Ahoj, letos jsem byl na cestách a začala prokluzovat spojka. Až teďka sem se na to vrhnul a záhada objevena, rozpadlá tak 1/3 lamely na každé straně l. Záhada je že lamelu jsem měnil tak 7000 km zpět. Měnila se jen lamela, protože přítlačná byl zdravej. Náhodou, nesetkal se s tím někdo? Nýty se neutrhly.
Upravil Marting dne 12.12.2021 18:54
Vlastní se nedotýká, ale jako dostala párkrát ceres, když sem zapadl..
Jinak kupoval sem tuhle
https://m.bmwmotoparts.cz/spojkova-lamela-lucas-bmw-r1200-p620/?cid=210
Ale je divný i když sem ji několikrát naložil až fest zasmrdela, tak že vydržela tak málo, čekal bych aspoň pád desítek tisic
Tak to nevim . Nemam rad nahrazky. Ale jednou sem zazil lamelu od trw lucas a byla o 1mm slabsi nez origo. Klidne nemusela jen vydrzet to spaleni no.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
U offroad aut i moto platí pravidlo (klidně mě opravte), že se nemá nechat prokluzovat spojka, ale hrabat kola.
Suchá spojka se spálí strašně snadno a stačí jedno zasmrdění a může být po ní.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Lamela TRW pro R1200 má cca 6mm a originál má cca 6,5mm (z toho důvodu TRW nedávám) Buď dávám originál nebo ERB Motorentechnik. Přítlačný talíř a víko spojky jsi změřil a byl OK?
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Ahoj, rozhodne po vlastni zkusenosti a tim peklem, ktere prinasi vymena spojky, bych do zadnych nahrad nesel - jen origo lametu. A prosel jsi oba pritlacaky , jestli nejsou popraskane / prepalene - barevne mapy (i zacinajici) poradne na mikrotrhlinky na nich?
Ahoj, rozhodne po vlastni zkusenosti a tim peklem, ktere prinasi vymena spojky, bych do zadnych nahrad nesel - jen origo lametu. A prosel jsi oba pritlacaky , jestli nejsou popraskane / prepalene - barevne mapy (i zacinajici) poradne na mikrotrhlinky na nich?
TRW je peklo, několikrát mi lidi donesli lamelu TRW a buď byla slabší a nebo bylo špatně udělané ozubení a lamela nešla nasadit.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad