Ahoj lidi, chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo podobnou zkušenost s tímto problémem. Projížděli jsme s kamarády Polskem a při cestě zpátky od moře jsem zůstal viset nad Warszavou. Chtěl jsem zařadit rychlost a jak jsem zmačkl spojku a hodil tam rychlost slyšel jsem jak něco puklo a povolila se mi páčka spojky. Prvně jsem si myslel, že mi prasklo spojkové lanko ale pak jsem si uvědomil, že tam mám zařazenou jedničku a motorka stojí. Na spojkové pačce byla velká vůle a mechanizmus nekladl žádný odpor. V ten moment jsem si řekl a jsem v prdeli....... pro motorku jsem se musel vrátit a naložit ji do auta. Doma jsem sundal víko spojky a viděl závadu. Zajímalo by mě jaká je příčina takové závady jestli je to pouhá únava materiálu, že praskl jeden zub na hřídelce nebo se to stalo i někomu jinému ?
Děkuji za info. Popřípadě kdyby měl někdo takový díl doma uvítám nabídku. Děkuji
martintdi přiložený následující obrázek:
bmwgsa napsal:
Tak je na tobe jestli budeš riskovat koupi starsiho taktez unaveneho dilu.. nova stoji 1600
Mě spíš zajímalo jestli je to běžná věc, že to takhle praskne nebo je to něco výjimečného. Jestli to něco způsobilo a dá se tomu příště předejít..... nebo je to prostě pouhá únava materiálu. Nikde jsem to neviděl a nenašel, že by to někomu prasklo.
Jak píšeš je to namáhaná součástka, když bude starší za pár kaček tak bych ji vzal jinak půjdu určitě do nové 1600kč není až tak moc
Myslím že to bude unavou materiálu. Něco podobnýho se nám stalo na Staré F650,kde praskla v polovině vačková hřídel,taky se to nestává běžně.
Vikec přiložený následující obrázek: