Ahoj, zeptám se i tady. Má někdo zkušenosti s přepravou moto (pit bike, nebo lehké endurko) na nosiči na kouli? Nějak o tom přemýšlíme.. V podstatě jsem to nikde v CZ nenašel, jen na 1 až 4 kola atd. Hledáme alternativu k vozíku, kdy nám většinou zbyde jedna moto a nemáme ji jak legálně dostat do bodu B. Stejně jezdíme dvěma auty a druhý vozík nechceme. Viděl jsem to jen na karavanech jako výsuvné traverzy s plotnou(nosnost 300kg), ale taky jsem viděl a nemohu to najít na kouli nosič pro jednu moto. Nasadí se to na kouli jako ostatní nosiče, jen to má rovnou rampu a oka na uvázání. Ale dá se to u nás vůbec legálně provozovat? Svislé zatížení mám 100kg na závěsu, brácha 120kg. Pitbike má 78kg a enduro 112kg. Psal jsem i do HAKR ale ti dělají jen na elektrokola.. Dík za případné nasměrování, či nějakou radu/zkušenost.
len taka poznamka, vies, ze s motorkou (hlavne to enduro) "krizom" to budes mat sirsie ako auto?...hlavne u osobaku je to dost, tak si to najprv zmeraj, ci s tym budes potom vedet aj jazdit....
Mam ostre enduro 2 takt a vazi okolo 110 kg s nejakym palivom a naplnami
tak netusim na ake motorky je to stavane.
A kazde tazne zariadenie co som mal malo nosnost 80kg
..asi takhle... ..fyzicky by to vetsina lepsich zavesu (taznych) na autech nejspis dala. Problem je zatizeni napravy a hlavne legislativa. Papirove na to nemuzete stejne nalozit nic vetsiho nez elektrokolo......
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Děkuji za rady i to jestli vím že moto je širší než auto a jestli s tím umím jezdit. Kupodivu ano umím. Vozim tak i 4 kola, kde dvě obyč treková kola jsou na každé straně širší o 10cm než moje auto. Zkusim tedy doplnit info, co jsem zjistil já.. Mám VW Tiguan s originál VW sklopným závěsem. V papírech je udaj 100Kg. Bracha má Chevy Suburban v papírech je 120Kg. Ale na tomto závěsu už viselo asi 400kg a s autem to moc nehnulo. (půjčená originál plotna z US, z čtvrcového jeklu se koule vyndá a nasune se ta plotna na odvoz střelené zvěře a pod) Taky v US to má otypováno 5,4tuny a v ČR jen 3,5tuny na tažení. Jde mi o to, že Hakr na který mě odkazujete právě nabízí jen do 100kg což jsem taky psal a nic víc nenabízí, to mi taky potvrdili. Jak jsem zjistil v podstatě v ČR nejde legálně provozovat na domontovávaných tažných, neb mají max 75kg. Protože legislativa povoluje jen to co dovolí výrobce. A jakýmkoli způsobem jsem kilama přes povolený limit. Moto+přípravek jsem prostě přes 100kg i s tím pitbikem. Takže budeme muset pořídit vozejk na 4 moto.. konec pátrání.