Ahoj, chtěl bych poprosit o radu, včera jsem si dovezl GSA r.v.2008, najeto 25tis. km. Po složení motorky z vozíku do garáže se bohužel objevily 2 problémy. Začalo svítit ABS - předpokládám asi typický problém.....ABS modul.... a další věc, po vytáhnutí klíče ze zapalování pořád svítí zadní LED koncové světlo, ale jen tak lehce. Nesetkal se někdo s něčím podobným nebo nemátě nějaký tip, co zkontrolovat?
Peeter_GSA napsal:
Ahoj, chtěl bych poprosit o radu, včera jsem si dovezl GSA r.v.2008, najeto 25tis. km. Po složení motorky z vozíku do garáže se bohužel objevily 2 problémy. Začalo svítit ABS - předpokládám asi typický problém.....ABS modul....
Petr
Co to znamená, začalo svítit ABS? ABS svítí, dokud se nenačte, tzn. dokud neujedeš pár metrů a tos asi v garáži neujel.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Takže jsem to konečně napích na diagnostiku (moto scan) a zjistil:
- ABS - chyba 5DF0 Pump motor Voltage supply, 5DF1 Pump motor Voltage supply
Co jsem koukal, tak na 90 procent ABS Modul....
u te ZFE jednotky mi to nepíše žádnou chybu, takže jsem dneska sundal nádrž, sehnal el. schéma a v pondělí to s kolegou proměříme, jestli vedení k zadní lampě není někde prodřené... Kontoloval jsem konektory a jsou krásně čisté...
Pokud bych měníl tu ZFE jednotku, musí se kódovat?
To vypadá na uhliky ABS ČERPADLA..s tím světlem, zkoušel jsi to přes tu diagnostiku(motoscan) zapnout to světlo? Jestli svítí je chybá ve spínači , pokud ne,tak jednotka, nebo kabeláž nebo zadní světlo .. Tou diagnostikou si můžeš zapínat a zkoušet mimo jiné veškeré osvětlení na moto
Zase jsem o něco chytřejší s těma spinacema... Dík za osvetu..... Takže když nejde motor abs tak nejde ani brzdové světlo? Ani na místě po zapnutí klíčku, kdy se abs ještě ani nenacte? Dík za odpověď
Upravil Bedabanjo dne 14.03.2021 10:30
Díky moc za support, zítra vymontuje ten ABS modul a pošlu ho na repas. Chci se ještě zeptat, zda máte nějaké rady/tipy na tu demontáž/montáž toho abs modulu, pročetl jsem tu různé vlákna ale vyloženě nějaké tipy jsem nenašel. Brzdovku to chce asi komplet vysát a potom pořádně odvzdušnit? Jelikož je to ta varianta bez posilovače, tak jsem četl, že se to odvzudšńuje normálně, jako systémy bez ABS?... Je to moje první mašina s ABS...
Ještě jednou díky
P.