Zdravím.
Mám dotaz na majitele.
Momentálně nám nový rok starý Tracer 700 sotva zajetý.
Minulý rok jsem udělal blbost a svezl se na GS1250 a pak GS1200 LC a moto mi učarovala a počítám, že je otázka času, kdy se k ní budu chtít dostat.
Dotaz zní , když bych si koupil starší - rok např. 2013 a najeto 55tis km má to smysl?
Je to nová za starou, vidím nájezdy i 100kolíků, takže snad něco vydrží.
Nebo lepší čekat, přišetřit a jít do novější? Výbava je stále stejná co bych chtěl je jak u 13 tak novější.
Ještě dodatek, není pro mě problém si cokoliv udělat. Zázemí na opravy mám.
Nedokážu si představit co je např. v 50tis km potřeba udělat, co by mohlo být na kraji životnosti atp.
Moc díky Z.
Upravil LC 1200 GS dne 14.03.2021 18:54
To snad není součástka, která by nějak hodně odcházela ne a nemůže to být až takový problém zrepasovat. Na čemkoliv může cokoliv odejít, jde mi spíš o to co pravidelného se řeší okolo 50tis - rozvoďák atp.
Seřízení ventilů a další drobnosti si udělám sám.
Nedivím se, že se acer zajímá. Když nový člověk projíždí fórum a čte si, tak nabyde z některých příspěvků i renomovaných členů dojmu, že je LC nespolehlivá a sere se. Kdo ví pak, kde je pravda. Samotného mě to zajímá, ale nechci píchat do vosího hnízda, protože každý kohout vychvaluje svoje peří a málokdo nemá problém napsat, jak to tedy je a celkově je kolem toho vždycky spoustu emocí....
Upravil prosteoff dne 17.03.2021 07:57
prosteoff napsal:
Nedivím se, že se acer zajímá. Když nový člověk projíždí fórum a čte si, tak nabyde z některých příspěvků i renomovaných členů dojmu, že je LC nespolehlivá a sere se. Kdo ví pak, kde je pravda. Samotného mě to zajímá, ale nechci píchat do vosího hnízda, protože každý kohout vychvaluje svoje peří a málokdo nemá problém napsat, jak to tedy je a celkově je kolem toho vždycky spoustu emocí....
to mi neprijde, ze by platilo o tomhle foru.
Po 50k mas dead tlumice. Resp. nechovaji se jako nove. Protoze ted fakt nejezdim, tak to neresim a ty TT tlumice jsem nakonec neodebral, nicmene tohle je velky tema a resi se tu min, nez v minulosti u jinych modelu.
btw: prijde mi ujety, ze mam LC uz 8 let.. vnimam to furt jako novou moto
Upravil hicks dne 17.03.2021 09:38
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
tak nejvic by ti k tomu urcite napsal servisak s tondou co nejvic meni, co tak posloucham kolem, tak LC 2014+ vlastne asi nadprumerna spolehlivost
ja za sebe ujeto 90tkm, vymenena spojka (tahal jsem kamarada z bahna, tak pocitam ze je to tim, dostala tam hodne zabrat), loni vymena cidel tlaku v pneu (r.v. 2014) a jinak jen spotrebak (olej, filtry, svicky, pneu), jinak nic
u tlumicu nepozoruju zmenu, esa funguje a je znat funkce kazdeho rezimu (ale chapu u tlumicu princip zaby v hrnci, nicmene myslim ze jsou OK)
a souhlas s hicksem, kdyz to porovnam s okolim, tak vlastne fakt porad "nova" motorka ...
xylem napsal:
vymena cidel tlaku v pneu (r.v. 2014)
a pls jak jsi to resil?
vydlabal jsi z toho nejak baterku, nebo cely novy? kolik to cca stalo?
dik.
Upravil hicks dne 17.03.2021 10:05
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Kdyby tady byl každý jako ty tak pravděpodobně ano, protože nic konkrétního jsem se zrovna od tebe nedozvěděl.
Nevim co je divného na zjišťování informací. Je tady toho tolik že si člověk nedokáže udělat představu co ta motorka vydrží a jak funguje. A jestli ty máš pulmiliony na báwo a můžeš si koupit nové tak já mám bohužel jine priority.
Mám LCčko 2015, najeto necelých 80tisíc. Za celou dobu pouze porucha rolleru na ovládání navigace. V cca 65tis. km jsem z preventivních důvodů vyměnil oba tlumiče (podařilo se mi sehnat za super cenu skoro nové a nechtěl jsem je "sušit" doma ve skladu). Jinak běžný předepsaný údržbový plán, nic víc. Rozhodně mne stály víc sarapatičky, než opravy.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0