na uvod meho prispevku musim rict, ze jsem dlouho nevidel podobne forum opravdovych nadsencu a ktere mi pomohlo k vyberu koupe "velkeho" endura.
Nicmene ale k veci - postupnym hledanim a porovnavanim jsem dosel k zaveru ze poridim 1200 GS kolem 200.000,- +- dovezene z UK. (premyslel jsem o 1150GS ale po zjisteni cenovych rozdilu a vsech pro a proti jsem se rozhodl pro 1200)
Avsak jsem zjistil ze aby bylo moto plnohodnotne kompatibilni je nutno vymennit predni svetlomet (UK model sviti na druhou stranu) a popripade preprogramovat mile na km (coz presne nevim v cem vsem spociva nebot tachometr je v milich). Jelikoz to vypada ze v posledni dobe se jete GSa dovazeji pomalu jen z UK mohl by nekdo ozrejmit co vse je potreba po koupi udelat popr. kolik to stoji?
P.S. Trosku me odrazuji zminky o (ne)spolehlivosti 1200 oproti 1150, je to vazne tak strasne? resp. vyvazi to ze je motorka o neco (motor, brzdy, podvozek) lepsi nez predchozi generace jeji mensi spolehlivost?
1150 GS jsem měl rok, ale moc jsem na ní nenajel. Pokud chceš lítat hodně terén, pak bych asi osobně volil 1150 (i když do terénu jsou spíš lehčí motorky), pokud chceš více jezdit po silnici tak 12ku - i když spousta lidí lítá terén i na 12ce (mě tam moc nesedí ty plasty). 1150 je taková traktoroidní a moc jsem se na ní nevyblbnul, 12ka je přesnej opak - lehká ovladatelnější a jezdí jako prase. Mě 12ka sedí mnohem víc, protože jsem měl předtim jen silnice. Jezdim skoro každej den a baví mě to čím dál tim víc Jinak mám 12ku taky z Anglie - světlo jsem neřešil (uvidim jak bude svítit v noci), tacho má km pod mílema a je dobře čitelný, takže bez problémů a počítadla Ti přepnou v Autecu za pár kaček. Jinak po koupi samozřejmě komplet servis a hafo drahejch a potřebnejch doplňků (nelíp koupit rovnou na motce) Co se týká spolehlivosti, tak to s 12kou asi nebude tak hrozný - dle rad tady na fóru jsou hlavní závady 2 - anténa imobilizéru (koupit a vozit náhradní) a pak palivové čerpadlo - návod jak to pořešit na cestě je taky tady. Nejlepší bude se svézt na obou a uvidíš co Ti sedne víc. Pročti si fórum - je toho tady o tom spousta. To co jsem napsal je jen můj názor a nikomu ho nevnucuju. Přeji šťastnou ruku při výběru
moc diky za nazor a za info ohledne moto z GB, asi jsme na tom hodne podobne, i kdyz mam v plany vyjet i za hranice deni vsednosti, urcite budu v 80procentech jezdit kratsi vyjizky - proto GS a ne GSA. Mam jeste 996 kterou furt spravuju a pripravuju na okruh ale pro denni jezdeni me naprosto ucarovalo stary XT na ktery nedam dopustit - avsak na delsi streky to neni...a taky obsahove bych uz chtel neco "vetsiho"...proto to GS.
...co se tyce doplnku a vybavy tak vicmene vitam zaklad, protoze mam rad si neco upravovat...podle sveho gusta...ikdyz pravda je ze doplnky od TT nebo wunderlichu jsou pekne "pricy"...
Mám 1150 a na 1200 jsem se svezl.Pokud bych mohl použít přirovnání,tak 1150 je robustní,pocitově těžkopádný čmelák a 1200 je lehoučké,křehké,ale hodně rychlé šídlo .
Přesně jak napsal Pavel! 1150 mi přišla stabilnější za všech okolností - 12ka je taková koza, ale super rychlá a ovladatelná. Já mám 12ku jako kompromis mezi silniční motorkou a cestovnim endurem.
Upravil MALI dne 29.05.2009 21:00
A proč ji chceš zrovna z UK u nás se teď dá koupit taky za rozumnou cenu a nebo z německa. Já koupil přes motoscot24.de od prvního majitele 2 roky stará málo najeto super stav jako nová, a slušná cena.Mám ji 7měsíců a velká spokojenost.Němci se o motorky dobře starají a mají je slušně vybavené.Jinak je to má první motorka nejříve jsem měl strach že jsem trochu ulít, ale teď nelituji, super jízdní vlastnosti i pro začátečníka.
