Na jaře jsem koupil ADV 2017. V září jsem byli na dovče v Řecku a žena si jako spolujezdec dost stěžovala na nesnesitelné pálení do pravého lýtka a kotníku od výfuku. To teda cítím i já. Když máme komplet hadry,tak se to dá vydržet,ale v kraťasích a tričku je to teplo opravdu dost pálivé.
Nevíte jestli neexistuje nějaký šusplech,nebo prostě nějaký kundament na origo výfuk,aby tak nežhnul do nohou???
Adv. verze byly vždy o tom, že je dobrodružství se na takovém verglu někam vydat. Jsi za to připlácel a teď chceš dobrodružné vlastnosti motocyklu odstranit?
Upravil Hrabe_X dne 29.11.2020 11:02
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Také jsem se na to již díval,ale připadá mě to jako nějaké krytka.
To teplo jde nejvíce do spolujezdcovi nohy od tlumiče výfuku.
Kdybych jezdil jen sólo,tak by mě to tak nevadilo,ale pro spolujezdce je to fakt utrpení.
Když jsem se vraceli 21.září a ve Vídni byla zácpa a 13°C,tak to bylo fajn,ale v řeckých teplotách +37°C je to vopruz nejen na holou nohu,ale i v hadrách.
Hrabe_X - já ADV kupoval spíš,že nebylo už z čeho vybrat,abychom to měli ve dvou pohodlné a zároveň když jedu sám někam na Balkán,atk abych se nemusel bát když někde skončí asfalt a jede se 30km polňačkou. Po BMW jsem nikdy ani netoužil,ale jsem rád,že žena jezdí se mnou a musím se dívat na to,aby i ona se cítila pohodlně. Asi tak....
Upravil dafikk dne 29.11.2020 15:43
Dělám si srandu. Neber to osobně, já do dvanáctek šiju už jen z tradice. Buď rád, že žena jezdí s tebou a pozdravuj ji ode mne.
Co tam dát nějaký karbonový laďák? Ten obvykle moc nehřeje a je možná i menší jak origo koncovka. Žena by byla spokojená a tebe by to bavilo ještě trochu víc. ;-)
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
já to nebral nijak hanlivě a osobně,takže v pohodě... O laďáku jsem také přemýšlel,ale nechce se mě poslouchat ten kravál celý den...celý týden...celou sezonu...
dafikk napsal:
já to nebral nijak hanlivě a osobně,takže v pohodě... O laďáku jsem také přemýšlel,ale nechce se mě poslouchat ten kravál celý den...celý týden...celou sezonu...
Kvalitní laďáky zas tak moc neřvou. Spíš mají hlubší zvuk a snad přidají néjaký ten koník. To ale normální člověk ani nepozná. Určitě by to mohlo být řešení, ale ne zrovna levný, i když třeba bazoš a pod. by mohli něco mít
Upravil Taborak dne 29.11.2020 20:56
Wunderlich to resi podobnym (stejnym) doplnkem firmy Puig. https://www.wunde...1-002.html
Pisi, je ze to prave kvuli teplu. Jestli je to vyfuk nebo kat nevim. Tipnul bych si spis ten kat.
Servisak-> Tak na Triumphu také valí teplo od motoru. Proto jsem zvolil GSo.
welli+paulik78-> to je odstínění od toho svodu dole. Ještě bych potřeboval odstínit teplo od tlumiče výfuku,který pálí moji ženu do pravé nohy.
Kluci na motorkářích poradili omotat páskou a nebo takový úsměvný,ale možná účinné řešení-silikonová podložka do kuchyně a do toho zabalit ten tlumič. Úsměvné,ale asi i účinné. Já asi koupím ten kus z vašeho odkazu a na dovolenou vždy zabalím tlumič do té tepluodpudivé pásky. Dá se tam dát i nějaká přazka,tak omotat tlumič a zajistit to přazkou,aby se to neodmotávalo je záležitostí několika minut.
Ještě si říkám, že tady psal někdo o vatě v origo tlumiči. Řešili teda hlučnost koncovky. Bylo tam ale video kde tu vatu bylo vidět. Věřil jsem tomu že tam žádná vata není, ale byla. Pokud je vypálená, je možné že to víc hřeje.
Ještě jedna poznámka. Taky jsme byli s manželkou v červnu v Řecku, bylo i 39?C ,ale normálně se to dalo vydržet.
.
Bohumil-> No ano....celou koncovku.
PavelDR-> Když jedeme,tak to teplo nevadí,ale jakmile je někde zácpa,nebo couráme jen tak po městě a více stojíme jak jedeme,tak to opravdu pálí. Je možné,že ta vata je opravdu "vypálená". Sice u ročníku 2017 se mě to nezdá. To by ji musel někdo schválně vytáhnout. Ale proč by to dělal??
Asi to bude znít jako dost extrémní řešení, ale možná by bylo to nejlepší - nechat manželku doma?
Teplem od vejfuku to začíná a za chvíli jedeš na dovolenou autem.
Johny_F-> Řešení fakt extremní,ale to bych jí neudělal Ona je jinak nenáročná,ale to teplo je fakt extremní. Má kotník kousek od rozpáleného tlumiče. Jsem rád že ji cestování na motorce baví,tak jí to nebudu ztěžovat a zprotivovat. Jeden příklad za všechny....bere si tak málo věcí,že když máme místo v kufru,tak ji pomalu musím ještě přemlouvat,aby si sebou vzala nějakou parádu navíc. To víš já jako chlap vystačím na 14dnů s motohadrami,7x trenky 3x ponožky,9x tričko a kartáček na zuby s holením. U té ženské je to horší a moje žena je fakt skromná
dafikk: Jasný, jen to trochu odlehčuju. Ženská co se obětuje pro chlapa je k nezaplacení. Já zase musím řešit, aby mi ta moje nespadla z motorky. Často mi tam vzadu chrápe. Top case ji trochu jistí, ale nemám z toho úplně nejlepší pocit...
Upravil Fojtik Design dne 30.11.2020 19:45