Ahoj všem... hledal jsem odpověď ale nenašel...
Jak zjistím, jaký typ palubního počítače je na R 1200 GS-LC - výroba 4/2013.. zda je to varianta palubní počítače PRO ?
má všechny dostupné pakety... jde mi o případnou konektivitu pomocí adaptéru na držák navigace/mobilu atd.
děkuji za případné odpovědi
Ahoj Ivo, dnes v 17:00 bude oficiální on-line prezentace na youtube. Nicméně toto se mimo jiné píše v českém textu- překladu určeném pro média:
Držák ConnectedRide lze použít i na starších modelech BMW Motorrad
(např. BMW R 1200 GS K50) a hodí se pro všechny motocykly BMW
Motorrad vybavené volitelnou výbavou „Příprava pro navigační systém
(volitelná výbava 272)“, stejně jako pro motocykly vybavené
Multifunkčním ovladačem a možností dodatečné montáže přípravy pro
navigaci v servisech BMW Motorrad (kromě modelů R 1200 RT,
R 1250 RT, K 1600). U starších motocyklů bez TFT přístrojového panelu
je možné ovládání prostřednictvím ovládacího prvku „Příprava pro
navigační jednotku SA 272“. Předpokladem pro zobrazení údajů
o motocyklu je „Palubní počítač Pro (volitelná výbava 221)“. Držák
ConnectedRide nelze používat se 4tlačítkovým držákem navigace.
Myslím, že právě text (volitelná výbava 221) bude rozhodující. Milan
Na německém fóru se diskutovala i cena, která má být cca 220,- Euro.
Dostupnost na německém trhu od příštího týdne.
In der Ruhe liegt die Kraft
ano... to je přesně to, co mne zaujalo jako možné - dobré řešení pro mne (pokud nechci BMW Navigator - mám sice IV. ale nic moc a investovat do VI ??? nevím) a nevím jak si ověřit, zda mám právě zmiňovaný „Palubní počítač Pro (volitelná výbava 221)“, nebo zda to bude fungovat jen v nějakém omezeném režimu apod.
stáhnul jsem si tu aplikaci Motorrad Connected, ale ta se mi v tuto chvíli s moto samozřejmě nespojí...
na dostupnost a ceny jsem samozřejmě zvědavý... zima na krku... času zatím dost...)))
Tak tohle reseni by bylo super. Uz jsem pomalu objednal neco podobneho z AliExpressu, ale tam je podporovane pouze nabijeni telefonu a nic jinyho to neumi. A jak je psano v predchozim prispevku ... davat 20k za VI Navigatora se mi take nechce. Tohle by byl idealni kompromis. Je otazka, co to bude nakonec stat.
ano... zatím se mi to zdá jako ideální řešení (tedy alespoň pro mne).... už je k tomu i český návod (viz. příloha)... dle prodejce BMW by měla být dostupnost v ČR cca do vánoc... snad tedy myslel těchto ))) ... cena cca 5 800,-
zde odkaz: https://www.bmw-motorrad.cz/cs/individualisation/accessories/connectedride-cradle.html#/section-propoj-se-se-svym-motocyklem
příloha mi nejde nahrát...
Upravil IvikB dne 23.11.2021 16:46
Podle dedukce mě napadá akorát to, že pokud mám např. 2015 tak se nemůžu spojit s aplikací Báwo Connect a tím pádem nemám např přehled o trasách a servisu a tímto držákem se s aplikací spojím.
Jediné co to tedy asi bude nabízet je toto. U navigace mám 4 podokna, kde mám pod mapou navíc nastavené parametry a to mě baví. Nemyslím si že by to telefon takto nahradil.
Za ty peníze by mě zajímalo co to přinese oproti obyč držáku telefonu s dobíjením za 600,- (china).
