Neřešil někdo výměnu podkladového panelu/ukazatele v tachometru? Moje GS je dovezené z UK a velké číslice jsou míle. Menší jsou km. Potřeboval bych to otočit. Nebo klidně aby to mělo jen ukazatel v km. Ted jsem dvakrát mrknul na okresce na tacho a překoukl jsem se..Následky to zatím nemělo Musim se hodně soustředit, abych odečetl správnou rychlost. Ručička ji vždy překryje tělem a konec ukazuje míle..Má někdo s tímto zkušenost? Jde to vůbec, aby se nemusel měnit celý budík.. Jen pro mou pohodlnost, jinak bych to neřešil.. díky.
Já to měnil před pár měsíci. Otázka pohodové hodinky. Sundas plexi, vyhaknes budiky, malým sroubovakem je otevřeš, opatrně pomoci kávových lžiček vysunes ručičky a vymenis podklad.
Objednával jsem od těch Poláků (někde je tu odkaz, az budu u pc mohu ti ho poslat). Kvalita parádní, jen me překvapilo, že origo podklad je fólie, kdežto od těch Poláků to přišlo na plastové desticce - tudíž rozdíl v tloušťce. No neslo to tam pořádně napasovat, povedlo se mi zlomit i slabé plastove nozicky co to drží. Ale po nacvaknuti ručiček a tím, ze je to vlastně vyšší, tal to drží bezproblémů... Svítí kde má, netrepe se to a pěkně to vypadá.
Tak opatrně, ale neboj není to žádná věda.
Upravil prosteoff dne 17.05.2021 08:45
Kamarád co si pravidelně tahá angličanky, tak si vždy nalepí na tachák červený klínek na 50 a 90km/h. Vím, že je to trochu prasácké řešení, ale docela to funguje. A je to zadarmo bez práce.
Řešil jsem to před 11ti lety. Hrozny, jak to letí. Podklad se dá vyměnit, jak už tu psal někdo přede mnou. Je to jednoduché. Tady je pár fotek z “operace”. https://paulik78....ho_GS1200/
Mimochodem, když to máš z UK, jak ti to svítí ve tmě?
Upravil paulik78 dne 17.05.2021 18:21
paulik78 napsal:
Řešil jsem to před 11ti lety. Hrozny, jak to letí. Podklad se dá vyměnit, jak už tu psal někdo přede mnou. Je to jednoduché. Tady je pár fotek z “operace”. https://paulik78....ho_GS1200/
Mimochodem, když to máš z UK, jak ti to svítí ve tmě?
Kupováno přes Martymoto. Přepnuty míle do km a upraveno světlo. Nevím jak. Ale potkávačka dobrý, cca 15m před moto .. dálkové nejde serídit, aby navazovalo na potkávačku, mezitím je tmavý pruh. Nebo jsem na to zatím nepřišel, šváro co to měl přede mnou to neřešil v noci nejezdil...
Jinak děkuji všem za užitečné odkazy rady, ale když jsem zadal do vyhledávání na foru můj dotaz vždy to našlo něco jiného a tomuto jsem jsem se nedohrabal.. Ten bílý podklad by se mi líbil víc, černý taky..Klidně i jen na tachometru. Otáčky jsou všude stejný to bych ani neměnil kdyby se někomu tohle doma válelo/zbylo/neměl odvahu, vzal bych to.