Kdy je potřeba tento řidičák? Potřebuji ho na motorce na cestování po evropě? Jaká jsou pravidla pro jeho držení, kdo mi ho vystaví nebo kde se mám na toto všechno doptat?
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
A FAQ
21. Nejčastější dotazy veřejnosti na toto téma a odpovědi na ně
Ve kterých zemích Evropy je platný český řidičský průkaz?
Při cestování automobilem po Evropě jsou ve všech státech EU platné české řidičské průkazy vydané po 1.7.1964, tedy vzory CZ 1 (růžový rozkládací) až CZ 7 (plastová karta vzor EU). Pro cesty do ostatních zemí Evropy bývá řidičům doporučováno, aby si nechali vystavit mezinárodní řidičský průkaz.
Ahoj Cycli, nechával jsem je dělat v roce 2005 - dělal jsem dva typy - byl to jakýsi "Vídeňský vzor" a "Ženevský vzor". Potřeboval jsem je do Řecka a Turecka. Každej ten stát vyžadoval podle úřednice na jinej vzor. Stálo to myslím 50Kč za kus. Samozřejmě jsem musel mít fotky. Vyřizovalo se to u nás na magistrátě na odboru dopravy (jak se vydávaj řidičáky, techničáky apod.). Nevím jaká je situace teď-jestli je to ještě po Evropě potřeba. Možná to Turecko.Jinak Rumuni, Bulhaři ani Srbové po nás nic nechtěli. Mrkni na http://www.mzv.cz/ .