Zdravím všechny, chci si vyrobit centrální stojan pro Dakara podle toho plánu co tady byl na diskuzi.Jenže potřebuju sehnat ty dvě pružiny jedná se o průměr 15mm a délku 88mm.Nevíte kde bych měl shánět?
zajdi do železařství. A když nebudou mit, tak kup nejakou tvrdší nebo kratší jednu. Protože dvě tam jsou z toho duvodu, že to jedna neutahne.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
To není jen tak tam dopasovat cokoliv.Pak mi tam bude ten stojan při jízdě třeba lítat.A kdybych napsal do sw motech o náhr. díly v podobě pružin? Ale teď nevím podle jakého stojanu jen ten plánek dělaný.
TOLI: záleží jak moc lítá, viděl jsi tady na fóru ten obrázeks plánem jak si ho vyrobit? Nevíš podle čeho to je okopčené? Jestli origo bmw nebo sw motech?
Jde o to, aby ty pružiny měly podobnou tuhost, jako ty origoše...
Na výrobci nezáleží..tohle není zas tak veledůležitá součástka
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Ja kopil stojanek na gs a prodloužil sem ho na dakara. Bez pružin i tech silenboku. Pružunu sem tam nejakou narval co sem měl doma a jen jednu. Funguje to. Misto silenbluku sem vytočil silonový pouzdro a nalisoval do úchytů. Do samotný vyroby stojanku bych se asi nepustil.
Jo a taky si myslim, že je dobrej tak akorát na přezouvani pneu někde daleko od baraku. Jinak je na nic. V ofroudu mlati a překaži. Doma na sevis mam montažni stojan kterej je mnohem lepší a svařenej za odpoledne
Upravil Honza ofroudak dne 26.05.2009 11:51
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
Já ten centrální používám při mazání řetězu a při umývání motorky jinak ne.. jednou mi z něj
motorka v garáži spadla na traktor dát ji na bočák,nestalo by se to... ale moje blbost
Jinak při offroadu ale nemlátí..aspoň mě ne...
a proc si tu pruzinku neobjednas v auteku, vyjde te neco pres tri kila a je to presne ona, ja sem ted vyrabel s brachou stojan na pegaso a rozhodne teda v terenu nemlati
Asi zaleží jak moc to rubeš me když mlati tak je to ve chvili kdy už překáží slabou pružinu nemam. Pořidil jsem ho jen na cestovani abych mohl lip opravovat defekty jinak po akci de dolu.
Upravil Honza ofroudak dne 26.05.2009 14:59
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
Já myslel, že mlátí, že ho pružina neudrží maximálně zvedlej.. A vy myslíte mlátit, jako bouchat o terén?
No nevím, já tuhle v brodíku chytl spodkem o šutr a urazil jsem pružinu, ale bočního stojanu, ne hlaváku ...
Bočák je níž ...
Navíc pokud chytáte hlavákem o terén, tak to asi enbude pružinou, ne?
Když třeba přejedeš sérii velkejch kořenů nebo nějakou roletu tak trochu mlátí resp sou to rány že si říkám že se snad potkali ventily.Při normálním offroadění v pohodě.