Koupím nejraději 1150 nebo pak 1100/850 bez posilovače brzd, klidně i bez ABS, vzhledově nemusí být dokonalá , technicky v pořádku. Ne ročníky pod 97 . Cena kolem 50-55tis. Je to k sajdě. Bude to jezdit i v zimě. Takže ten vzhledovej stav nemusí to být leštěnka. Kdyby náhodou jste někdo něco měl, tak nabídněte. Děkuju Radek. Inzerci mám prolezlou
Upravil Racek dne 14.02.2021 20:22
Vloni jsem řešil přesně to samé. Koupil jsem jedenáctku a chtěl k ní připojit sajdu velorex. Bohužel jsem zjistil že už to není tak jednoduché jako cca před 5 lety. Na sajdy je čekací doba půl roku a víc a na přestavbu tak rok. Volal jsem tenkrát do carservisu Praha. Změnilo se něco od té doby?
Já si myslím že ne. Bude to pořád stejné. Řeknu Ti až to budu mít hotový ale jednoduché to nebylo nikdy. Už jsem to absooloval s Hondou a Velotexem cca před 12ti lety
No docela mě to zajímá. Já měl v plánu nechat udělat přestavbu u pana Vávry ve V. Mýtě ale už to prakticky nedělají. Nechali by se ukecat ale taky čekačka měsíce a už na to nedávají papíry. Carservis taky na dlouho ale papíry by zařídili. Asi 10let zpět jsem připojoval Jawu, to byla pohoda. Připojil jsem vozík v garáži, druhý den na evidenčku a úřad. Za 50kč to bylo vyřízený. A po pár letech jsem ji vůl prodal Tak ať se daří a dej vědět.
namork1> dneska ani ta jawa není uplna sranda... finančně asi 4000 (tak nějak mne to stalo před asi 4 rokama) a musíš počítat taky s časem... ale jasně, že zahraničí motorka je na větší lokte. Někdy je jednodušší koupit už hotovou moto se sajdou v Německu ci Polsku a mas klid.
Jawa je brnkačka. Hotová sajda koupena v zahraničí taky není jednoduchá protože těm expertům tady na STK k tomu chybí potřebné podklady a ve finále musí přes výzkumák. Takže si moc nepomůžeš. Nejednodušší je koupit hotovou a hlavně prohlášenou už tady. Ale těch je málo.
Tak brnkacka... potřebuješ vyjadreni jawy, velorexportu, autorizovaného servisu o montáži sajdy k motorce, přestavbovou stk, kterou ti taky neudělají všude (a ideálně musíš vědět všechny technické údaje neb oni je nevi) a pak teprve na úřad. Takze nerikam ze to neni sranda, ale taky to zabere čas a peníze
Jen nejak nechápu ten vyzkumak. Vsak mas údaje dle německého TP. Ale jasny, je to o stk... tam je to dle každého soudruha
Jawa je brnkačka. Takhle to je jak to píšeš. Chceš sajdu? Tak to takhle je. S tím Bmw je to stejný. Ale to je jedno. Já založil tohle vlákno jako inzerci že koupím tahouna na sajdu. Nechci tady rozebírat stavbu sajdy. Už jsem to dělal jednou k tý Hondě a jednou s Jawou. Říkám Jawa je sranda protože ty sajdy u nich jezdili a šlo to i z výroby. Takže tam je to nejednodušší. V inzerátech jsou. Určitě to ale není levný čemukoliv a není to hotový za 2 dny. Jinak s tím vyzkumakem je to jednoduché. Prachy a neochota. Dovezl jsem si 11ku a jezdí jich tady 3 prdele a stejně z STK chtěl z Dekry nějaký čísla. Tak co myslíš u sajdy která tady bude v jednom exempláři?