Neví někdo kam s tímto konektorem? Dnes jsem si všiml, že je volný, dál nebyl čas pátrat jestli má někde místo.
Koukal jsem i do schémat a nikde nic podobnýho jsem neviděl.
R1200GS adventure 2006 na levé straně
Klakson je zapojený
Upravil Lucifer dne 03.06.2020 21:49
#bmwdiagsokolov specializovaný servis BMW a MINI,
originální diagnostika pro BMW, BMW motorrad, BMW i, MINI
Kódování, flashování, mapové podklady, doděláni výbavy, takřka cokoliv na BMW stačí se zeptat fb.me/bmwdiagsokolov
BMW R1200GS ADVENTURE 2006 Alpinweiss 3
Těžko říct. Z výroby to navi nemělo. Nevím jaký typ konektoru je pro navi
Kódování, flashování, mapové podklady, doděláni výbavy, takřka cokoliv na BMW stačí se zeptat fb.me/bmwdiagsokolov
Není tam z výroby nějaký víčko, co mi tam evidentně chybí?
Ano. Je to konektor pro připojení navigace. Ma na tom byt vicko - existuje. V odkazu od Pavla je chybne uvedeno ze jeden drat je nazapojen. Asi psal nejaky laik - na tretim dratu je signal o rychlosti aby navigace umela pocitat napriklad v tunelu kde neni signal gps... ale dneska prodava dily kde jakej hokynar a proto to vypada takto... nicmene kdyz vidim masersky podpis tazatele dotazu, vzbuzuje to ve me zvlastni otazky... asi odbornici na bmw... tady je to zase zabavne....
Upravil bmwgsa dne 03.06.2020 22:41
Přijde mi rychlejší se zeptat zkušenějších, než pátrat několik hodin ve schématech
Čas je pro mě velmi drahý, osobně mi nepřipadá se raději zeptat vůbec na škodu
Nikdo nemůže vědět všechno. Můj hlavní obor jsou auta a motorky jen doplňkové, tolik zákazníků na moto nemám. Proto je nemám na tolik prolezlé
Tak si smaž diagnostiku bmw motorrad z podpisu.. i kdyz.. je pravda, ze dnes je to uz jinak. Neco jineho je mit diagnostiku (to ma kazdej lojza za 10 USD z ebay) a neco jineho je byt "diagnostik" a rozumet tomu. Tech je dnes uz par... ale co je ti platný ze mas diagnostiku kdyz nevis o tom ani kulovy... dneska dela diag kazdej druhej, a dily bez znalostí prodava kazdej treti...
Upravil bmwgsa dne 03.06.2020 23:03
Mám originální diagnostiku na veškeré zásahy na všech značkách spadajících pod BMW.
Diagnostický HW icom next originál
Nejnovější verze ISTA+ i ISTA/P
Oficiální přístup do BMW on-line
100A stabilní udržovací zdroj
Paralelní diagnostika osciloskopem
Oficiální partner BMW pro pozáruční servis
Ale to jsou jen nástroje. Zkušenosti s diagnostikou zde vypisovat nemusím. Počínaje kódováním, flashovánim aktualizaci jednotek apod.
Stálo to opravdu hromadu peněz a neskutečný množství času se s tím naučit a vědět. Dělám diagnostiku a servis na BMW 10 let. Troufám si říct, že s podpisem a nabídkou služeb v Karlovarském kraji jsem v právu a opravdu vím co dělám
Upravil Lucifer dne 03.06.2020 23:07
A nevis kde je jakej konektor.. takze se tu chvastas co vsechno nemas a kdyby jsi otevrel BMW AoS tak si to najdes v Schaltplanu. Ja to delam 27 let a nemusim to mit v podpisu
Nějak se to tu začíná otáčet. Nikdy si mě nevidel ani semnou nemluvil a hned umíš zjistit jak to všechno vlastně je?
Tohle bych si jednoho dne taky přál umět.
