Zdravím, dnes jsem se po cca 1 měsíci jel projet a přišlo mi, že je dost dlouhý krok na pedálu zadní brzdy. Někde jsem četl, že je to tím, že je zavzdušněný ABS modul. Jsem před výměnou brzdovky ale myslím, že to nepomůže. Máte někdo zkušenosti, zda jde odvzdušnit ABS modul přes MotoScan?
Díky
Ano jde ,ale většinou to stačí odvzdušnit klasicky na zadním kole nožní brzdou řeším to taky už podruhé(a nejsem sám na Lc je to časté) na gsa 1250 a teď mi bylo sděleno bmw ostrava že to budou řešit posunutím zadní nádržky výš prý je moc nízko u zadní pumpy a cucne si to nějakou bublinku u mě to je taky tím že vůbec zadní brzdu nepoužívám.
Upravil Leonardo dne 18.11.2020 19:48
Možnost diagnostiky BMW
Leonardo napsal:
Ano jde ,ale většinou to stačí odvzdušnit klasicky na zadním kole nožní brzdou řeším to taky už podruhé(a nejsem sám na Lc je to časté) na gsa 1250 a teď mi bylo sděleno bmw ostrava že to budou řešit posunutím zadní nádržky výš prý je moc nízko u zadní pumpy a cucne si to nějakou bublinku u mě to je taky tím že vůbec zadní brzdu nepoužívám.
Ahoj, ještě k tématu, momentálně moto v servisu GS LC 2017 a byl mi v ACR nabídnut úplně nový upgrade sw, který údajně tento starý problém se zavzdušňováním zadní brzdy řeší a to tak, že si moto údajně čas od času samo za určitých podmínek přibrzdí..... Nechal.jsem to přehrát tak uvidíme jak se to projeví.....
Clarkii napsal:
Ahoj, ještě k tématu, momentálně moto v servisu GS LC 2017 a byl mi v ACR nabídnut úplně nový upgrade sw, který údajně tento starý problém se zavzdušňováním zadní brzdy řeší a to tak, že si moto údajně čas od času samo za určitých podmínek přibrzdí..... Nechal.jsem to přehrát tak uvidíme jak se to projeví.....
ale zadní brzda přece brzdí při každém brždění...
pod trvalým dohledem
To sice ano, používám ji a měla by pribržďovat i pokud brzdíš jen přední (dual), ale zdá se že málo.... Servis co servis je prostě zavzdušněná tak to soudruzi asi řeší takto.. prostě jak jsem koupil tak prodávám a nepředpokládám že mi (snad) autorizovaný dealer BMW bude věšet bulíky na nos... Ten upgrade sw je prý úplně nový a měl jim dorazit 18tého tohoto měsíce tak čekám a ještě se neozvali..Takže za mne tak...
Upravil Clarkii dne 20.11.2020 09:52
Clarkii napsal:
To sice ano, používám ji a měla by pribržďovat i pokud brzdíš jen přední (dual), ale zdá se že málo.... Servis co servis je prostě zavzdušněná tak to soudruzi asi řeší takto.. prostě jak jsem koupil tak prodávám a nepředpokládám že mi (snad) autorizovaný dealer BMW bude věšet bulíky na nos... Ten upgrade sw je prý úplně nový a měl jim dorazit 18tého tohoto měsíce tak čekám a ještě se neozvali..Takže za mne tak...
PavelDR napsal:
Pokud to tak je, tak budou muset všechna LCčka do servisu na přehrání SW,nebo ne?
Mosis enom umřít Pavlíku. Ale prej to pomůže sem zaslechl,že to pak posila min brzdy na zadek nebo co.nebo tak nějak.nebo něco.a dostaneš uteho možná aj kafezrumem.
Kupredu spatki ni krok...
PavelDR napsal:
Pokud to tak je, tak budou muset všechna LCčka do servisu na přehrání SW,nebo ne?
Mosis enom umřít Pavlíku. Ale prej to pomůže sem zaslechl,že to pak posila min brzdy na zadek nebo co.nebo tak nějak.nebo něco.a dostaneš uteho možná aj kafezrumem.
Je to tak. Řeší to přehrání SW, taky se mi zadní brzda zavzdušnila 2x a docela krátce po sobě. Snad po 3tis. km to bylo opět v pr*. Mám novej SW a zadní brzda tvrdá jak kámen (možná až moc) a zatím funguje.
Předpokládám že v každém zastoupení BMW Motorrad, mně to přehráli v ACR České Budějovice. Jak jsem psal výše přesnou cenu ještě nemám, ale co jsme se bavili tak počítám do tisíce korun. Dam vědět až budu vědět...
Tak doma ze servisu..... hotovo a nakonec jsem nic neplatil , ale dle informací to vyjde cca do 2 tisíc Kč!!! Teď nemám čas vše vypisovat, jdu k zubaři a odpoledne to sem hodím docela jsem čuměl...
Ahoj, pozdě ale přece.... Takže zadní brzdu řeší novým sw který v tuto chvíli není na svolávačku a musí si každý soudruh zaplatit sám. Vyjde to cca na 2tis. Kč. Nakonec jsem platil jen odvzdušnění brzdy, protože měnili asistent řazení a s tím se svezl i nový sw na cargarantie.
Jinak zde rozpis ceny, vytáhl jsem to ze dvou faktur, pokud je něco špatně opravte mne prosím:
Aktivní příjem 125,-
Odvzdušnění zadní brzdy 250,-
Brzd. Kapalina 80,-
Test sw 375,-
Programování 250,-
Nastaveni adaptačních hodnot 375,-
Testovací jízda 250,-