Zdravím vespolek.. Kdyby někoho napadlo kupovat LEDkový blinkry na GS, tak jsem si s tím prošel a dle očekávání je to sázka do loterie...
Objednal jsem 2ks blinkrů na zkoušku a kupodivu blinkry na první pohled vypadají jako originál BMW, ale je samozřejmě vidět, že optika není tak dokonalá, přes sklíčko prosvítá elektronika a čipy jsou podstatně menší..
Porovnával jsem svítivost s originály a bylo to podobně...
Objednal jsem tedy komplet sadu s tím, že ty dva na zkoušku si nechám jako náhradní... To co mi příšlo byl ovšem naprostý krám.. Nejen, že motorka je vyhodnotila jako vadné, tak měly kouřové sklíčko přes které to světlo pořádně neprošlo...
Tak jsem se pustil do měření... přes ty funkční leze nějakých 170mA, takže dejme tomu 2W, ty kouřové mají proud 42mA, takže pouze nějakých 0,5W...
Takže číňan neumí vyrobit ani blinkr, aby fungoval..
Pokud si teda objednáte blinkry a motorka bude protestovat, rovnou je hoďte do popelnice, ušetřete si bádání a zažádejte o vrácení peněz..
macman přiložený následující obrázek:
Jsou věci kde se horší kvalita snese (nějaký blatníček a kdejaká blbost). Ale zrovna u světel, brzd, tlumičů, pneu bych rozhodně nešetřil jsou to věci na kterých přímo záleží tvůj život...
macman: Můžu se zeptat na cenu? Já teda v číně kupuju hodně, ale zrovna věci, které mají mít homologaci, do toho bych asi nešel. Už jen kvůli buzeraci na STK.
pár vyjde na cca 10 USD, takže komplet 20USD.. Dokonce půlka věcí co čína nabízí homologaci má.. Na autě mi vyhnilo třetí brzdový světlo a u nás jen originál za ranec.. objednal jsem ho na Ali a přišlo za pár stovek totožný světlo s originálem, s homologací, jen bylo vybroušeno logo výrobce auta... Prostě si to nechávali vyrábět tam a číňan to stáhnul z linky...
Takže někdy je to klidně shodný s originálem, u těchto blinkrů bohužel ne...
Protože jsou ty blinkry totálně na nic, tak dělám pokusy.. Změnil jsem hodnotu předřadného odporu, takže motorka s nimi už bliká... Ovšem samotné LED diody jsou už přepálené, tak jsem objednal lepší čipy..
Dneska už aby se člověk bal kupit něco aji na bazosi,su to cinsky kopie samozřejmě s patřičnou přirážkou .... onehdy sem tam viděl radicku za 2000 a po porovnání fotek to byla samozřejmě cina za 500
Kupredu spatki ni krok...
Už podle fotky to vypadá jako poměrně nevydařená kopie. Nemá to ty žebra na zadní straně, tak jako originál. On číňan umí vyrobit i kvalitní věci, ale chce to připlatit.