Ahojte.V tomto jsem "za vodou",bo mám GSA 1250 rok 2021 a tím pádem display,connectivitu atd...Jestli se to spojí se starším LC nevím.Bylo by to fajn.Jen chci řici,že určitě to bude lepší než Navigator VI.Mám už 3. během 4 let.Před tím GSA 1200 LC,2015.Sere se to.Za ty prachy.(naštěstí něco padlo do záruky).Už sebou vozím i ten mezikus z Ališa...Prostě dalšího Navigatora nechci.
Ano... již to lze před-objednat i na českých e-shopech... třeba zde:
https://mojegs.cz/home/5668-wunderlinq-20-adapter-z-drzaku-bmw-navigator-na-mobilni-telefon.html
cena cca 5 500,- dodání cca leden 2022...
Zdravím, mohl bych pro upřesnění požádat o to, co přesně tedy znamená "Palubní počítač PRO"? Mám BMW R1200GS Adventure 2017 s těmi staršími budíky (zřejmě analog). Znamená to PRO ten digitální hranatý display u novějších modelů nebo i já můžu mít pal. poč. PRO?
A za druhé, v popisu BMW Connectedride adaptéru se píše o propojení: "Díky této redukci vložíte telefon do držáku, nainstalujete aplikaci BMW Motorrad Connected App, připojíte přes Bluetooth, a užíváte si výhod spojení displeje telefonu a živých dat z motorky".
S čím se spojuje Bluetooth telefonu? S tím adaptérem? Ten ho má v sobě?
Sorry jestli se ptám jako amatér, ale chtěl bych vědět, zda si to mám koupit a co tím získám - jestli mi to bude fungovat vše, i kolečko, navigace, informace, atd.
A ještě... ta aplikace v češtině... to bych chtěl asi moc, co?
Předem všem děkuji za srozumitelné odpovědi, F.
V adaptéru je Bluetooth modul a přes ten komunikuje mobil s motorkou. V zásadě se mobil stane součástí motorky, ukazuje (průměrnou) BMW navigaci a ne nezbytné, ale zajímavé info o motorce, o jízdě a pod. Výkon bezdrátového nabíjení je dostačující na to aby telefon svítil naplno a ještě se stihne dobíjet. To ne každý držák z Ali umí. Ovládání BMW navi lze přes kolečko na řidítkách nebo displeji. Já jsem raději zvolil originál i když je dražší než od číňanů.
Upravil Taborak dne 28.01.2022 18:44
IvikB napsal:
Ahoj všem... hledal jsem odpověď ale nenašel...
Jak zjistím, jaký typ palubního počítače je na R 1200 GS-LC - výroba 4/2013.. zda je to varianta palubní počítače PRO ?
má všechny dostupné pakety... jde mi o případnou konektivitu pomocí adaptéru na držák navigace/mobilu atd.
děkuji za případné odpovědi
Ahoj,
V manuálu r1200gs_2013 na str. 44 je popis zobrazení displeje palubního počítače. Píšou tam, co zobraruje PRO navíc, např.: Momentální spotřeba (CONS C).
Zdroj: https://manuals.b...0GS_77.pdf
Jsem to byl dneska pripojit (mam 2013) - nejaky data to z motorky nacte, ovladac na riditkach nejde, obraz porad na vysku (mozna chyba aplikace pro iphone), soucasti je navigace, zrejme jen EN. Bezdratovy nabijeni jede v pohode. Vic jsem toho za 10minut nezjistil
petrando přiložený následující obrázek:
petrando napsal:
Na bmw-parts jde koupit, týden doma, ale není čas vyzkoušet...
Mám a vyzkoušeno cca 2.500km na 1250gs. Jako nápad se mi to líbí , ale originál navi (aplikace) stojí za houby. Jezdím kombinaci TomTom a Waze. To je výhoda mobilu Pro vodorovný obraz musíš dát mobil do držáku, spojit s motorkou a funguje to bez problémů.
Upravil Taborak dne 16.03.2022 05:35