Po lehkém zalehnutí jsem si potrhal pár kolenních vazů a uložení zadního menisků. No a za měsíc bych měl začít trochu chodit ale dobré už to nebude nikdy. Tak se ptám, nemáte někdo zkušenosti s moto ortézou na koleno. Dík.
profesor
profesor napsal:
Po lehkém zalehnutí jsem si potrhal pár kolenních vazů a uložení zadního menisků. No a za měsíc bych měl začít trochu chodit ale dobré už to nebude nikdy. Tak se ptám, nemáte někdo zkušenosti s moto ortézou na koleno. Dík.
tj. chces to koleno fixovat napr. do terenu?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
No něco podobného, koleno bude s podporou schopné chůze ale ne jízdy na motorce, no a rád bych se zas vrátil aspoň na polní cesty. Pro začátek.
profesor
1) fabrický výrobek třeba od EVS - musíš vyzkoušet aby ti seděl, né každému padnou. (Prodejce můžeš vygůglit)
2) v ČR je výrobce, který je dělá na zakázku podle tvojí nohy - najdu ti kontakt (nejsem doma a mám sklerózu pošlu ti to sem večer)
v obou případach počítej cenou okolo 10-13ti tisích za jednu nohu. Bavím se samozřejmě o skutečné ortéze na moto, materiál karbon-dural nastavitelná minimální a maximální fllexe kolenního kloubu.
Plastová verze je levnější, ještě levnější jsou podobně vypadající kolenní chrániče (1500-4000). Vzhledem k tomu, že tvoje koleno má poslední výstrahu před popravou jdi jen do kvalitní ortézy. Je to palba, ale poskytuje nejlepší ochranu.
Nóóó to je to co jsem chtěl slyšet.To koleno je v tahu to vím. Cena tu nehraje roli, jelikož je to podle lékaře na furt. Potřeboval bych tu co vyrobí na míru. Jsem trošku velký. (tlustý) Co jsem koukal na net tak ty velikosti jsou dost (pro mě) malé. Zatím dík.
profesor
Ve výrobě ortéze je špičkou firma DonJoy - vhodné pro instability kolenního kloubu způsobené přetržením zkřížených vazů s poškozením menisků, v pooperačním průběhu, pro rehabilitaci. Vhodné i na sport. Nutný předpis od lékaře ( chirurg, ortoped ), spoluúčast pacienta cca 15 tis kč i více. Ale je kvalitní.