mam dve sady pneu, jedna bez senzorov tlaku. Rozmyslal som, ze dokupim senzory ale dostavam protichodne info, vraj motorka vie pracovat len s jednym parom senzorov a druhe treba vzdy nahodit cez diag, pricom tento ukon je potrebny pri kazdom prehodeni kolies. Nemate s tymto niekto skusenosti?
Servisáku, někde ve starších diskuzí si psal něco o senzorech z Aliexpress. Nějaké jsem tam našel, vypadají jako origo, i kdyby měly vydržet 2 roky, tak se za ty prachy hodí. Mohl bys prosím hodit nějaký svůj odkaz na Ali, pokud s nějakýma máš ještě zkušenost? Pár bych si jich taky objednal... Díky!
Je to opravdu tak skvělá fíčura? Taky jsem to zvažoval, ale zatím jsem četl spíš negativa. Ja teda koukal na senzory pro vzducháč. Nevím zda je to stejné.
prosteoff napsal:
Servisáku, někde ve starších diskuzí si psal něco o senzorech z Aliexpress. Nějaké jsem tam našel, vypadají jako origo, i kdyby měly vydržet 2 roky, tak se za ty prachy hodí. Mohl bys prosím hodit nějaký svůj odkaz na Ali, pokud s nějakýma máš ještě zkušenost? Pár bych si jich taky objednal... Díky!
A nechceš si tam kupit zrovna celu motorku ?
Kupredu spatki ni krok...
Fojtik Design napsal:
Je to opravdu tak skvělá fíčura? Taky jsem to zvažoval, ale zatím jsem četl spíš negativa. Ja teda koukal na senzory pro vzducháč. Nevím zda je to stejné.
negativum je jen jedno, ze ses nasranej kdyz ti dojde baterka a nevidis tlak ...
vsechno ostatni je jeden velkej plus - vis jestli ti neuchazi vzduch, to je to o co jde a je to jednoznacne informacni pozitivum
doporucuji - ber je
ostatne mi prijde ze drtiva vetsina informaci ktery GS (budu mluvit za LC) ridici dava je proste k pouziti a jsi rad ze ji mas
samoztejme se da jet a jizdu si uzit i na motorce ktera ma starter, civku, svetlo a blinkry a canbus je pro ni scifi, ale ty informace zvysuji bezpecnost a to chces ...
a za zajimavosti nezli uzitecnosti povazuju informace typu kolikrat si radil, nebo kolikrat si mackal jakou brzdu, nebo jakej mela motorka naklon v zatacce, vyuziti minimalni, spis pro pobaveni
Fojtik Design napsal:
Vidíš to, já taky myslel senzory na vzduch. Pořádně jsem si nepřečetl název tématu... Ty odkazy na Ali by se hodily, mám tušení, že po této sezóně budou senzory kaput a mít v šuplíku dva z ali se celkem hodí, o to víc pokud je to funkční...
Fojtik Design napsal:
Vidíš to, já taky myslel senzory na vzduch. Pořádně jsem si nepřečetl název tématu... Ty odkazy na Ali by se hodily, mám tušení, že po této sezóně budou senzory kaput a mít v šuplíku dva z ali se celkem hodí, o to víc pokud je to funkční...
Kdyby to někdo objednával z číny, tak 250 Kč / 1 kus / včetně poštovného. To možná za zkoušku stojí. https://www.aliex...39976%2372
Upravil Fojtik Design dne 24.03.2021 18:49
Nevite, jak to je s parovanim těch činskych senzoru tlaku s řidici jednotkou GS LC? Je to možné přes diagnostiku GS 911, kterou řešim servisni intervaly?
Zdejši kluci z pneu mi řikali, že to s ni neudělam a oni maji jednotku na parovani jen značových senzorů, ale jejich cena je 1.100 Kč/ks.
Když to jde s apkou Motoscan (verze Ultimate), určitě to půjde i s GS911.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Krupa Cestmir napsal:
Nevite, jak to je s parovanim těch činskych senzoru tlaku s řidici jednotkou GS LC? Je to možné přes diagnostiku GS 911, kterou řešim servisni intervaly?
Zdejši kluci z pneu mi řikali, že to s ni neudělam a oni maji jednotku na parovani jen značových senzorů, ale jejich cena je 1.100 Kč/ks.
Diky za rady, pokud to někdo ví.
tak to tipuju ze ti "zdejsi kluci z pneu" koupenou cinu za 250 prodavaji za 1100 ...
origo cidlo stoji totiz pres 3000, nebo nevim co si predstavujes pod pojmem "znackovy senzor"
Diky za vyjasněni, pokud se tyka značkovych senzoru řikali mi asi tři německe vyrobce, ale je možné, že ti to vozí taky z Činy. V Německu už se toho moc nedělá.
Někdo na tom bude vydělavat.
Zkusím to tedy s GS 911.
Upravil Krupa Cestmir dne 25.03.2021 16:57
Já řešil párování nového čidla s vyměněnou baterkou a jediný problém byl ten, že jsem potřeboval načíst jeho číslo. Nechtěl jsem kvůli tomu kupovat bazmek za trojku, takže jsem si sjel na BestDrive, kde mi za stovku pán ochotně načetl čidlo. To co načetl jsem pak převedl z HEX na DEC, napároval přes 911 a všechno funguje. Když pak budeš chtít přehazovat kola, 911 ti rozhodně bude stačit.
Roman Jakub napsal:
Já řešil párování nového čidla s vyměněnou baterkou a jediný problém byl ten, že jsem potřeboval načíst jeho číslo. Nechtěl jsem kvůli tomu kupovat bazmek za trojku, takže jsem si sjel na BestDrive, kde mi za stovku pán ochotně načetl čidlo. To co načetl jsem pak převedl z HEX na DEC, napároval přes 911 a všechno funguje. Když pak budeš chtít přehazovat kola, 911 ti rozhodně bude stačit.
k tomu jen poznamku - ty cidla co jsem kupoval ja (je tu link) tak mely v baleni cisla cidel napsany, netreba nacitat
Roman Jakub napsal:
k tomu jen poznamku - ty cidla co jsem kupoval ja (je tu link) tak mely v baleni cisla cidel napsany, netreba nacitat