Zdar bando. Delší dobu mám v hlavě projekt úpravy origo koncovek a přetvoření na laďák a schránku. Postup už mám v hlavě jen bych od někoho potřeboval změřit průměr děrované trubky co máte na nějakém origo laďáku abych se inspiroval.
Věc druhá je zvýšení. Ideál je zadní tlumič z dakara a přední vidle taky jiné. Na to nejsou drobáky aktuálně. To jedině že by se někomu válely díly doma a nechal to za pár ????. Řešením by pro mě bylo i přepákování které se tady před lety řešilo. Nemá ho někdo? Nemá někdo aspoň výkres? Výrobu si klidně zajistím. Takhle je to za mě vše. Budu rád za všechny příspěvky ????
Shrnutí pro nečtenáře:
1.průměr děrované trubky tvého laďáku?
2.přepákování pro zvýšení, prodej nebo pošli výkres
Ahoj, momentálně řeším stejný problém se zvýšením/přepákováním zadního tlumiče. Před pár dny jsem oslovil pána, co tu před pár lety prodával několik sad přepákování na zvýšení. Bohužel žádné sady již nemá, ale byl by ochotný je znovu vyrobit, kdyby se sešlo více lidí, kteří by tuto sadu chtěli.
Zdraví, něco podobného jsem řešil před pár lety. Postavil jsem motorku na hlavní stojan, sundal přepákování a nechal udělat to samé jen o centimetr kratší. Myslím, že se zadní část zvedla o 3cm, vyrobeno z duralu , ložiska jsem koupil nové, které byly cenově dostupné ve stejné kvalitě a pevnosti.
Tahle varianta je taky samozřejmě možná, jen bych rád vyměnil kus za kus kdyz to jinak nepujde tak to tak udělám i s výkresem pro další zájemce ???? ideál by byl aby motorka zůstala zhruba tak vysoko jako je na hlavním stojanu.
Byli by tu tedy nějací zájemci o sadu na zvýšení/přepákování? Že bych oslovil pána, který tu před pár lety sadu na zvýšení prodával (https://www.baworak.cz/forum/viewthread.php?thread_id=29332) a požádal o výrobu několika kusů?
Tak jsme zatim 3. Zalozite nekdo samostatny vlakno nebo spia napsat do toho puvodniho at je to videt jako aktualni jesti sezenem lidi? Muzem zkusit hodit i na motorkare.
Takže jsem informoval pána, že jsou tu zájemci o sadu. Během příštího týdne by se tomu mohl prý pověnovat. Tak uvidíme. Každopádně kdyby byli nějací další zájemci tak ať se přihlásí.
zdravím Vás pánové, předem se omlouvám těm, kteří mi v minulosti psali a nedostali odpověďi..
kolega mi dnes dovezl ložiska a gufera, pevnostní s ocelovou klecí..a jen tahle sranda je dnes už přes 3tisice na 10 sad přepákování..materiál vychází na 2tis. (Al6060)jsem v tom za 5 a ještě jsem nezapnul CNC
vychází mi to tak za 2000,-Kč/sada bez daně. měli byste zájem za takovou cenu? mrzí mě to, ale ceny šly teď nahoru takovým způsobem, že už i kus železa dnes stojí 40,-/kg pokud si to chcete někdo vyrábět solo..prodám Vám do skupiny ty ložiska a gufera.. po pravdě, zahučím do toho několik tisíc a nemam jistotu, ze se prodaji..pokud dobre ocitam, musel bych prodat 7-8 sad, abych byl na nule.. zaleží na Vás.. kdyžtak mi prosim napiste do mailu: roman@repair-services.cz diky za pochopeni a za zpetnou vazbu. Roman
dobry den, mam hotovo, viz foto, loziska s kovovou kleci Timken, gufera Rubena, material 6082, pevnostni.
zdravim
RS
chrompacket přiložený následující obrázek: