Ahojte, chlapi, pořídil jsem si od Milánka větší hliníkový topcase vč.puků pro montáž na nosič pro origo kufry, abych nemusel pořád měnit plotnu. Nemáte někdo tip, kde by se dal sehnat protikus, který by se na spodek kufru namontoval místo těch puků ? Na origo topcasu je ten "bajonet" našroubovaný (viz foto), tak mě to svádí k myšlence, že se ten díl dá koupit samostatně, ale nemůžu na něj na internétech natrefit.... Díky za radu.
GS68 přiložený následující obrázek:
Samotný to myslím koupit nejde. Někdo tu psal,že na origo kufr se dají koupit plastové rohy a snad mechanika k zámkům. Zkusil bych poptat přímo v BMW. Některý ze zdejších výrobců kufrů nabízel tyto drážky z origo kufrů, ale bylo to jen na boční kufry. Nejlepší by bylo koupit nějakej ~vyválenej~ origo kufr a použít drážky na plotnu i mechaniku zámku.
.
Díky za reakci. Ten nápad s "vyváleným" kufrem mě taky osvítil, ale nic jsem nenašel - nepíšu bohužel, protože čím míň vyválenejch kufrů, tím líp :-). Jedině kdyby spadl někomu v zimě z police v garáži :-). Něco jsem našel na: http://www.alburmoto.com/product.php?id_product=754
Je to na LCéčko, ale mohlo by to prý sedět i na našeho vzducháče. Tak jsem to objednal, uvidím. Dám vědět, jak to dopadlo, kdyby někdo řešil stejný problém.
Je to možnost, ale myslím si že bez úprav to nepůjde.
Kdysi jsem upravoval kufr ze vzducháče na LCčko. Na LCčku je to jako by do V a na vzducháči je to souběžné. Já jsem to jen na tom kufru ze uzducháče převrtal,aby to bylo do V,podle nosiče a měl jsem to za hodinku hotové. Byla výhoda, že to bylo ze dvou kusů. Ty to budeš muset rozříznout a uchytit na kufr podle tvého nosiče. Podélné rozteče těch výstupků jsou plus mínus stejné u obou. Jen je potřeba to upravit aby to bylo souběžné.
Upravil PavelDR dne 09.09.2020 13:53
.
Jestli jsi to ještě nekoupil,zkus kontaktovat místního člena - bystricke -. Mám dojem že tu kdysi ty segmenty na kufry na originální nosiče nabízel. Dělá kufry BEGR,ale na jeho stránkách jsem to nenašel.
Upravil PavelDR dne 14.09.2020 19:43
.
Už jsem to objednal, nechám to přijít a uvidím, jak složité to bude upravit. Když to bude pakárna, tak to vrátím. A zkusím tvůj tip popř budu hledat dál. Pořád mám možnost tam navrtat ty puky :-).
Tak to nakonec za mě vyřešil majitel e-shopu - poptal to někde u BMW a ti mu řekli, že to nepasuje, tak mě to neposlal :-(. Zkusím to nechat vyrobit někde na CNC, třeba to někdo zvládne :-).