Tomi napsal:
A proč ji chceš zrovna z UK u nás se teď dá koupit taky za rozumnou cenu a nebo z německa. Já koupil přes motoscot24.de od prvního majitele 2 roky stará málo najeto super stav jako nová, a slušná cena.Mám ji 7měsíců a velká spokojenost.Němci se o motorky dobře starají a mají je slušně vybavené.Jinak je to má první motorka nejříve jsem měl strach že jsem trochu ulít, ale teď nelituji, super jízdní vlastnosti i pro začátečníka.
jj koukam vsude - i v nemecku ale zdaji se mi tam celkem drahe - zhruba o 20-30tis. a to nepocitam prevoz a prihlaseni. Porovnaval jsem i rocniky a najete km. Chapu ze muzou byt v lepsim stavu a s lepsi vybavou ale bohuzel muj strop je holt strop.
Podle toho co jsem zatim vyzkoumal to vychazi nejlepe z GB pak CZ a nakonec DE. S tim ze CZ je takovy prunik GB-DE s malym podilem opravdu CZ koupenych motocyklu ...kazdopadne patram dal...diky za info!
Nevím za kolik ji můžeš mít z UK ale zdá se mi že jsou u nás nyní pěkné kousky za slušné ceny, v DE opravdu teď nic moc Já tu mou v DE sháněl 5měsíců něž jsem kápnul na slušný kousek.
Mrkni na to http://www.tipmoto.com/motorky/bmw/127621-r-1200-gs.html
pokud bys měl zájem je to kousek ode mně můžu se na ní zajet v pondělí podívat jak vypadá ať nejezdíš zbytečne 200km tam a zpět.
S timhle rozhodnutím ti asi už nikdo víc nepomůže, ale jenom přidám že moto z UK bude z 90% skvěle opečovávané, žiju v UK už rok a poznal jsem anglány motorkáře, jsou to puntičkáři a pořád to čistí a leští, každý škrábaneček je strááášně mrzí. Do terénu s tim nepáchnou (hlavně tedy protože nemaj většinou kde) No a to nejdůležitější je, že pokaždé dávají motorky do autorizovaných servisů, ať je to sebemenší blbost a servisy jsou tady na skvělé úrovni
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Tomi napsal:
Nevím za kolik ji můžeš mít z UK ale zdá se mi že jsou u nás nyní pěkné kousky za slušné ceny, v DE opravdu teď nic moc Já tu mou v DE sháněl 5měsíců něž jsem kápnul na slušný kousek.
Mrkni na to http://www.tipmoto.com/motorky/bmw/127621-r-1200-gs.html
pokud bys měl zájem je to kousek ode mně můžu se na ní zajet v pondělí podívat jak vypadá ať nejezdíš zbytečne 200km tam a zpět.
ahoj, moc moc diky za nabidku se na ni podivat - tam jsem taky volal a taky je uz pryc - holt asi je vic takovych jako ja. Borec rikal ze ale dovazi stale, takze to je jen otazka casu...takze pripravuju love a jak neco bude tak musim hned skocit...
nevím kolik máš strop
ale já jsem GSo kupoval u Fíka a nemůžu si stěžovat
dokonce tam nějaký GSo teď má
http://www.fikmoto.tipmoto.com/motorky/bmw/129070-r-1200-gs.html
Ahojte, moc diky za vsechny prispevky a reakce - pokrocil jsem dal ve zkoumani trhu a po zvazeni vsech pro a proti jsem zvolil 1200 GS. Nicene po prozkoumani cen jsem zjistil (tak jako urcite hodne lidi) ze se vyplati jit do Adventure. Jenze ja na tom nikdy nejel - a preci jenom bych chtel zjistit jak moc velky rozdil to oproti normalni GS je. Nejake tipy kde by se na ni dalo svezt? i za uplatu?
Moc diky. Uz z toho zacinam sedivet a kazdej den se vic a vic klepu...
Ze strany Fíka bezproblémové jednání motorku zapůjčil ke zkušební jízdě bez problémů (ale má tam žlutý GSo a ne GSA) A z Brna je to kósek, Koryčany - krásná vyjížďka.
Nebo kdyby jsi chtěl 1150gs,tak je tu na těchto stránkách jedno k mání a nevypadá vůbec zle
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
To Sixxcatokud si je chceš vyzkoušet mám skladem 1200 gs adventure (2008) 2 x 1150 adventure,příští týden bude 1200 gs normál 2005 můžeš si je projet zdarma pouze u mě oproti plnejm penězům a když plácneš s motorkou tím ji kupuješ
Bob přiložený následující obrázek:
ta je nádhernáááá Bobíku,vyměním za vyvoněný 1150,nechceš?
myslím ta uplně první...
Upravil Kubrt dne 12.06.2009 11:58
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.