chtěl bych se zeptat jestli nemáte náhodou někdo skušenost s jinou zadní pružinou,ta moje veteránka už má dost najeto a jezdim hodně ve dvou a naloženej a zdá se mi to že to dost sedí,nemáte třeba někdo tvrdší pružinu a nebo tak něco???jde mě o zadní ve předu se mě to zdá docela dobrý,ale vzadu to dost sedí,tak píště každá rada dobrá
Upravil shimi dne 30.09.2007 13:30
Na jaře jsem nazbrojoval Ohlins, jenž nabízí celkem 4 tuhosti pružin- od 140 do 200 kg zátěže ve skocích po 20ti, 140 je ekvivalent originálu. Dozadu jsem nechal vytvořit 180ku, dopředu 160ku, počítal jsem už dopředu s velkou nádrží, což je zhruba těch 20 kg navíc. Je to ale komplet s tlumičema (oba průměr 46 mm), takže pokud chceš měnit jen pružiny- těžko říct jestli k původnímu tlumiči je to zrovna dobrej nápad?
Osobně mi u původního nešel měnit útlum- šroubek byl strženej a díky tomu jízdní vlastnosti byly řekněme "specifické", zvláště s panímámou a kuframa...
Teď je klid a blaho na srdci, originál se s tím nedá srovnat.
Snad jen ta cena, ale což....
A ještě- jak je na tom napínák?
Pár kamarádů ho zkoušelo donaplnit olejem, a přineslo to prý nějaký zlepšení, alespoň co se jízdy s větší zátěží týče.
no tak napínák sem nijak neskoumal,no já sem na to vlastně moc nekoukal,jen mě postě přišlo že je to naložený hodně nízko,a proto sem napsal takhle předem abych se něco dozvěděl než na to začnu víc koukat,chci slišet pár skušeností a podle toho se zařídit co stim,chci to přes zimu rozebrat a nějak předělat,dík za názor
ŮPLNĚ POVOL TO KOLEČKO NA SEŘIZOVÁNÍ TVRDOSTI PRUŽINY A PAK HO PŘITAHUJ A SPOČÍTEJ POČET VOLNÝCH KLIKŮ NEŽ ZAČNE ZABÍRAT. SORRI ZA TY VELKÍ PÍSMENA ALE BIL TU MLADEJ A NECO MI STIM PROVEDL PREVÍT.
no vidiš to jak je to jednoduchý poznat že ta pružina je ještě v kondici,ale stejně mě štve jak to sedí,tak asi budu koukat po nějaký tvrdší a nebo nějakou progresivní,přes zimu uvidím
Tady je diskuse na toto téma. Já jsem zatim spokojen. Uvidim až nasadim novou gumu jestli to bude ok.
Upravil Cycli dne 01.10.2007 18:52
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
já myslím že u GS třídy 11-1150 je vzadu pružina dost měká a těch 7 mm co se na ní dá tím kolečkem přez hydrauliku natočit je strašně málo, chodil jsem na dírách občas na dorazy a hned jak si sedl ve dvou tak mi přišlo že moto jede s zvedlým předkem a utopeným zadkem a to měla moje 1150najeto jen 25tis když jsem ji koupil.Nechával jsem proto loni vyrábět silnější pera o 30% a všichni jsou spokojený ,cena s výběrem barvy tuším 1500,-Kč.Jedno dělané pero možná ještě mají snad v CAR servisu http://www.carser... a taky tam měli jedno asi od Wilberse a to bylo snad za 3300,-už nevím-zavolat CAR servis.Ty prázdné kliky na tom zadním tlumiči jinak zhruba odpovídají na odcházející zadní tlumič a já měl po cca 40 tisících asi sedm volných kliků jinak v CAR servisu tu vůli dr.Žlábek umí opravit za 500,-(dá se to udělat i doma naplněním toho hydraul.okruhu ale)
Upravil cizak dne 16.01.2008 12:30