Zdravím ,
přítelkyni na F650GS 2006 po celodenní jízdě v dešti se rozsvítíla kontrolka ABS a pořád svítí. Zkoušel jsem to a očividně ABS na zadku funguje (kope) a na předku nefunguje. Koukal jsem na čidlo na předním kole a to se zdá v cajku. Kam dál kouknout ? Je možné že se někam dostala voda ? dík za tipy.
š.
(ch)stepan
zdarec,
kabely od čidel ke konektorům jsem zkontroloval, konektory prostříkl a furt svítí.
Jak se dostanu na kontrolu kabelů od konektoru k jednotce ? Co mám odstrojit abych je viděl ? Jsou někde pod světlem ?
díkes
(ch)stepan
Pokud jo, tak abs vypínač je SwGn 0.5 drát, jde o vypínače přímo do konektoru ABS pumpy na terminál 13 (tak to bylo alespoň na mým 04), kostra do vypínače ABS je nakrimpovanej do svazku Br s 11 dráty, z předního senzoru vede pletenec GeRt a GeBr 0.5 na terminály 6 a 7 v tomto pořadí, ze zadního senzoru pak pletenec WsSw a WsBr 0.5 na terminály 1 a 3 v tomto pořadí.
Všechno je uvnitř svazku, krom konektoru abs samozřejmě. Kostra a všechny krimpy všech stejně barevnejch drátů jsou v pahýlu svazku na dně E-box (krom SwGn pro ovládání cívky primární svíčky/RPM do budíků to je ve svazku za motorem, to jen tak na okraj).
Já nevím co je příčinou, nicméně kdyby ses jal rozplétat svazek, a třeba k tomu vůbec nebude důvod, protože to třeba bude nějaká drobnost, tak ten svazek raději vytáhni ven, ušetříš si tím práci.
Dík za odpověď.
Do svazku rozhodně nepolezu :-) jsem schopnej maximálně opticky zkontrolovat dráty od čidel do konektorů a z konektorů do svazku. Zkusím zajet na diagnostiku, co to napíše.
š.
(ch)stepan
Zdravím, tak jsem pokročil a stále nic .. kontrolka ABS pořád svítí. Zkontrolováno a prostříknuto:
konektory čidel a kabeláž
všechny konektory a relátka pod baterkou
konektory k prístrojovce
zkušebně vyměněná baterie
vypínač abs na řidítkách
diagnostika neukázala žádnou chybu
kontrolka pořád svítí, ale ABS FUNGUJE na obou kolech ??
Co zkusit dál ? díky za každou radu
š.
(ch)stepan
Pokud ABS funguje na obou kolech a presto kontrolka stale sviti okamzite po zapnuti klicku, muze byt poskozeny kabel primo ke kontrolce.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999