Já už tedy dopředu vím, že se mi to nejspíš povede, jen mě zajímají postřehy zda se to někomu zadařilo úspěšně.
Dnes jsem rozebral spínač na levém heftu, se smíchem jsem zjistil, že je spínací centrum plně obsazeno i spínačem pro ASC případně ESA/ABS apod, v kabeláži na druhé straně, tj od řidítek do svazku je také kompletně napinováno. Ještě jsem teda neměřil kde je jim konec, ale podle schémat by to mělo končit přímo v řj motoru.
Zítra jdu ke kamarádovi u kterého nechám na 3D tiskárně dotisknout chybějící plastový čudl s nápisem ASC.
Do víčka tohoto spínacího centra navrtat 16mm otvor pro spínač.
Dle kódování jsem si zjistil, že ASC má kód výbavy 650.
Dále dle mých zkušeností s NCS expert na autech je postup dodělání jakékoliv výbavy zápis do FA vozidla pod číslem např. u ASC 650 poté nakódování prázdným FSW_PSW.MAN souborem, který na všech jednotkách nastaví parametry pro ASC
Mám možnost kódovat ZFE, BMSK, KOMBI, DWA (u kterého nepředpokládám, že bude mít vliv na ASC), jedné u čeho nevím, zda bude potřeba i řj motoru "nakódovat", případně zda stačí po nakódování a zapsání do FA flashnout motorovou jednotku už se zapsaným ASC.
Upravil Lucifer dne 01.07.2020 20:33
#bmwdiagsokolov specializovaný servis BMW a MINI,
originální diagnostika pro BMW, BMW motorrad, BMW i, MINI
Kódování, flashování, mapové podklady, doděláni výbavy, takřka cokoliv na BMW stačí se zeptat fb.me/bmwdiagsokolov
BMW R1200GS ADVENTURE 2006 Alpinweiss 3
Protože mě tohle baví. A navíc když je to takhle jednoduchý tak si rád přidám na svoji motorku nejakou výbavu jen čudlem a kódováním
Kódování, flashování, mapové podklady, doděláni výbavy, takřka cokoliv na BMW stačí se zeptat fb.me/bmwdiagsokolov
V první polovině srpna mám domluveného toho kamaráda s 3D tiskárnou, který mi bude schopný ten chybějící knoflík nakreslit do CAD a následně vytisknout. Mělo by to být za jeden den hotové, budu mít i s sebou diag tak to rovnou zkusím nakodovat.
Případně pro test jsem přemýšlel, že si ASC nakóduji už dopředu, jediná vada na kráse bude, že nepůjde během vyjížďky vypnout
Ale stopro sem dám report jak to vlastně vše dopadlo.
A ještě aby to nebylo jen tak musím nejdřív opravit uhlíky v čerpadle ABS
Waltr napsal:
Opravit uhlíky? To mě také zajímá..... nemyslím to zle. Ale rád si přečtu závěr této etídy.
Podle podpisu, jsi šikovný, držím palce.
Nemyslím to úplně doslovně s těmi uhlíky ale že mi nefunguje ABS, klasická závada na čerpadle v kostce abs
brtnik napsal:
Já bych na své GSA klidně ASC úplně vypnul spíš mě otravuje to vypínat....
Pokud by si měl cestu tak ho klidně odkoduji
Tak pánové, po delší odmlce jsem se pokusil o pouhé nakódování asc i přes chybějící plastový čudl na vypínání.
Podle diag je tlačítko stále seplé a budu muset najít kde končí vodiče z tlačítka, nebudou zapojené nebo napinované tam kde mají být.
Ale to nejdůležitější je, že ASC funguje už takto při samotném nakódování
S plastovým dílem se vyskytl problém a musel jsem domluvit jiného borca s 3d tiskárnou, který bude umět ten čudl nakreslit v CAD
Takže resumé je, že to opravdu lze dodělat velmi jednoduše
Lucifer napsal:
Protože mě tohle baví. A navíc když je to takhle jednoduchý tak si rád přidám na svoji motorku nejakou výbavu jen čudlem a kódováním
To je docela zajímavej počin. Nikdy v životě by mě nenapadlo, že někdo tohle bude řešit.
ASC je jedna z nejhorších věcí, co kdy na enduro v BMW dali... horší už byl jen posilovač brzd a od toho naštestí po 4 letech upustili.
U motorky, co má 260kg a 98k, to nemá vůbec žádný význam a jediný, co to dělá, tak když vjedeš na šotolinu a zapomeneš to vypnout, tak ti furt "kucká" motor a v kopci končíš. Totální voser a znamená to nemyslet na nic jinýho, než zastavit a vypnout pokaždý, co vjedeš mimo asfalt.
Já to tam nemám, takže to neřeším, ale přítelkyně ano a ta si to samozřejmě vždy vypnout zapomene a pak jsou s tím jenom trable.
Naopak jsme řešili, jak to trvale vypnout, ale ani v BMW to prý nedovedou.
Takže z psychlogickýho hlediska, je pro mě fakt zajímavý sledovat, kam směřuje lidský vyvoj
Teď už tě překoná jen někdo, kdo si bude chtít dodělat posilovač brzd, uchycení kyvky na převodovku a zaslepit vypoušťák na koncáku...
Upravil Mr GS dne 06.08.2020 09:31
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Teď už tě překoná jen někdo, kdo si bude chtít dodělat posilovač brzd, uchycení kyvky na převodovku a zaslepit vypoušťák na koncáku...
Já si představuju, že to bude třeba tak daleko, že bych se zbavil posilovače, ale na funkci ABS to mít vliv nebude. :-) Aktuálně je jediná možnost výměna stroje...
Neexistuje špatné počasí!
No jám mám tedy stejné poznatky jako MrGS. Proste o tom nevím akorát když najedu na šotolinu, tak to začne dělat ****iny a musím to vypínat. Ani nevím jak terenní reřžim finguje a jestli to stačí. Vypínám ho úplně. Ale jak psal vvalosek možná by šlo odkodovat možná bych do toho i šel, ale jen v případš, že by to pak šlo opět nakodovat při dalším prodeji.
Samozřejmě kdyby někdo to chtěl udělat naopak rozhodně nebude problém to odkodovat a pak zase zpět při prodeji nakodovat. Stačí ke mě dorazit a do hodinky bude asc pryč
Mě tohle osobně zajímalo jak se to bude chovat. Chci to vyzkoušet a pokud mi ti nebude vyhovovat a budu taky na to nadávat zase bych to nakodoval do továrního
Zkusit se má všechno
U tohohle jsem zjistil, že i samotný rdc lze nakodovat jen zapnutím. Takže pokud by někdo chtěl vypnout RDC taky lze
Upravil Lucifer dne 06.08.2020 21:04