Zdar chlapi, sháním nějakou diagnostiku co umí vyřešit servisní interval na motorce, ale třeba motoscan co jsem koukal podporuje jen android. Máte někdo nějakou zkušenost s něčím co umí i nakousnuté jablko? Díky
Ak máš na mysli, že Ti iOS nevie nájsť BT adaptér, ktorý funguje s Androidom, je to tým, že iOS nepodporuje BT protokoly (podobne ako prenos fotiek), podporuje Wifi, čiže potrebuješ wifi adaptér pre iOS. Ak máš komaktibilny káblový adaptér, mal by fungovať s každým softom pre iOS.
Konkrétne na BMW motorku Ti neporadím, moja 1100vka bola “bez”, ale moje BMW auto (OBD2) základne veci cez Torque (to funguje s obyčajným BT elm327 za pár šušnov z činy - kvôli tomu mám v aute hodený starý androidovy telefón ), na zložitejšie veci Carla, to už ale vyžaduje origo drahý kábel od nich (čo je vlastne princíp každého poriadnejsieho softvéru “zdarma”). S KTMkou keď potrebujem behnem na “drahý” kábel kamosovi, soft TuneECU. Na základnú motodiagnostiku by Ti mohli poradiť miestny odborníci na BMW, popr pozri na Macu ten TuneECU, vie aj BMW, len potrebuješ ten kábel (všetko sa docitas na ich stránke)
Upravil patol dne 27.07.2020 07:39
Inak predpokladám, že o motorkách niečo vieš, lebo ak chceš iba “ušetriť” za úkon servisaka, radšej by som doporučil zájsť za niekym čo má tester a nechať to na ňom ....ono sa pri tom nulovani intervalu pozerajú aj chyby zapísané v RJ (sú tam zapísané aj tie čo ti zmiznú po opätovnom naštartovaní), ktoré musíš vedieť analyzovať , veľakrát môžu napovedať o blížiacom sa konci nejakého komponentu, ktorý je lepšie vyriešiť rovno na dielní ako niekde v strede dovolenky....
Uvažoval jsem o tom také, ale když si sečteš čas, nářadí, cenu kabelu/diagnostiky tak se ti to nikdy nezaplatí a tak je lepší dát někomu kdo se vyzná pár stovek za tu práci + potvrzení servisního intervalu a máš to bez starostí
Hootik napsal:
patol: nemas uplne pravdu iOS podporuje BT protokoly jenom ne vsechny, ty stary deravy nepouziva...
Nemec: BlueDriver Bluetooth Pro OBDII Scan Tool by to mel umet... ale nevim jakej tam mas stekr
Lenže mne IPhone píše nepodporovane zariadenie, aj keď ho vidí. Mám interface ELM327 Mini. Keď som písal na support Torque, tvrdili že iOS všeobecne nepodporuje OBDII cez BT, iba Wifi. Máš iný BT interface, alebo poznáš tajne zaklínadlo ?
Samozrejme s androidom to funguje
Upravil patol dne 27.07.2020 19:09