mam tuto krasavicu vyhladnutu ale zistujem ze viacero majitelov sa stazuje na prednu vydlu a presakujuce hadicky a olej, na palivomer sa vraj tiez netreba spoliehat a mozno by sa este nieco naslo. Je to ozaj tak zle ako sa mi zda alebo su to len drobnosti ktore riesi jeden zo sto majitelov. Chcem vediet do coho idem aby som potom nebol prekvapeny.
zooo napsal:
mam tuto krasavicu vyhladnutu ale zistujem ze viacero majitelov sa stazuje na prednu vydlu a presakujuce hadicky a olej, na palivomer sa vraj tiez netreba spoliehat a mozno by sa este nieco naslo. Je to ozaj tak zle ako sa mi zda alebo su to len drobnosti ktore riesi jeden zo sto majitelov. Chcem vediet do coho idem aby som potom nebol prekvapeny.
predni vidlice ti nevadi imho pokud jezdis jen lehky offroad.
Zbytek jsou SVOLAVACKY, tj. vymeni ti to a opravi v autorizovanem servisu.
Mam najeto na 800GS 25 tisic a zatim (nechci to zakriknout) mne vylozene nikde nenechala... nebo alespon ne tak ze bych v tom nemel vinu.
btw: jezdim hlavne mesto, okresky, dalnice.. obcas polnacky.
Upravil hicks dne 29.05.2009 12:04
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
zooo napsal:
Souhlasim s Hicksem, mam letošní model, kupovanej v Autecu,zatím nalítáno 4 k, vyhřívané hefty,hlavní stojan,board computer, alarm...zatím mě nic nezklamalo. To co píše Hicks je pravda...s těma vidlema a palivoměrem... pokud koupíš novej kus tak estli se vyskytnou nějaké mušky tak je vychytají.
Jedu i když jízda dále zdá se býti nemožná !
Koupě bych se nebál, F800 byl nový model minulý rok a jako každý nový model měl nějaké drobné nedostatky. Všechno nám zdarma povyměňovali a chyby tak odstranili. Nové modely samozřejmě mají tyto mouchy odstraněné už z výroby.
Co se podvozku týče, tak zadní tlumič je ok, přední vidlice je kapitola sama pro sebe. Jako kontrukce teleskopů je festovní, malé pevnosti bych se nebál, ale není štelovatelná, což u upside down vidlí není obvyklé a u motorky typu F800 bych nějaké to nastavení čekal.
Pro normální ježdění je vidle dostatečná, já s plně naloženým strojem F800 přejel mongolsko, ale na pořádný offroad je přední vidle měkká. Řešení je dát progresivní pružiny (hyperpro, investice do 5000) nebo nové vnitřky (bitubo, investice 12000.
Já sám zvolil první řešení a motorka se chová v terénu i na silnici výrazně lépe a stabilněji.
zooo napsal:
Ad vidlice: Chces s tim jezdit motokros? 80km/h po louce Ti nestaci?
Ad hadicky: JEDNA hadicka tece. Pricina je bud spatna hadice nebo blby ventil. Nova uz ten problem nema, popripade Ti ho zadarmo opravi.
Ad palivomer: No tak proste dokud ti ho v prvnim servisu zdarma neopravi (vymena ci novy firmware), nejezdi na rezervu. To snad neni problem
Ad ostatni: Jo, jeste taky spusta jinych veci je blbe. 7 svolavacek je na mem kusu (=zadaco oprava). Spousta veci je tam tak, ze komu to vadi, musi je vymenit.
No a? Na ktere motorce ne? Kdyby tam bylo vsechno super, moto by stala o 50k vice. Je to o tom, ze vetsina lidi co si ji koupi to ani nepoznaji (viz ja a predni vidlice )
naprosto souhlasim s Jaraxem, motorka je to povedená a holt šetřili na vidli, ale progresy udělají dost.
Svolávačky byly celkem na kravinky, nic zásadního, aspoň si na nic nevzpomínám. Já mám najeto 10k, dokonce se mi povedlo skorem přeskočit Felicii, která jela v protisměru a i tohle motorka odnesla jen relativně málo, nečekal bych, že může být tak pevná.
jen bohužel teď jsem trochu rozmrzelý z toho, co předvádí Autec jako autorizovaný servis a dovozce....ale to se doufám snad brzo usadí.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Apropo, tušíte někdo, kde by se dalo zjistit, na co všechno byly svolávačky, nebo víte to někdo? Já jsem ještě neabsolvoval nic (tedy při opravě po nehodě mi snad měnili kablík okolo předku ABS, že se prý láme). Moto mi nechípá, snad nemám průsaky, dojezd jsem nějak ještě ani netestnul (musim stihnout před garančkou), hefty nepraskly zatím.....
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
jacob napsal:
Apropo, tušíte někdo, kde by se dalo zjistit, na co všechno byly svolávačky, nebo víte to někdo? Já jsem ještě neabsolvoval nic (tedy při opravě po nehodě mi snad měnili kablík okolo předku ABS, že se prý láme). Moto mi nechípá, snad nemám průsaky, dojezd jsem nějak ještě ani netestnul (musim stihnout před garančkou), hefty nepraskly zatím.....
Tak vim o (dle dulezitosti):
- Srouby prednich brzdicu (omylem tam dali prilis kratke )
- Predni osa kola! (pry se lame )
- Hadice chladice + mozna jeste neco k tomu
- Palivova pumpa
+ pry tam mam, dle dealera, jeste 3 dalsi, ale nevim uz co.
Tak vim o (dle dulezitosti):
- Srouby prednich brzdicu (omylem tam dali prilis kratke )
- Predni osa kola! (pry se lame )
- Hadice chladice + mozna jeste neco k tomu
- Palivova pumpa
+ pry tam mam, dle dealera, jeste 3 dalsi, ale nevim uz co.
Randolf
o tech sroubech nic nevim...
predni osu kola mi Autec nepotvrdil.. zatim.
17 cm
autec už ti ani nic nepotvrdí, dnes zavřeli, a na dotaz mi zaměstnance řekl, že vlastně neví, jestli bude mít kam chodit do práce Díly maj v ČR všichni přes Autec, takže nás chvilku čekaj krušný časy...
jarax napsal:
autec už ti ani nic nepotvrdí, dnes zavřeli, a na dotaz mi zaměstnance řekl, že vlastně neví, jestli bude mít kam chodit do práce Díly maj v ČR všichni přes Autec, takže nás chvilku čekaj krušný časy...
no ja tam byl v utery... a jeste mi pan Zaspal vzal obj na nahr dily... + mi ve CT volal Vjetrnik... ze uz neberou ani to...
no dnes se tam asi radsi zastavim.. ach joooo, nechci menit dodavatele.
17 cm
jarax napsal:
no ja tam byl v utery... a jeste mi pan Zaspal vzal obj na nahr dily... + mi ve CT volal Vjetrnik... ze uz neberou ani to...
no dnes se tam asi radsi zastavim.. ach joooo, nechci menit dodavatele.
Hehe, treba zase obnovi licenci na moto Renocaru v Brne
zooo napsal:
Chlapci, vdaka za info. Predajca bude mat radost
Este nech vyriesia to tesnenie veka ventilov.
tam to udajne olej jen skrapi, neni to v casti kde je pod tlakem...
17 cm