Díky Bobe za přivezení krásné YAMAHY xt1200z https://www.motor...mid=124284
Je mi jasné, že se někteří budete čílit proč to dávám na BMW forum, ale Bob vozí hlavně BMW tak pochvala a poděkování proto sem.
Díky Bobe Zdeněk (odvážel jsem jí 24.ledna po ose)
Jako,jede to pjekne ale nic me to neřeklo...proste se svezes a nic,zadny emoce.jako dyz si das podbradek ale chybi k nemu ten křen s japkama.boxer je boxer...
Upravil Bohumil dne 16.03.2020 19:14
Kupredu spatki ni krok...
Bohumil napsal:
Jako,jede to pjekne ale nic me to neřeklo...proste se svezes a nic,zadny emoce.jako dyz si das podbradek ale chybi k nemu ten křen s japkama.boxer je boxer...
Tenérka je twin s předsazenou klikovkou, ne? Nejel jsem na tom, ale nic nudnějšího než boxer snad neni. Véčko nebo eLko je král podle mého. Zase na druhou stranu, cestovatele zajímá spíš spolehlivost než emoce a tam je Tenérka stejně jako GS hodně vysoko...
pod trvalým dohledem
Bohumil napsal:
Za mě tedy musím říct, že u BMW vidím jako největší nevýhodu, že je ¨sterilní¨ a nudné a právě žádný emoce.
To byl důvod proč sem to dal pryč(jo a taky spolehlivost )
Co pacient to názor - ještě že máme tu demokracii a nepřeberné množství motorek na výběr.
Ale věřím, že nějaký starý boxer může být plný emocí.
Ale Bohumil jezdí veterány: 11tku a 2ventil. Tyhle motorky rozhodně nudné nejsou, lezou z nich mechnické zvuky a konkrétně 11tka je k neutahání, takže spolehlivější takhle starou motorku si těžko vymyslíš. Hlavně jsou to motorky na pohodlné cestování a ne na blbnutí kolem komínu.
Jinak po letech jsem rozklíčoval pojem "motocykl má duši" = je to blbě vymyšlený a nefunguje to ideálně.
A teď zpět k Bobovi a jeho vychvalování! Mě teda nic nedovezl, ale kamarádům ano a jsou spokojeni.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
spolehlivost nikdo nerozporuje. vibrace starších boxerů, které mají uživatelé ve zvyku označovat jako "duši" taky ne. Ale nudný projev mi nikdo nevymluví ani u starších kusů. prostě brrrr brrrr. traktor.
pod trvalým dohledem
Bohumil napsal:
Tenérka je twin s předsazenou klikovkou, ne? Nejel jsem na tom, ale nic nudnějšího než boxer snad neni. Véčko nebo eLko je král podle mého. Zase na druhou stranu, cestovatele zajímá spíš spolehlivost než emoce a tam je Tenérka stejně jako GS hodně vysoko...
Tenerka je trochu zvláštní motorka, je prostě jiná. Mám jich pár v okolí. Kromě předsazené kliky má třeba suchou skříň a na svůj objem není nijak překoňovaná. Koncepčně vychází z TDM 900, což byl neskutečný držák motor - nájezd klidně milion km a Tenere má náběh na stejnou životnost.
Na druhou stranu v základu je zvuk jako vysavač, první tři kvalty jsou kapku podražené. Když s tím Yamaha vylezla, objevily se za rok na bazarech mladé kusy, a i dnes je to podobné - někomu vyloženě nesedí pravě proto, jak je sterilní a za rok jde nový stroj z domu. Znám ale i takovou, kde majitel začal tunit, jiná mapa, výfuk, odbržděné kvalty a nedá na ni dopustit. Myslím, že oprávněně.
když jsem Tenerku zkoušel jako funglovku snad 2011 nebo 12, tak mi přišla nemastná neslaná, tehdy (ještě zamlada "o ničem" tehdy jsem hrkal na Monsteru 900 a snil o testastrettě.
dnes bych ju klidně šlukl a uživil, kdyby se mi tak strašně nelíbil boxer designem.
jezdím klidněj, častěj, dál a potřebuju cargo schopnosti (ikdyž vlastním jen jeden kufr o 26L objemu).
Ad BOB, jednání i stroj, co dovezl 1A jak už bylo zmiňováno, ale bacha, ať nám Bob oprávněně nezpychne a nemosí futrama chodit na kant;-)
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM