Vážení, potřebuji svíčák na 12 GS, už jsem koupil dva a ani jeden se mi tam nevejde, neporadíte, neprodáte, nepučíte? Dík
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
ne, školáckou chybu jsem neudělal no asi ho budu muset ubrousit ... jen ještě na čem
Tom_P napsal:
Vážení, potřebuji svíčák na 12 GS, už jsem koupil dva a ani jeden se mi tam nevejde, neporadíte, neprodáte, nepučíte? Dík
Jestli jsi si koupil nástavec na golu,tak to je jasný. Většinou jsou moc tlustý (stěny). Nejlepší je trubkovej,ten je tenčí. Ale jestli to pořešíš jako Emil,tak to taky jde...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Mám velkou golu se všema svíčákama, ale na BMW je taky tlustej. Ještě jsem si koupil ten trubkovej na cesty a tim to šlo v pohodě. Stojí asi 80,-Kč, tak si ho kup. Tu 16 z goly budu muset taky ubrousit, abych to mohl dát na momenťák
No jo ale kde ho sehnat, ptal jsem se vždycky na nejtenčí 16 mm svíčák a i tenhle je tlustej. Ale už mi ho známej soustruží, tak snad je vyměním
Ten trubkovej na cesty jsem koupil v SP Beroun ale maji ho i v Yacomi, jen je blbý, že se na něj nenechá nasadit ten momenťák. Jinak jsem dneska v Baumaxu viděl takovej ten s kloubem, ale ten bude asi taky tlustej. Jinak ty fajfky šly vytáhnout lehkym tlakem šroubovákem - sice je to prasečina, ale šlo to a nic jsem nepoškodil.
Upravil MALI dne 04.05.2009 20:20
už sem je vytáhl kombinačkama svíčák nechám zbrousit, ve středu ho budu mít
Prosím o pomoc taťka vyměňoval poprvé svíčky na svém r1200gs a místo trubkového klíče si vzal ořech a ráčnu a začal točit ven svíčku ta šla krásně kásně a najednou z tuha tak nechtěl svíčku rvát chtěl jí dát nazpět a najednou se to seklo a s ořechem jde hnout na každou stranu tak o milimetr a víc ani prd a nejde vyndat ten ořech,a svíčka je stále v závitu ale není skřípnutá dírou v ořechu když si vezmu šroubovák tak sní bez jakéhokoli odporu jde hýbat ale ořech se ani nehne nevíte co stím ?
Ruchadlol napsal:
Prosím o pomoc taťka vyměňoval poprvé svíčky na svém r1200gs a místo trubkového klíče si vzal ořech a ráčnu a začal točit ven svíčku ta šla krásně kásně a najednou z tuha tak nechtěl svíčku rvát chtěl jí dát nazpět a najednou se to seklo a s ořechem jde hnout na každou stranu tak o milimetr a víc ani prd a nejde vyndat ten ořech,a svíčka je stále v závitu ale není skřípnutá dírou v ořechu když si vezmu šroubovák tak sní bez jakéhokoli odporu jde hýbat ale ořech se ani nehne nevíte co stím ?
Vypadá to že se mu tam ten ořech zadřel, už jsem něco takového viděl. Bude to nejspíš muset nějak rozhýbat. Nastřikat kolem ořechu WDčko a zkoušet točit tam a zpět. Jinak to ven asi nedostane. A příště nepoužívat ořech kterej je o 0,1 menší než díra v hlavě.