Po sundání předního kola se mi centrální stojan složil, motorka udělala bum a opřela se o pravý blaster. Ten prasknul a protože byl přišroubovaný i do pumpy,tak jí kousek vylomil. A zrovna se to ulomilo tak šikovně... Jsem vůl, měl jsem motorku líp zajistit...no ale už se stalo.
Jde to nějak opravit, nebo musím koupit celou pumpu novou?
Martin166 přiložený následující obrázek:
Poradíte prosím kde by se to dalo sehnat? Zatím jsem našel jen na eBay, ale neposílá do ČR. Jde to vůbec sehnat třeba přes servis BMW? (a bude to určitě ranec )
Budu průběžně hledat. Zkusím to ale asi i opravit. Na pumpě se odlomil jen kousek, který drží spínač na brzdové světlo, protože v tom místě byla díra, ve které byl přišroubovaný ten blaster. Pumpa ránu nedostala, takže brzdovka neteče.
Zkusím si ohnout z tlustého plechu/pásoviny tvar L a epoxidem to na pumpu z vnějšku nalepit,aby to pevně drželo tu ulomenou část se spínačem.
Když nad tím teď přemýšlím, tak nechápu proč je ten blaster (originál od BMW) připevněný k pumpě, která je celkem křehká. To když někdo podobně hňápně na blaster třeba někde v Mongolsku,tak má po srandě.
Nechal bych to svařit, měl jsem ulomenou celou tu objímku která je součástí pumpy a drží pumpu na řidítku a už cca. 4 roky to drží v pohodě
BMW R 1100 GS
Ahoj,
hele je to věc co přímo ovlivňuje bezpečnost (jak tvoji tak ostatních) tak si zvaž zda opravovat nebo kupovat novou. Ale jak jde o brzdy tak bych se možná přikláněl ke koupi nové. Jinak pokud si našel v Německu tak můžeš využít služby Mailboxde.cz (přidělí ti adresu v Německu, tam to přijmou a přepošlou do ČR - měl by ses vejít se vším všudy do 200-300 Kč)
Mě zase začalo rotejkat prase. No a štoubky nahoře už nešly na cestách povolit. Pumpa byla originál, původní z roku 95. U 20 let staré pumpy bych už nějaké opravy neřešil. Tak maximálně si jí nechat někde na regále, pro případ nouze a ztroskotání a vrazil bych prachy do nové. Což jsem prostřednictvím Servisáka nakonec učinil také, navzdory existenci náhradní sady gumiček a pružinek......prostě bych měl furt ten vyčachtanej verk. Na přední brzdě dost záleží. Vyprdni se na opravu a vraž tam novou. Stojí ranec, ale když ležíš ve špitále, tak by jsi dal cokoliv, aby jsi tam ležet nemusel......
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Tak jsem to prohlídnul a bude nová. Ta odlomená část je deformovaná a popraskaná a odlomená část nejen držela spínač brzdového světla, ale drží i osu, kolem které se točí brzdová páčka. To riskovat nebudu.
Našel jsem to v ČR nejlíp za 10700 s DPH. Neporadíte někdo levnější zdroj prosím?
A jinak abych neměl černé svědomí - pumpu nerozlomil blaster, ale brzdová páčka, jak se vyhnula dopředu. Jak to padlo z centrálu,tak se mi to opřelo o formátovací pilu ve stodole a asi se to opřelo zrovna tak šikovně, že se roh pily vklínil mezi ručku a páčku.
Ale stejně mi příjde na palici chytat blaster do odlitku z hliníku.
Mě přijde šílená celá ta pumpa. Taky už jsem ji měnil. Je v ní chycené i zrcátko a jednou už jsem to urval. Takže jsem kupoval pumpu (naštěstí jsem našel použitou v dobrém stavu) a hned jsem koupil i zalamovací zrcátka.
Herrmann napsal:
Mě přijde šílená celá ta pumpa. Taky už jsem ji měnil. Je v ní chycené i zrcátko a jednou už jsem to urval. Takže jsem kupoval pumpu (naštěstí jsem našel použitou v dobrém stavu) a hned jsem koupil i zalamovací zrcátka.
To chci taky udělat, ale viděl jsem v nějakém videu blastery a v nich schovaná výklopná zrcátka. A protože blastery pád taky nevydržely, říkal jsem si že bych to rovnou spojil a pořádil ty se zrcátky. Zatím jsem ale na žádné v ČR nenarazil. Nevíte někdo o nějakých?