Prosím o radu. Jaká barva(odstín) se používá při lakování padáků u modelo ADV 2017? Jde mi o to, jestli budu sám schopen opravit odřené padáky např. sprejem nebo zda jsou z výroby lakovány nějakou jinou technologií? Co jsem zatím viděl, tak myslím,že jsou u všech těchto modelů lakovány stejně.
Pokud by s tím měl někdo zkušenost, poprosím o info postupu a nejlépe kód barvy pro namíchání.
Omlouvám se pokud jsem tímto založil nezajímavé nebo již založené téma.
Aha. To sice moc nerozumim (jak se chemicky lesti nerez),ale predpokladam,ze existuje nejaky odstin stribrne,ktery je totozny a lze s nim provezt opravy.
Pokud jiz nekdo delal,poradte. Diky
mikemb1 napsal:
Aha. To sice moc nerozumim (jak se chemicky lesti nerez),ale predpokladam,ze existuje nejaky odstin stribrne,ktery je totozny a lze s nim provezt opravy.
mikemb1 napsal:
Určitě to nelakuj, pokud to nechceš mít úplně jiné, než jaké to je. Taky jsem to řešil, měl jsem to hodně odřené, a nakonec se mi osvědčilo to nejdřív celé vybrousit, aby zmizely škrábance. Používal jsem pilník, brusku se smirkovym papírem a nakonec dráťák na vrtačce tak, abych docílil hladkého polomatného povrchu. Potom jsem to opískoval struskou a nakonec ještě trochu vzal dráťákem. Po opískování to bylo na omak jako smirkl, tak jen abych to trochu otupil.
Nerez se nelakuje. Leští se buď mechanicky nebo chemicky(elektrochemicky) nebo se tryská nejčastěji skelnou balotinou.
Padáky jsou elektrochemicky leštěný protože je to rovnoměrný a nejlevnější. Mechanicky ( ručně) se dají vyleštit klidně až na Ra 0,2 což je zrcadlo.
Jde o to jak mc to máš odřený a jestli to chceš jenom zestejnit nebo opravit do dokonala. Pohledej na internetu jek se to leští. Každej kdo dělá s nerezem ti to ukáže a poradí.
Odkud jsi? Mám fabriku v Chlumci nad Cidlinou. Děláme jenom nerez, můžeš se přijet mrknout jak se to leští.
co mě nezabije , to mě posílí
Dekuji za odpovedi a rady. Jsem druhy majitel stroje a ten predemnou to uz prave opravoval nastrikem ze spreje a samozrejme je to videt. Pres zimu bych to chtel sundat a komplet odlakovat abych zjistil jak moc je to opravovane(kitovano,vareno apod.). Nejradeji bych uvedl do original stavu,takze zkusim najit nekoho kdo dela s nerezem a dokaze elektrochemicky vylestit(jak zde radite). Moc dekuji