Psal jsem už od začátku, že jsem ve schématech hledal, ale neměl jsem moc času se tomu věnovat. Já se raději zeptám
To že to nemáš v podpisu je jen tvoje věc stejně tak jako moje věc je ta, že si to do podpisu napíšu. To je naprosto svobodný rozhodnutí. Pokud se ti můj podpis nelíbí tak dělej jako by tam nebyl
Ps nechápu důvod tvého napadání
A neber to jako chvástání. Spíš to píšu, protože si mě házel do jednoho pytle se všemi ostatními co mají diagnostiku z eBay. Abych tě přesvědčil o opaku
Upravil Lucifer dne 03.06.2020 23:18
Ale ja ty auta vubec nezpochybnuju.. jen myslim ze ty motorky v podpisu jsou nadnesene. Myslim ze kdybych ti privezl K50, 0J91 s lehlym TFT, nebo napriklad K48, 0603 tak bys na me jen smutne koukal. Motorky jsou dost specificke ale myslim ze to vis.. pobavilo me to ze kdyz mas ICOM tak uz jsi diagnostik na moto - viz podpis.. a pak se tu ptas na nejznamejsi konektor. Nakonec volal mi zakaznik z Varu, ze chce dohrat BC a vyhrivane sedacky do K26, tak ti mozna udelam kseft aby se nemusel táhnout takovou dalku za mnou.. popravde jsem o tobe nikdy neslysel a to jsem si myslel ze vsechny diagnostiky co umi motorky znam.. tak snad az to budes delat se ti nezborti ZFE a IKE... jeste ze je ta vzdálená technicka podpora..
Za poznamku o diag z ebay se omlouvam. Pokud mas na auta ICOM tak samo nic lepsiho neni. Bohuzel taky neni vsemocnej a zrovna na stary modely neumi uplne vsechno, napriklad v kodovani komfortu atd..
Zpatky k veci - jestli shanis to vicko tak se rano podivam a napisu ti objednaci cislo
Upravil bmwgsa dne 04.06.2020 04:19
Jinak já neříkám že jsem servis a největší diagnostik na motorrad. Jde spíš o to, že když ke mě nebudou jezdit zákazníci a nebudu řešit motorky tak se je nikdy nenaučím na 100%
Já ty motorky nedělám dlouhou dobu, je to cca 2 roky co jsem si udělal redukci 10 pin a začal jezdit po známých a žadonil se k možnostem napichnout motorky
Ale je to jediný způsob jak se ty věci pořádně naučit. Takže pokud budu mít zákazníka co přijede např s padlým TFT tak jednoznačně nebudu okamžitě vědět co s tím. Ale určitě bych zjistil co s tím.
Já mám na ty starý vrány ještě tu žlutou hlavu GT1 s DIS ve virtualu, pamatuju si kdy to byl zlatý zázrak a ono to bylo vlastně otravny s tím něco dělat
Díky za číslo
Jen dolním. Teď mi došlo, že pokud by tft padalo na softwarech jako poslední řady aut F tak by to na 90% spravil esys
Upravil Lucifer dne 04.06.2020 09:10
Tak super, zase pokud k tomu pristupujes rozumne tak zaplatpanbuh za kazdeho mechanika ktery se snazi neco naucit a pristupuje k tomu s rozumem. Panovi dam cislo a zas na oplatku kdyz budes neco potrebovat nebo prokonzultovat tak klidne zavolej nebo napis.. cislo posilam do PM.. dobrych diagnostiku je jako safranu a stale je se co ucit..
spíš je to tak, že forum je dneska plný chytráků, co si koupí GS911 nebo něco jinýho levnýho a hned je každej "diagnostik", ještě k tomu přidá nějaký chytrý "znalosti" z googlu.. na tyhle příspěvky už mám averzi. Zde jsem udělal chybu a jak jsem se přesvědčil a následně zjistil, zde to není pravda a Luciferovi náleží omluva. Dobře za každého kdo se snaží získat znalosti, ale myslím ty v odborné rovině. Takže respekt!
A ono to tak nejčastěji bývá. Dva proti sobě brojící se nakonec spřátelí #bmwdiagsokolov specializovaný servis BMW a MINI,
Ahoj,mam takovej dotaz,da se na ten konektor zapnou nabijeni telefonu,mnel jsem zumo 660 s drzakem touratek a slo do kytek,ted mam navi v telefonu a ta prechodka by se dala pouzit,diky za radu.
Určitě by to šlo, jen budeš mít na konektoru navigace 12V a telefon potřebuje USB 5V