splnil jsem si sen a pořídil jsem si Advíka. Jsem s ním moc spokojenej, ale jsem člověk, který stále hledá, čím by to vylepšil, co si koupil nového atd. a jelikož je to moje první motorka, tak bych potřeboval poradit od zkušenějších:
1) Alarm - chtěl bych na motorku alarm. Na autech mám Jablotron, ale co jsem koukal, tak Jablotron na motorky alarmy nedělá. Našel jsem alarm od firmy Pandory : https://www.pandora-alarm.cz/alarm-na-motorku/ máte s tím někdo zkušenosti ? Jde mi hlavně o to abych se nebál, když jedu někam jinam než domu nebo do práce - před obchodem, někde na výletě atd.
2) Nářadí - Pár kusů nářadí, co k motorce bylo si myslím, že by ne úplně stačilo v případě potřeby, proto bych si chtěl koupit nějakou sadu, která mi v případě potřeby pomůže alespoň v tom základním. Koukal jsem, že Touratech dělá moc pěknou schránku pod origo nosič kufrů a i sadu nářadí, spíš mi jde o to, zda to má smysl kupovat od nich sadu za 8000,-
3) Tašky do padáků - Rád bych tašky do horních padacích rámů. Koukal jsem, že buď je tady dělá někdo na zakázku a nebo se dají koupit. Popřípadě ještě jsem nekoukal, jestli se třeba nedají za pár šupů koupit na Aliexpressu, protože tam mají snad všechno :-)
4) Organizér do top casu - Většinou jezdím jednom s top casem, mám origo, a zajímalo by mě, zda někdo používáte něco jako organizér do kufru. Aby mi tam všechno co tam mám nelítalo sem a tam.
5) Ovládání brány - Bydlím v rodinném domě a pokaždý vytahovat klíče s ovládáním na bránu a na garážové vrata je zbytečně zdlouhavý. Neexistuje nějaký univerzální ovládání, který bych dal třeba na řídítka ? Vím, že u aut se to někdy dávalo na vnitřní zpětné zrcátko, tak něco takového, zda existuje i na motorku. Zkoušel jsem hledat, ale nenašel.
6) Vyšší plexi - Jelikož mám 190cm, tak při rychlostech nad 120km/h to se mnou už celkem hází. Předpokládám, že bude stačit koupit nástavec na plexi, než celý nový plexi. Dáte mi nějaký tip prosím nebo je nutné jedno po druhém vyzkoušet ?
7) Doufám, že brzo budu mít držák telefonu od LSAdv.cz a chci si tam pak natáhnout nabíjení, jelikož tam zásuvku nemám. Předpokládám, že se na to prodává nějakej již hotovej kit, kde vyvrtám vepředu díru a dozadu natáhnu kabel. Jelikož co se elektroniky týče, tak jsem fakt lajk a pravděpodobně to nechám někoho udělat, ale i tak, kabel se připojuje rovnou na baterku nebo do nějaký sběrnice na motorce ?
Díky za tipy a odpovědi.
krwell přiložený následující obrázek:
mozem Ti poradit, co sa týka otvárania brány. Skús si zohnat vysilaci modul, ktorý je mozné nakodovat s prijimacom brany a ten modul potom pripojit na dialkove svetlo motorky. Nasledne ked budes pred domom (v radiovom dosahu prijimaca brany) staci napr. 2x bliknut dialkovým a brána sa Ti otvorí. Ak budes blikat mimo dosahu, brána nebude reagovat (pre pochopenie).
Neviem aku mas znacku brany a ani ti neviem poradit kde to kupit. Skus sa obratit na firmu ktora predavala otvaranie brany.
Pre inspiraciu (modul z videa ti fungovat asi nebude): YouTube Video
Upravil buggi7 dne 17.06.2020 11:27
Já zastavím,moja zeskoci,otevře a já vjedu do vnitřku.
Telefon mám tlačítkové,držák nepotřebuju...
Na plexi mám deflektor...
V kufru to mám nahazeny...
Vercajk si poskládej podle sebe do nějaké rolky.nebo zeber doma kabelku od manikury. Kupredu spatki ni krok...
Joo, taky jsem se do toho na konci zimy pustil a letos si asi nezajezdím, protože pořád na něco čekám ... každopádně deflektor na plexi od TT Ti mohu poskytnout v perfektním stavu a brašny do padáků od Marselus mám doma nové nepoužité, také volné.
Deflektor doporučuji, mám cca 186cm a na ADV plexi mám v helmě klid. Brašny nakonec řeším jiným způsobem (stejně jako celý kopit), ale nejsem vraceč takže si je bud nechám, nebo pošlu dál .
Neumím odpovědět na vše. Ale:
Organizér a brašny do padáků. Zkus Marseluse. Má obojí jestli se nepletu
plexi a turbulence: Na FB najdi Pavel Loukotka - dělá deflektor. Skvěle funkční za litr
Brána: Jestli budeš mít mobil na hrazdě, můžeš si taky doma udělat ovládání brány přes mobilní modul. Nevím co to stojí, ale určitě to existuje (používáme ve firmě) a pak jen zavoláš na telefonní číslo své brány a ona se ti otevře.
1) alarm nevím, mám originál a OK.
2) nářadí je OK např. toto :https://www.bmwmo.../?cid=1066 , box ma TT, stejnej za třetinu je na aliexpresu, ale je to plastak jen potazenej plechem a zavazi se zadnim blatnikem v terenu, nebo pri velkym propruzeni...Marselus ma kovovej, mensi ale mozna i lepsi za dvojku.
3) tasky TT nebo Marselus, ja je nikdy nepotreboval...
4) mám tam jen gumovou sitku.
5) dela se do zasuvky alespon Hormann to ma, bohuzel to neni ze zasuvky napajene,ale je v tom baterka
6) nástavec je jedno jakej, funguji vsechny
7) většina ma toto https://shop.tour...-2013.html
Upravil xavier dne 17.06.2020 17:22
Aktualne 1250 GSA HP
Čau, tak většinu mám vyřešenou, ale pořád jsem nevymyslel jsem ten alarm. Dostal jsem cenové nabídky od Pandory i od Sherlogu a jsou to neuvěřitelný pálky. Primárně mi jde asi o to, aby mi motorka začala houkat když se o ní někdo opře před obchodem atd. Stejně tomu, že jí někdo hodí na valník a odveze alarmem nezabráním. Máte tedy někdy tip na konkrétní alarm ? Na internetu jich jsou kvatna od různých výrobců atd, popřípadě tip na někoho, kdo se instalací alarmů do motorek zabývá ?
Děkuji.
Pred rokmi som mal cinu spy 5000, fungoval dobre, hukal ked chcel niekto posadit synka na moto atd. Dosah bol tiez ok, mal som signal aj v supermarkete. Jak je to z cucanim z motobaterie neviem, vtedy som jazdil denne. Mal som ho na banditovy, klasika poistky, zapojenie bolo easy.