Ahoj, jsem tady nový, tak mě prosím šetřete, mám chvíli R 1200 GSA 2011 a stalo se mi, že při podřazování mi vypnul motor(i budíky zhasly) a zadní kolo šlo do smyku. Nějak jsem to ustál, asi že jsem instinktivně zmacknul spojku a dojel na krajnici. Klíček byl v poloze on, vypnul, zapnul, nastartoval a dojel normálně domů. Jezdil jsem pouze 4válce a tohle se mi nikdy nestalo. Kamarád mi to napichul na diagnostiku a žádná chyba. Od té doby jsem to nezkoušel, koleno v ****u. Je pravda, že jsem se kochal, jel celkem v nízkých otáčkách a měl zařazeny vyšší kvalt. Asi se budu muset naučit s 2válcovým boxerem naučit pracovat(třeba meziplyn, ale nevím přesně jak). Díky za nějaké kladné postřehy a rady.
Filo napsal:
Ako píše servisák, snaž sa nejazdiť pod 3000 ot/min, predídeš tým problémom s tlmičom záberu na vstupnej hriadeli prevodovky ...
A jak mám točit motor na 3k, když se snažím učit jezdit pomalu, tzn. Točit se na fleku, jet krokem spíš stát a držet rovnováhu atd?
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
To nereš to nemuzes pochopit . Tam nejde o pomalou jizdu na jednicku se spojkou. Ale otom ze lidi jezdi na 6 ve meste 60kmh
Upravil servisak dne 14.03.2022 10:25
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Aha, takže klasika, když to má 6, tak tam prostě jí dám
Ale stejně dík, aspoň vím že mám motor točit... A když jezdím v lese nebo na polnačce, tak raději 1 než 2 když to nemá otáčky.
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
u jednicky a dvojky to asi neni tak strasn ale kdyz je někdo schopny vjet do vesnice na 6 projet ji 50 a na konci dat plny plyn. otohle jde ... servis a diagnostika BMW Motorrad
walda napsal:
Ahoj co to vypínání motoru, vyřešil si to nějak?
Ahoj, zatím jsem jel jenom 2x, při první jízdě mi to udělalo při dojíždění na křižovatku, jel jsem na dvojku a při vymáčknutí spojky a zařazení neutrálu mi zdechl motor, tak nevím a při druhé jízdě se mi rozsvítila na budíku baterka, ABS ASC, no prostě skoro všechno, změřil jsem baterku a prebiji to 17V, takže stojím a jsem úplně v p..i
Ahoj, mně to minulý rok ke konci sezóny také občas chcíplo při podřazování a dojezdu na křižovatku a někde tady jsem se dočetl, že to může být snímač polohy škrtící klapky i s odkazem na alternativu cca za 360,- Kč. Tak jsem ho koupil (je to snad i na nějakého Opla) a zatím dobrý. Mimochodem, čidlo mělo vůli jako kráva. Dal bych i odkaz, kde jsem to kupoval, ale nemůžu to v mailech najít.
BMW R 1200 GS ,