r1200gs 2005 (100t km) samozrejme na ostrovoch, zoxidovane.
Vsetky o ringy, farbu, nove sruby mam.
Neviem vsak hnut s krytom. Mam aj vyrobok na tlacenie krytu z loziska vyvazovacieho hriadela. Skusal som nahriat kryt, klepat gumovym kladivom. Drzi ako zidovska viera.
Je na to nejaky figel?
Jaro81 přiložený následující obrázek:
Ako zhodit a nasadit remen (spravit zavit do kladky, nasrubovat skrutku a remen sa nezosmykne, 7 minuta): YouTube Video
Moj kryt bolo trebalo zhodit, oxidacia bola aj okolo senzora, vacsina motoriek z ostrovov to tak bude mat. Treba si dat pozor aby sa nepohli ozubene kolesa za krytom. Orech na kladke na remen je 34mm na zhodenie potrebujes lock pin a nastavit motor na TDC alebo zaradit 6 a niekto musi brzdit zadne koleso. Nemal som TDC lock pin, stacilo pouzit high tensile 8cku vrtak.
Pouzil som odstranovac farieb a kryt ocistil.
Zakladovka specialny primer na galvanizovane kovy a alu zliatiny ktory nalepta povrch, inak sa nova farba "neprilepi". https://www.halfo...41124.html
Na povrch som pouzil sprej na motor https://www.micks...ium-500ml-
Ocistit vsetky povrchy kam idu orings a gasket sealant.
Naniest sealant a nasadit kryt poklepavanim gumenym kladivom, na kryte su vycnelky ktore zapadnu na block.
Novy oring pod kladkou som nasadil podla niektoreho navodu hore, ktore som linkol a to s pomocou stareho oringu. Novy oring sa nasadzuje "na mokro" pouzil som cervenu vazelinu na gumy.
Remen som nahodil podla navodu hore, ani za boha som ho tam nedokazal nasadit aj ked bol elast a sviecky von. Podla videa, remen nasadeny hned.
Zvysok slo ako po masle Nm najdes v realoem.
Nove skrutky stainless steel treba namazat medenou vazelinou az po hlavu aby nedochadzalo k reakcii medzi kovmi.
Upravil Jaro81 dne 05.06.2021 09:06
Pouzil som to co x ludi pred mnou. Sprej na motor, ktory vytvrdne. Kryt bol uz dost poskodeny, takze jazvy tam su, preto som nenechal robit powder coat. Alternativa je zohnat kryt v dobrom stave, ale tych je malo.
Upravil Jaro81 dne 06.06.2021 15:05
Jaro81 napsal:
Pouzil som to co x ludi pred mnou. Sprej na motor, ktory vytvrdne. Kryt bol uz dost poskodeny, takze jazvy tam su, preto som nenechal robit powder coat. Alternativa je zohnat kryt v dobrom stave, ale tych je malo.
Jen pro srovnání s tím komaxitem, nebyla by nějaká fotka?