zivotne prostredie tazko obstoji pri lesnych mechanizmoch ktore v lese jazdia a vyryvaju inaksie brazdy ako nejaka 1150 GS Angry

ako pikoska, ten blby zakon bol prijaty strasne rychlo a pokial viem tak spustacim mechanizmom bolo vyrusenie nasho najvyssieho sudcu Harabina (vasnivy polovnik) nejakym motokrosarom ked mal na muske volaky trofejny kus ktory mu samozrejme zdrhol ked sa tam objavil ten motorkar clap

toto som nasiel na slovenskom webe

Dobrou informáciou je to, že do starých lekárničiek nie je potrebné dopĺňať karty prvej pomoci a môžu sa používať až do doby ich exspirácie. Horšie je, že prechodné obdobie pre predajcov je veľmi krátke.

Z uvedeného plyne, ak policajt bude kontrolovať vo vozidle lekárničku bude postupovať asi takto: Najprv zistí či máte starú alebo novú lekárničku, prípadne lekárničku s prechodného obdobia.

Ak máte starú lekárničku, skontroluje či obsahuje všetko podľa starého predpisu, pričom skontroluje dátum exspirácie každého komponentu. Ak je čo len jeden komponent po dátume exspirácie máte smolu.

Ak máte lekárničku s prechodného obdobia od 1.mája 2009 do 31. júla 2009, skontroluje či obsahuje kartu prvej pomoci podľa nového predpisu a či obsahuje všetko podľa starého predpisu, pričom skontroluje dátum exspirácie každého komponentu.

Ak máte novú lekárničku skontroluje či máte správny typ lekárničku podľa druhu vozidla, ak áno skontroluje obal lekárničky či je oranžový a či má biely kríž, skontroluje prítomnosť karty prvej pomoci a dátumy exspirácie všetkých štyroch modulov.

Určite ste si položili otázku ako policajt rozozná lekárničku uvedenú na trh pred 1.5.2009 od lekárničky uvedenej na trh v období od 1.5.2009 od 21.7.2009, v ktorej už musí byť karta prvej pomoci. Odpoveď jej jednoduchá, podľa dátumu výroby. Lekárničky uvedené na trh pred 1.5.2009 nemuseli mať na sebe dátum výroby.

K obsahu lekárničiek sa nevyjadrujem, nakoľko je to parketa pre záchranárov a lekárov. Samotnú kartu prvej pomoci vítam ako návod pre ľudí, ktorí chcú pomôcť ale z titulu veľkého stresu pri dopravnej nehode zabudnú čo majú robiť.

Prajem veľa kilometrov bez toho aby ste museli lekárničku vo vozidle použiť. Je vždy lepšie keď po nejakom čase vyhadzujete vyexspirovanú lekárničku ako keď lekárnička prežije dlhšie ako vy.

Raptore já mám od kamarádů Slováků informaci, že za revír je považováno i pole, tak proto polní cesta
www.lc8adv.cz

3X
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 21:53

Registrace: 07.03.09
... a co reflexní vesty? stačí ji mít u sebe nebo v tom už musíte podle nového jezdit i navlečení?

Maho
ámen slovensko
Přidané 25.04.2009 22:37

Registrace: 05.10.08
Juan - polne cesty su povolene, do lesa mozes len na zvlastne povolenie.
3X - reflexnu vestu by si mal mat 1, oblecenu ju nemusis mat

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 91
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,728
Nejnovější člen: danbrabec

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.78 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI