Ahoj všem, sezóna začíná, také mě to vytáhlo k první projížďce, bohužel při prudším brzdění zadní brzdou se mi od zadního kola ozývá kovový zvuk, trochu jsem znervózněl, vypnul jsem ABS a situace stejná. Nikdy jsem si toho nevšiml. Mám R1200GS, ročník 2006, najeto 60 000 km a rok po servisu zadního převodu. Jedná se o hodně podobný zvuk, jako když na centrálu zařadíte rychlost. Fakt nepěkné.
Prosím máte někdo nějaké racionální vysvětlení tohoto zvuku???
Předem děkuji a přeji v této sezóně mnoho šťastných kilometrů.
Kubass
Kubass
Chcete mi říct, že bude kardan načnutý??? při jízdě to je v poho i při rozjezdu, jen při prudkém brzdění, a při zařazené rychlosti na centrále a samozřejmě zvednutém kole. Ale ten hluk na centrále je již dlouho, myslel jsem, že to je normální a nevěnoval tomu pozornost.
Při zařazené jedničce mám vůli na zadním kole (není myšleno ložisko, to je v pořádku - bez vůle) respektive na kardanu od dorazu do dorazu 20 stupňů, je toto normální???
děkuji za info
Upravil Kubass dne 30.03.2020 10:43
Kubass
ne, nejde, necítil jsem to, ale je možné, že jak jsem slyšel ten hluk, tak jsem brzdu uvolnil.
Kdybys právě zadní kolo dostal chvilkově do fáze zablokování, tak to ten rachotivý zvuk udělá taky - a toby potom nebyla závada, ale vlastnost...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
ne, nejde, necítil jsem to, ale je možné, že jak jsem slyšel ten hluk, tak jsem brzdu uvolnil.
Kdybys právě zadní kolo dostal chvilkově do fáze zablokování, tak to ten rachotivý zvuk udělá taky - a toby potom nebyla závada, ale vlastnost
Rozumím tomu tedy dobře, že když zablokuji kolo, jde do smyku, tak se ozve kovový ráz, jak se dorazí vůle o které jsem psal o nějaký ten popis výše???
Kubass
Děkuji za info, prostě si na to už asi deset let zvykám - samochod traktorowy :-)
DĚKUJI ZA VYSVĚTLENÍ
KUBASS
Upravil Kubass dne 30.03.2020 14:40
Kubass