O vikendu jsem byl na srazu Yamahy TDM na Bitove. Jako dlouhodobej majitel TDM mam k ty motorce porad jistej vztah a navic mam rad partu lidi, ktera se v klubu TDM postupne vytvorila. Legrace byla, ze jsme se s BMW na sraze potkali 4 (vsichni R1150GS nebo GS\A). Dalsiho uprchlika jsem potkal uplnou nahodou vcera v Revnicich. Vim z Motorkaru nebo i odjinud o vice lidech, ktery postupovali stejne - a spousta lidi prechazela na bramboru z Biga (sam jsem ho mel). Premejslim, proc tomu tak je, ale asi je to prirozenej vyvoj smerem nahoru. Kdo dalsi prestoupil stejne?
Tady uprchlík ze Řevnic, zdravím! Ja měl TDM skoro 7 let. Důvodem výměny byla chuť pořídít po tolika letech něco nového-jiného, přestože na TDMko jsem měl vše, co jsem potřeboval, abych mohl na ní trávit 2 týdny dovolené ve dvou. Chybělo mi ale, že nemůžu vyrazit mimo asflat, někam do polí a luk. V hře bylo TDM900, Varadero a GS. Nad Varaderem jsem chvíli váhal, protože ročník se vstřikováním už stál stejně jako GS. No a tím to bylo dané. Když jinou, tak GS, cena jak Varadero, TDM900 jsem mezi tím zavrhl a hlavně GS byla poslední 3 roky srdeční záležitost!
Já nepřešel zatím nikam... ale už se to rýsuje.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Já měl taki biga,dyž sem bral GS tak si ho vzal sůsed ted ho prodal a má tdm.Svezl sem se natom tdm a je mi to malí a celkově jako nic moc,takoví nemastný neslaný prostě to jede a dál nic.BMW je uplně o něčem jinym.Takže přechod big- GS se mi jeví jako správnej.
Jo,jo ja presedlal z Afry.Byl to sen jak blazen,ale Bawor me dostal pouhym sednutim si na neho.A Bohusu jaka byla Jaderna party?A vubec co hrb porad boli nebo uz jezdas?
Ja si moc nepamatuju zepté se zmijona. Hrb je na hov.. zejtra du zas na jakísi vitřeštění na nemocnicu tak uvidim,jezďam pomalu a opatrno je to lepčí než se krčit f plechofce.
bohumil napsal:
Já měl taki biga,dyž sem bral GS tak si ho vzal sůsed ted ho prodal a má tdm.Svezl sem se natom tdm a je mi to malí a celkově jako nic moc,takoví nemastný neslaný prostě to jede a dál nic.BMW je uplně o něčem jinym.Takže přechod big- GS se mi jeví jako správnej.
Ja jel na GS poprvé, když jsem si ho vezl domů. Před tím jsem si na něj jen párkrát sedl v bazaru. Musím říct, že první pocity byly docela smíšené a říkal jsem si, jestli jsem neudělal chybu, že to kupuju. Domu jsem ale ujel 300 km a všechno bylo v pořádku. Teď mám ujeto 6000 a je to lepší a lepší Měl jsem taky možnost po ujetí prvního tisíce na GS ještě naposledy projet své staré TDMko a bylo to už jak psal Bohumil. Bylo to malý, moc to nebrzdilo, ale zdalo se mi, že to jezdí hezky. Holt 7 let je 7 let, to se nedá nic dělat, takže vztah k TDMku zůstal.
Já nepřešel, ale kamarád Štefi ano, z TDM 850. Důvodem byl myslím terén - na TDM v terénu jezdil, měl na něm špalky, ale nebylo to úplně ono. Další důvod bylo, že jezdí přes 30 tisíc km ročně a po čase se na TDM projevovaly známky opotřebovanosti a viděl, že já jezdím na BMW tak šel do něj. A nelituje.
Uprimne, ja si na brambore sjel poprve loni a prohlasil jsem, ze ji nechci No a do roka a do dne... Jeste bych rad zkusil sjet si na R1100GS, na dvanactce a na KTM LCachtu - nejlepe hned po sobe.
Rudy přesedlal taky z BIGa . A jen si chrochtal (když zrovna nepotkal nějaký příkop a nezastesklo se mu po BIGouškových tlumičích ).
Já jsem přesedla z XJR1300 a jak jsem na jednom srazu BMW zjistila, seděli jsme u stolu 4 bývalí XJRkáři
Na GS se přesedá ze všeho možnýho
Jak říkám svým známým a kamarádům: Stejně se jednou všichni sejdeme na GSech
A už to několik lidí potvrdilo
Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
Klasika> ono vubec se ted GSo nejak stava cilem pro mnoho koupichtivych. Jenom ja vim minimalne o trech. Za chvili uz bude mit bramboru kazdej Jarda a bude to tu jak v helmutove...
Já jsem v květnu přešla také z Biga na 1100 GS, za dva měsíce jsme spolu najeli přes 5000 km a byla to láska na první pohled. Před 14-ti dny jsem podlehla a pořídila 1150 GS, za výkend jsme s naší motocyklovou rodinou dali výlet na Orlí hnízdo a okolí a dávám nahlas Klasice zapravdu, všichni se časem sejdeme na GS. Marta
Dyť to bylo to nejlepší, co mohla Lenka udělat. Moje polovička má Varana a do terénu XR-ko. Představa Varana v terénu........ Stačí, že ho s tím autobusem tahám na šotoliny.
Slavek-xxx > To nevadí, že BMW bude mít každej Jarda. Bude víc náhradních dílu v oběhu a třeba i nějaké příslušenství a za rozumne ceny
Zdravím Martu! To GS, co máš na fotce, jsem měl v merku, bylo v Budějovicích v bazaru. Jenže když jsem tam volal, tak mi řekli, že už je rezervované...takže gratuluju ke koupi!
já osobně z ČZ 350 (vývoz rusko,aji štítky byly v jazyce kde se to píše máma a čte se to táta nabo vobráceně to už nevim tak přesně ) na GS 1100 kalahari yellow a sem spokojenej že sem na první pokus našel značku kterou už nezměnim